NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Forse stijging “verwarde personen” – Wie is er verantwoordelijk?

Flinke stijging aantal verwarde personen tijdens lockdown: ‘Wie is er verantwoordelijk?’

De politie is dit jaar al meer dan 56.000 keer uitgerukt voor een verward persoon, dat is een stijging van 18 procent in vergelijking met de eerste 6 maanden van vorig jaar. De politie maakt zich zorgen en pleit voor betere samenwerking tussen instanties. Vooral in de lockdownperiode is er een forse stijging te zien van het aantal meldingen van overlast door verwarde mensen.

In 2019 kreeg de politie in de maanden van januari tot en met juni in totaal 47.651 meldingen binnen. In de eerste zes maanden van dit jaar waren er dat 56.441. Vooral in de maanden mei en juni is de stijging flink.

Gissen
Volgens woordvoerder van de politie Mirelle Beentjes stijgt het cijfer ieder jaar wel iets, gemiddeld met 8 procent. Maar in de coronamaanden was de stijging ruim 18 procent. Het is voor de politie gissen waar de stijging aan te danken is.
“We zijn geen wetenschappelijk instituut, maar je kunt je er wel iets bij voorstellen waarom het vaker voorkomt tijdens een lockdown.”

Zo zijn er volgens Beentjes verschillende oorzaken aan te wijzen: “Het kunnen verwarde mensen zijn die vanwege het wegvallen van de zorg meer overlast zijn gaan veroorzaken.

“Er zitten ook arbeidsmigranten tussen die eerder niet in beeld zijn gekomen en nu opeens op straat staan. Ook het verlies van werk en wekenlang opgesloten zitten kan meespelen.”

Lees hier verder op Burgerfront.nl

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x