CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Geen Prik, Geen Werk. Britse bedrijven maken zich klaar om vaccinatie verplicht te maken.

Bedrijven in Groot-Brittannië hebben advocatenkantoren opgedragen om “no jab, no job” -contracten op te stellen die toekomstige werknemers ervan weerhouden te worden aangenomen, tenzij ze zijn ingeënt tegen het Chinese coronavirus.

Hoewel de regering publiekelijk heeft beweerd dat ze niet van plan is binnenlandse vaccinpaspoorten te eisen, hebben de ministers toegegeven dat particuliere bedrijven de mantel kunnen opnemen om het Britse publiek op te leggen.

In een gesprek met de  Financial Times zeiden advocatenkantoren   dat ze al zijn benaderd door bedrijven, waaronder verzorgingstehuizen en multinationals, die contracten willen opstellen waarbij werknemers moeten worden ingeënt tegen het virus.

Een niet bij naam genoemde advocaat vertelde de krant dat dergelijke vereisten riskant zouden kunnen zijn, omdat ze discriminatieclaims zouden kunnen oproepen van mensen die op religieuze gronden weigeren het vaccin te nemen, zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen, zoals allergieën, waardoor ze het vaccin niet kunnen gebruiken. prik.

Wel merkt de advocaat op dat in sectoren waarin werknemers worden omringd door risicomensen, zoals in verzorgingstehuizen, zogenaamde “no jab, no job” -contracten uiteindelijk wellicht verdedigbaar zijn.

Sommige van de gecontacteerde advocatenkantoren beweerden dat bedrijven ook begonnen te onderzoeken hoe ze kunnen eisen dat degenen die al in dienst zijn, het vaccin krijgen.

Bedrijven die de contracten van mensen die al in dienst zijn willen wijzigen, moeten echter de toestemming krijgen van de werknemer, waarschuwde James Davies, een partner bij het advocatenkantoor Lewis Silkin.

De Confederation of British Industry (CBI) zei dat er geen rechtvaardiging was voor bedrijven om vaccins voor werknemers te eisen, en zei dat massatesten de voorkeur zouden hebben.

Peter Cheese, algemeen directeur van het personeelsbedrijf CIPD, zei: “De Britse regering heeft het vaccin niet verplicht gesteld, en dat geldt ook voor werkgevers.”

De heer Cheese voegde toe: “Ook mogen ze mensen die naar het werk komen niet beperken op basis van het feit of ze het vaccin hebben gehad.”

 

Dinsdag zei de Britse minister van vaccinatie Nadhim Zahawi: “Het is aan bedrijven wat ze doen, maar we hebben nog geen bewijs van het effect van vaccins op de overdracht.”

Zahawi had eerder gezegd dat een dergelijk plan verkeerd en discriminerend zou zijn  .

Op zondag zei minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab   dat het gebruik van vaccinpaspoorten op binnenlands niveau door de overheid wordt overwogen in plaatsen als supermarkten.

In januari kondigde de anti-Brexit-oprichter van Pimlico Plumbers aan dat hij zou eisen dat zijn werknemers worden gevaccineerd, waarbij hij stoutmoedig uitspreekt ” geen vaccin, geen baan “.

Charlie Mullins zei dat hij in arbeidscontracten “standaard” zal maken dat “je een vaccin moet hebben”, en zei: “We zullen in de toekomst geen mensen in dienst nemen tenzij ze een vaccin hebben.”

Barchester Healthcare, dat meer dan 200 verzorgingstehuizen exploiteert, heeft ook gezegd dat het zal weigeren mensen in dienst te nemen die niet vaccineren.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven