CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Geen nationale mondkapjesplicht

Vandaag kwam het Outbreak Management Team (OMT) samen met minister Van Ark (Medische Zorg) om onder andere mondkapjes te bespreken.

Het OMT ziet nog altijd geen reden om mondkapjes te verplichten. Het wetenschappelijke bewijs over de werking ervan ontbreekt volgens hen.

Landelijk zal er hierdoor ook geen mondkapjesverplichting komen, blijkt uit het besluit van het kabinet. De veiligheidsregio’s spreken nog wel door over lokale maatregelen om “het gedrag van mensen te beïnvloeden”. Het is dus nog steeds niet duidelijk welke vorm dat aan gaat nemen. Duidelijk is nog niet of dat zal worden gebruikt als opmaat naar een landelijke verplichting.

Hubert Bruls, de voorzitter van de Veiligheidsraad werd door de NOS gevraagd of de mondkapjesplicht niet wordt doorgevoerd vanwege het ‘recht op privacy’:

“Dat is één van de vragen die je goed moet uitzoeken. Voor de goede orde: dat geldt voor elke maatregel die we als veiligheidsregio kunnen treffen” – Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen

Meningsverschillen

Het is al enige tijd duidelijk dat de voorzitters van de veiligheidsregio’s verschillend denken over een mondkapjesverplichting. Een aantal zien het niet zitten, anderen willen zoveel mogelijk macht naar zich toe trekken om een plicht te kunnen invoeren.

Alle maatregelen voor COVID-19 worden genomen op basis van noodverordeningen. Lokale bestuurders, zoals burgemeesters, kunnen hierdoor geen besluiten nemen over mogelijke beperkingen. Alleen het kabinet kan dergelijke beperkingen opleggen. Zelfs de Eerste en Tweede Kamer hebben hierover geen macht, omdat het geen wet betreft.

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen…

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 7 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven