Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

George Soros en Ben Mandemakers lichten duizenden huurders op

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

George Soros en Ben Mandemakers hebben duizenden Arnhemse huurders opgelicht en uitgeknepen.

Was ieder verhaal over George Soros niet een complottheorie ongeveer een jaar geleden? Net zoals de verhalen over de andere held Bill Gates?

De Bill Gates die wel eens achter verplicht vaccineren zou kunnen zitten? Hoe kwam kwam je er op? Dat was alleen voor complotdenkers.

Nee, #Versoepelingen, dát was trending op Twitter, nu dik een jaar geleden. Een jaar later bepaalt de regering inmiddels zelfs hoeveel mensen je in huis mag hebben. En nog is 80% van het land niet wakker…

 

Goed, dat was even een klein zijspoor. Het moest er blijkbaar uit.

Soros-woningen

Terug naar Soros. De 90-jarige weldoener. 

George Soros kocht in 2016 ruim 600 huizen op in Arnhem. Vooral sociale huurwoningen. Vervolgens heeft hij duizenden hardwerkende Nederlanders voorgelogen en uitgeknepen en de huur, tegen de afspraken in, jaarlijks met het wettelijke maximale verhoogd.

Hij is geen enkele afspraak nagekomen en binnen 2 jaar zijn zakken gevuld met 83 miljoen euro winst over de rug van onze hardwerkende landgenoten in Arnhem en omstreken.

Na die 2 jaar, in plaats van 20 jaar, heeft hij alle woningen weer doorverkocht aan de schatrijke Ben Mandemakers die verder ging met het uitknijpen van zijn eigen landgenoten.

Ben Mandemakers is een man die wel vaker zaken doet met Soros. (bron)

De verhalen van de huurders zijn schrijnend en te lezen bij de Gelderlander via de link onderaan dit artikel.

Ben Mandemakers

 

“We zijn één grote familie.”

Woningcorporatie Vivare uit Arnhem had in 2016 geld nodig en gooide 610 sociale huurwoningen in de verkoop. 

Het ging om enkele villa’s, herenhuizen en losse panden, maar vooral om complete straten en wooncomplexen in Arnhem waaronder Velp, De Steeg, Dieren, Westervoort, Duiven, Elst en Renkum. Vooral huurhuizen die onder de huurtoeslaggrens lagen.

De zaakwaarnemers van George Soros kwamen vanuit Engeland invliegen om duidelijkheid te geven aan de huurders.

De bewoners wilden vooral weten hoe lang Soros de huizen wilde houden.

In een anderhalf uur durend ‘intensief en openhartig’ gesprek bezweren de Soros-zaakwaarnemers dat ze de Arnhemse huizendeal zien als een investering voor de lange termijn. Ze hebben meer huizen. En huizen, zeggen ze, geeft rust. Die zorgen voor een stabiel inkomen. Belangrijk voor het familiebedrijf dat Soros runt.

De vertegenwoordigers van Soros waren open en presenteerden zich als een familiebedrijf. Soros zou goed voor de huurders zorgen want ‘We zijn één familie’.

Dat stelde José van den Bor gerust. “Zakelijk gezien klonk het plausibel. En als iemand de intentie heeft om de huizen tien, vijftien jaar te houden, dan zeg je niet meteen nee.”, vertelde ze tegen de Gelderlander.

Vivare meldde ook, via een informatiebrief, dat de huur van de meeste sociale huurhuizen hetzelfde zou blijven.

Niet dus. De huren werden jaarlijks met het maximum verhoogd. Kleine Velpse tweekamerwoningen gingen omhoog van €400 naar €650 per maand en je moest minimaal 3.5x de huur als inkomen hebben om er in te mogen. Dat is vrij lastig bij dit soort huisjes die bestemd zijn voor mensen met een uitkering of een laag inkomen.

George Soros

Snel cashen

De Gelderlander: “De belofte van Soros blijkt al snel een lachertje. De langetermijnvisie omspant geen twintig jaar maar twee jaar. In 2018 verkoopt Soros de ruim zeshonderd huizen in Arnhem en regio.”

De andere weldoener, de schatrijke Ben Mandemakers, volgde het voorbeeld van Soros op.

Ook onder de nieuwe superrijke Nederlandse huisbaas gaan de huren omhoog, elk jaar weer. Totdat het niet meer gaat en de huurder de deur achter zich dichttrekt, omdat hij het niet kan betalen. Soms komt er een bord in de tuin: ‘Te Koop’. Zo gaat het met de 37 huizen in de Geitenkamp, aldus De Gelderlander.

[the_ad_group id=”5832″]

De persoonlijke verhalen zijn werkelijk schrijnend. U kunt ze hier lezen bij De Gelderlander.

Smerige spelletjes en leugens van SP-wethouder Elfrink rondom de Soros-woningen leest u hier bij de Arnhemse Courant.

Maar dan ook alleen bij lokale kranten de Gelderlander en de Arnhemse courant. De mainstream media is vooral heel erg druk met het niet aanpakken van misstanden en met angst en verdeeldheid zaaien onder de Nederlandse bevolking.

Geen mainstream media, geen crisis, geen problemen. Maar dat was weer even een zijspoor.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x