nl Nederlands

Gaat Italië de EU écht verlaten?

Nu de ware aard van de Europese Unie steeds duidelijker zichtbaar wordt, stijgt het verlangen van Italiaanse burgers en politici om de Europese Unie te verlaten.

Terwijl Italië hoopvol wachtte op, de telkens uitgestelde, hulp vanuit de EU vanwege de Coronacrisis,, kwam de hulp ineens vanuit een hele andere hoek.

Italië kon rekenen op grote steun van Rusland.

De Russen stuurden op grote schaal tests, 150 ventilators, 330.000 maskers en 1.000 beschermende kledingstukken. Ook leverden de Russen desinfectie-voertuigen en een leger van 100 specialisten in 10 Ilyushin Jets.

Ilyushin jet – Rusland

De Russen werden warm onthaald. Er waren posters te zien met 2 harten in de kleuren van de twee landen op de Russische voertuigen die Italië binnenreden.

De Russen hebben de operatie “From Russia with Love” genoemd, aldus Reuters. (bron)

Russen op weg naar Bergamo:

Maar terwijl de Italianen en de Italiaanse regering de Russen hartelijk verwelkomden, maakte één van de oudste kranten van het land, La Stampa, zich zorgen.

De krant is sceptisch over deze spontane hulp van Rusland en zoveel Russische voertuigen in Italië zou zo maar eens kunnen leiden tot een serieuze inbreuk op de landelijke veiligheid van Italië. (bron)

De krant merkte ook op dat 80% van het verstrekte materiaal nauwelijks tot niet bruikbaar was. (bron) (bron)

De regering uitte grote kritiek op de krant die waarschuwde en kritisch was op de aanwezigheid van het Russische leger op Italiaans grondgebied.

Daarop volgde weer boze reacties van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken die La Stampa beschuldigde van het kweken van Anti-Rusland sentimenten. (bron)

Feit is dat de Europese Unie heeft gefaald in het steunen van hun eigen lidstaten en hulp van buitenaf dus uiteraard omarmd werd.

 Di Maio verwelkomt Russische hulpvliegtuigen:

 

Opkomst Anti-EU sentimenten

De aarzelende opstelling van de EU heeft veel Italianen kwaad gemaakt. Minister van Buitenlandse Zaken Di Maio, van de 5 sterrenpartij, schreef op Facebook: “Wij zijn mensen die veel aan de EU hebben gegeven. Nu is het tijd iets terug te doen voor ons vanuit de EU.”

“Italië wantrouwde de EU al steeds meer en meer en dit zou wel eens een Italexit kunnen inluiden.”, aldus Sébastien Maillard, directeur van het Jacques Delors Instituut.

“Deze gang van zaken zal nog veel meer mensen en politici triggeren om voor een Italexit te pleiten.”

Hij ziet dat er moeilijke tijden aankomen voor de Europese Unie:
“Een EU zonder Italië is dodelijk. Zeker na de Brexit kun je het er niet bij hebben dat zelfs één van de oprichters van de EU de Unie gaat verlaten.”

De EU is nu een Unie waarin 27 landen stilstaan. De financiële recessie die hier op volgt zal ook een sociale crisis veroorzaken en veel mensen zullen verlangen naar soevereiniteit.

Jorg Wojahn, een vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Duitsland schreef in de Tagespiegel:

“In Italië is een nieuwe Facebookgroep #StopEU-Italexit opgezet en had binnen mum van tijd ruim 900.000 volgers” 

“Ook staat de Italiaanse media vol met foto´s van Russische en Chinese hulp. En nog steeds gaat er in Duitsland geen belletje rinkelen hier in Duitsland!” (bron)

Onlangs is de Facebookgroep #StopEU-Italexit opgericht en het heeft direct ruim 900.000 volgers. (bron) (bron)

In Italië worden door politici en burgers Europese vlaggen weggehaald en verbrand:

Fabio Rampelli, Lid van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden, haalt de EU vlag weg:

Wij redden onszelf wel zonder EU!

Zie ook:

Italië is KLAAR met de EU! ITALEXIT NU!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
3 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Pascal D.
Pascal D.
Zeer gewaardeerd lid
1 maand geleden

In de tekst stond:”De krant merkte ook op dat 80% van het verstrekte materiaal nauwelijks tot niet bruikbaar was”.
Mocht dat zo zijn, dan is die overgebleven 20% nog altijd 100% meer dan de EU!

dreamteam
dreamteam
1 maand geleden

Waarom verbaast mij dit niet, of je nou naar Griekenland kijkt met de problemen met migranten aan de grens door Turkije of je kijkt naar de hulp vanuit de EU aan de getroffen lidstaten, de EU faalt verschrikkelijk! Er is geen eenheid, er is geen oppositie er is geen zelfreflectie er is een organisatie die net zo corrupt is als de WHO en de NAVO, https://www.youtube.com/watch?v=lmsqeFAlSGA De weerstand wordt alleen maar groter, omdat de levensstandaard van de bevolking van de lidstaten steeds verder weg zakt en globalisten bekommeren zich nou eenmaal niet om de onderdanen van hun eigen land. Het… Lees verder »

dreamteam
dreamteam
1 maand geleden

Even een kleine aanvulling, hier een filmpje https://www.youtube.com/watch?v=RmP69BdOq3M

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x