Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Frans ziekenhuis gaat in staking vanwege Covid-19 vaccinatiemandaat.

Verspreid de vrijheid!

Buiten beschouwing gelaten of deze mensen al dan niet ¨geloven in het ¨killer¨ virus, is het hoopgevend dat nu het voor hen óók persoonlijk wordt zij de straat op gaan.

van: www.rt.com

Frans ziekenhuis gaat voor onbepaalde tijd in staking om te protesteren tegen Covid-19 vaccinatiemandaat

Frans ziekenhuis gaat in INDEFINITE staking om te protesteren tegen Covid-19 vaccinatiemandaat-19
Het personeel van het ziekenhuis in Montelimar, in het Franse departement Drôme, is voor onbepaalde tijd in staking gegaan om te protesteren tegen de nieuwe regels die eisen dat ze medio september een vaccin tegen Covid-19 nemen, anders dreigen ze hun baan te verliezen.

De staking tegen  “gedwongen vaccinatie”  werd donderdag aangekondigd door de vakbond CGT-GHPP en treft zo’n 200 artsen en 1.500 verpleegsters in de zuidoostelijke Franse stad.

Honderden van hen verzamelden zich vrijdag buiten het ziekenhuis, verwierpen lockdowns en vaccinmandaten en riepen  “liberté!”  (vrijheid).

De Franse wetgever legt de laatste hand aan het voorstel dat zou vereisen dat alle medische professionals die in contact komen met kwetsbare personen tegen 15 september volledig zijn gevaccineerd, anders verliezen ze hun salaris en zelfs hun baan.

“We zijn tegen verplichte vaccinatie en  vaccindwang,  vertelde Elsa Ruillere, lokale vakbondsvertegenwoordiger, aan  Spoetnik Frankrijk . “Er is geen keuze tussen testen of vaccinatie: vaccinatie is verplicht. Nee, we zijn het niet eens. We willen de keuze hebben zoals de rest van de wereld en we willen geen verplichte vaccinatie.”

Ruillere zegt dat haar vakbond “vrije en geïnformeerde toestemming” steunt   en niet principieel tegen vaccinatie is, maar tegen dwang. Sommige medische hulpverleners zeiden dat ze wachten op het in Frankrijk gemaakte Sanofi-GSK-vaccin, beloofd voor december.

“We zijn ons terdege bewust van de evolutie van het virus. We  vatten het niet licht op’, zei Ruillere. Zij en haar opvallende collega’s wijzen er echter op dat zelfs met de stijging van positieve tests voor de Delta-variant van het coronavirus, er geen evenredige stijging van ziekenhuisopnames is.

“Ja, we zijn ‘rood’ geworden, maar dat komt eigenlijk door de positieve testen. Qua ziekenhuisopnames zitten we momenteel goed, we hoefden geen bedden te heropenen, we hebben veel minder gehospitaliseerde mensen dan voorheen en minder mensen op de intensive care”  , voegde ze eraan toe.

Een ander probleem van de vakbond is het gebrek aan openbaar debat, aangezien de Franse Nationale Vergadering eenvoudigweg lijkt te zijn doorgegaan op advies van de Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS), die het vaccinatiemandaat ‘gerechtvaardigd’ noemde  .

OOK OP RT.COM Meer dan HONDERD DUIZEND betoging tegen ‘Covid-19-tirannie’ in Frankrijk, protesterend tegen immuniteitspaspoorten en vaccinatiemandaat (VIDEO) Sinds half juli zijn er wijdverbreide protesten in Frankrijk, toen de regering van president Emmanuel Macron de vaccinatiemandaat voor gezondheidswerkers en introduceerde een  gezondheidspas -vereiste voor toegang tot openbare locaties met meer dan 50 aanwezigen. De pasvereiste wordt vanaf 1 augustus uitgebreid naar cafés, restaurants en winkels.

Het aantal gevallen van coronavirus in Frankrijk is de afgelopen week met 150% gestegen, toegeschreven aan de Delta-variant. De regering zegt dat 96% van de geïnfecteerden niet gevaccineerd is.

 

Laten we dit ¨Trending¨ maken alsjeblieft !

Ook verschijnen er op dit moment hoopgevende berichten uit Australië.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x