NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

GEBEDSOPROEP MOSKEE in Amsterdam maakt mensen GEK

Steeds meer Amsterdammers klagen over de enorm luide islamitische gebedsoproepen die tegenwoordig DAGELIJKS weerklinken vanuit de minaretten van de moskee.

VEEL moskeeën in Nederland laten dagelijks één of meerdere oproepen tot gebed weerklinken in de stad, vroeger gebeurde dat alleen op VRIJDAG.

Vanwege de ramadan roepen vele moskeeën via de luidsprekers in hun minaretten islamitische gelovigen niet alleen op vrijdag, maar dagelijks op tot het gebed.

“Waarom juist nu? In verband met het coronavirus mag de moskee niet volledig open en zijn er veel restricties opgelegd!”

…staat te lezen op een poster op een Amsterdamse moskee.

De moskee in de hoofdstad roept nu VIJF KEER per dag op tot het gebed om de geloofs­genoten tegemoet te komen en te laten horen aan hen dat de moskee er nog is.

Maar die oproep tot gebed weerklinkt wel heel luid, zo vinden veel Amsterdammers. Het stadsbestuur krijgt alsmaar meer klachten binnen van mensen die de geluidsoverlast zat zijn.

‘Het volume waarmee dit gebeurt is zo hard dat het door de wijk en omstreken te horen is.

Het geluid galmt door de wijk heen’, stelt een buurman van de moskee.

Volgens hem zijn er heel wat buurtbewoners die er schoon genoeg van hebben:

‘Er is zelfs iemand die nu tegelijkertijd met de gebedsoproep met een elektrische gitaar en versterker vanaf zijn balkon speelt, om de gebedsoproep te overstemmen.’

Bij moskee Taibah in Amsterdam-Zuidoost zijn de oproepen tot gebed zelfs ’s nachts te horen.

Een woordvoerder van de stad bevestigt de klachten en beweert deze serieus te nemen:

‘Buurtbewoners moeten in eerste instantie de overlast ZELF bij de moskee aangeven, maar dat heeft blijkbaar tot niets geleid.’

‘Er wordt teveel overlast ervaren en daar moet iets aan gedaan worden door de moskee. Het wordt vrij serieus genomen. Er is al telefonisch contact geweest en mijn collega’s gaan naar de moskee toe om persoonlijk in gesprek te gaan (thee te gaan drinken).’, aldus de woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

Doorgeknipte kabel ‘De Blauwe Moskee’

bron

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
vraagtekentje

Niet gek genoeg zou ik zeggen, anders deden ze er wel iets aan, de bevolking bestaat uit schapen en de regering uit wolven.

Knalkopje1

Van Halsema hoef je niets te verwachten. Die geniet er waarschijnlijk zelf van. Ze komt alleen op voor moslims en extreem linkse ‘activisten’ zoals ANTIFAFA (Antifascistische Fascisten), KOZP en de Grauwe Eeuw. Zij was een van diegenen die er een motie door kregen waarin stond dat de regering de islamisering niet moest tegengaan. Groen is niet alleen de kleur van het milieu, maar ook van de islam. Halsema moet zich maar snel tot de islam bekeren en zich dan alleen op straat vertonen, verkleed als kolenkit, dwz. in een nikab.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x