CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Geloof hebben!

Zoals ik in mijn vorige column al aangaf, is het leven in angst in zijn geheel geen pretje, dat wil niemand, mensen willen kunnen genieten van het leven, ook al is dat lang niet altijd voor iedereen weggelegd, het is maar waar je wiegje heeft gestaan en welk een levenslot je toebedeeld is.

Maar we kunnen in ieder geval altijd pogen om het beste uit ons leven te halen, het hebben van een geloof is iets wat we nooit helemaal zeker kunnen weten, de enige wetenschap die we meekregen toen we ons bewust werden dat wij hier op aarde leven is dus dat er een eind aan ons leven komt.

Vroeg of laat houden we hier allemaal op te bestaan en juist daar willen we uiteraard niet mee bezig zijn, totdat er een massahysterie over ons werd uitgeroepen werd juist deze zekerheid door onszelf weggedrukt, de massahysterie voor een virus dat ons allemaal kan treffen en mogelijk doden.

Er zijn mensen die in God geloven en die daardoor een minder grote angst hebben, maar er zijn ook gelovigen die juist deze tijd zien als de komst van hun messias om te oordelen over de levenden en de doden, wat het gaat worden laat ik hier even in het midden, maar erg veel waarde hecht ik er niet aan.

Zolang de mensheid bestaat bezigt deze zich al met een opperwezen die boven de mensheid staat, die goed beloont en kwaad bestraft, het grappige is eigenlijk dat de mens dat zelf al doet en zijn keuzes maakt en ook vaak drommels goed weet wanneer hij of zij kwaad doet!

Toen ik onlangs Ybeltje Berckmoes zag van Ongehoord Nederland in Buitenplaats met Tona Wong Chung, werd mij in één oogopslag duidelijk wat er aan ontbreekt bij heel veel mensen de laatste tientallen jaren, men mist namelijk de spiritualiteit, de verbondenheid.

We leven namelijk al de nodige jaren in een bepaald stramien en compenseren dat middels vakanties of uitgaan, elkaar of zichzelf belonen, maar we zijn onszelf en daarmee ook het vertrouwen in onszelf behoorlijk uit het oog verloren.

Het geloof in onszelf, hebben we namelijk uit handen gegeven en tot overmaat van ramp zijn velen van ons gaan geloven in politici en wat de media ons vertellen en vechten nergens meer voor, dit is dus nu zo ver doorgeschoten, dat we ons hebben laten opsluiten in onze huizen.

Je hoeft uiteraard geen fan te zijn van Robert Jensen, maar is er één ding waar ik het roerend met hem eens ben, dan is het wel dat het medicijn vele malen erger zal blijken dan de kwaal, want na de lockdown zal er een enorme crisis op gang komen als we niet snel deze waanzin beëindigen.

Alles wat je gelooft is waar, maar toen er iemand mij met het einde der tijden begon te bestoken, heb ik deze persoon toch wel duidelijk laten blijken hoe ik in dit leven sta, want deze persoon gooide te pas en te onpas “Openbaringen” van de bijbel voor mijn voeten.

Hoe iemand denkt en gelooft is helemaal aan de persoon zelf, maar om op de troon van god te klauteren en daarvandaan een ander terecht denken te wijzen is toch wel de grootste zotheid die je kan bedenken.

Uiteraard zie je ook iets dergelijks bij lieden als een Bill Gates terug, die denken dat ze ook even mogen bepalen hoeveel mensen en wie er mogen blijven leven, maar ook zij hebben een leven dat eindig is en zullen zich ooit moeten verantwoorden.

Heilige geschriften zijn allen door mensenhand in een bepaalde tijdsgeest geschreven, zelfs de koran is door mensen bedacht, ook al wil men doen geloven dat dit door Allah zijn hand is vervaardigd, het is allen door mensenhanden gemaakt.

Voor de mensen die voor het ontstaan van dergelijke boeken geleefd hebben is het dan mogelijk pech hebben, net als de mensen die niet in de juiste religie zijn opgegroeid, tenminste, daar denken bepaalde mensen zo over, maar waarom het niet bij onszelf zoeken.

Je kunt als mens zijnde zelf het beste proberen te maken van je eigen leven, je daarin ontwikkelen, je eigen angsten te overwinnen en proberen een zo goed mogelijk mens te zijn voor anderen, je kan jezelf dan het doel stellen om de beste minnaar te worden, maar dat kan zoveel zijn.

Mensen die in zichzelf geloven, zijn in staat om tot bepaalde soms zelfs grote prestaties te komen en neem van mij aan, iedereen is wel eens bang geweest, maar laten we onszelf weer gaan herpakken en grenzen gaan trekken van wat voor ons toelaatbaar is.

Chris Collard.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GwfZY32X0jc[/embedyt]
P.S. Grappig is om uit de reacties te kunnen opmaken, hoe weinig mensen deze uitzending van Ongehoord Nederland Buitenplaats maar hebben begrepen, terwijl juist dit in tijden van zo’n geestelijke stress het juist van uiterste belang is om tot jezelf te komen!

 

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

2 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven