NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Geen nationale mondkapjesplicht

Vandaag kwam het Outbreak Management Team (OMT) samen met minister Van Ark (Medische Zorg) om onder andere mondkapjes te bespreken.

Het OMT ziet nog altijd geen reden om mondkapjes te verplichten. Het wetenschappelijke bewijs over de werking ervan ontbreekt volgens hen.

Landelijk zal er hierdoor ook geen mondkapjesverplichting komen, blijkt uit het besluit van het kabinet. De veiligheidsregio’s spreken nog wel door over lokale maatregelen om “het gedrag van mensen te beïnvloeden”. Het is dus nog steeds niet duidelijk welke vorm dat aan gaat nemen. Duidelijk is nog niet of dat zal worden gebruikt als opmaat naar een landelijke verplichting.

Hubert Bruls, de voorzitter van de Veiligheidsraad werd door de NOS gevraagd of de mondkapjesplicht niet wordt doorgevoerd vanwege het ‘recht op privacy’:

“Dat is één van de vragen die je goed moet uitzoeken. Voor de goede orde: dat geldt voor elke maatregel die we als veiligheidsregio kunnen treffen” – Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen

Meningsverschillen

Het is al enige tijd duidelijk dat de voorzitters van de veiligheidsregio’s verschillend denken over een mondkapjesverplichting. Een aantal zien het niet zitten, anderen willen zoveel mogelijk macht naar zich toe trekken om een plicht te kunnen invoeren.

Alle maatregelen voor COVID-19 worden genomen op basis van noodverordeningen. Lokale bestuurders, zoals burgemeesters, kunnen hierdoor geen besluiten nemen over mogelijke beperkingen. Alleen het kabinet kan dergelijke beperkingen opleggen. Zelfs de Eerste en Tweede Kamer hebben hierover geen macht, omdat het geen wet betreft.

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen…

5 6 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bart

Hubert Bruls is een groot aanstormend politiek talent.
Altijd in staat om met veel tekst heel weinig te melden.
Heel knap.
Wantrouw dit type.

Knalkopje1

Gelukkig voorlopig niet, geen mondkapjes. Zo wie zo niet nodig in de buitenlucht, net zoals de 1,5 m in de buitenlucht belachelijk is. Maar tijdens de aanloop naar een hete vrijdag blijkt dat gemeentes zoals Zandvoort, Utrecht, Den Haag en Scheveningen de BOA’s en de politie al hebben gemobiliseerd om de 1,5 m overal in de buitenlucht te handhaven, zodat het vette bonnen kan gaan regenen. https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/strandgemeenten-zetten-zich-schrap-voor-tropische-vrijdag-we-staan-paraat/ar-BB17jB22?ocid=msedgntp Wanneer zal het eindelijk bij de door de 1500 mm-ideologie bezeten overheden doordringen dat het virus in de buitenlucht en ook nog in de felle zon geen schijn van kans maakt mensen te… Lees verder »

Last edited 1 maand geleden by Knalkopje1

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x