GameStop en de jankende multimiljardairs

Hoe de kleine man de grote man versloeg

Nadat kleine investeerders zich online hadden georganiseerd om miljarden dollars uit Wall Street-hedgefondsen te persen, heeft het grootste gedeelte van de gevestigde losers zich tegen de investeerders uitgesproken.

De investeerders, voornamelijk georganiseerd op het online Reddit- forum ‘r / wallstreetbets’, hebben massaal aandelen gekocht van de videogamedetailhandelaar GameStop in de hoop dat hedgefondsen, die blijkbaar grote hoeveelheden van de aandelen hebben geleend, ‘short’ zullen gaan. Gedwongen om het terug te kopen tegen exorbitante prijzen in wat een ‘short squeeze’ wordt genoemd.

Sommige media, experts, politici en financiers hebben de GameStop-rush afgekeurd als onverantwoordelijke marktverstoring en voerden aan dat de autoriteiten moeten ingrijpen voor het belang van de kleine investeerders. Jaja, want dit was HUN spelletje.

De huichelaars. Maar dit lijkt pas het begin. De kleine man weet het spelletje nu mee te spelen. Wat een massa al niet voor elkaar kan krijgen.

Moeten we eens na gaan denken hoe we de kracht van de massa kunnen gebruiken om alle corona-misdadigers figuurlijk op te hangen?

Luister naar deze bijdrage van NewsmaxTV. Een andere insteek dan de corrupte mainstream media.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x