Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

FBI doorzoekt appartement Rudy Giuliani

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FBI doorzoekt appartement Rudy Giuliani

De FBI heeft een huiszoeking verricht in het huis van de voormalige burgemeester van New York City en de advocaat van de voormalige president Donald Trump Rudi Giulani. Elektronische apparaten zijn in beslag genomen.

Giuliani’s advocaat Robert Costello vertelde Fox News dat zeven FBI-agenten op 28 april om 06.00 uur in zijn appartement in Manhattan aankwamen en daar ongeveer twee uur bleven. Ze namen laptops, mobiele telefoons en andere elektronische apparaten in beslag, zei Costello.

Rudy Giuliani

“Dit is totaal niet nodig”, vertelde Costello aan Fox News, eraan toevoegend dat de inval werd uitgevoerd om “hem eruit te laten zien alsof hij een soort crimineel is.”

De New York Times was de eerste die verslag deed van de zoektocht en beweerde dat deze op zijn minst gedeeltelijk voortkwam uit Giuliani’s transacties in Oekraïne. Giuliani is niet gearresteerd of beschuldigd van een misdrijf, en het is niet precies duidelijk waarom het huis van de voormalige burgemeester werd doorzocht.

“Wat ze vandaag deden, was legaal geweld,” vertelde Costello de krant. “Waarom zou je dit iemand aandoen? Laat staan ​​iemand die de adjunct-procureur-generaal, de Amerikaanse advocaat, de burgemeester van New York City en de persoonlijke advocaat van de 45e president van de Verenigde Staten was?”

 

Costello vertelde ook aan de Wall Street Journal dat hij de afgelopen jaren had aangeboden om vragen van onderzoekers te beantwoorden, maar ze weigerden.

‘Het is alsof ik tegen een muur praat’, zei hij.

FBI-functionarissen en het team van Giuliani reageren niet op verzoeken van conservatieve TV-zenders of kranten.

[the_ad id=”50129″]

Eind 2019, tijdens het eerste House impeachment-onderzoek tegen Trump over een gesprek dat hij had met de president van Oekraïne in juli van dat jaar, beschuldigden officieren van justitie twee vermeende voormalige medewerkers van Giuliani van niet-gerelateerde misdaden met betrekking tot vermeende schendingen van de campagnefinanciering: Lev Parnas en Igor Fruman,

Op 20 januari vorig jaar verscheen Giuliani op Fox News ‘”The Ingraham Angle” en zei dat hij niet langer in de buurt is van Parnas, een voormalige klant, en beweerde dat Parnas loog over enkele van zijn claims.

Een voorbeeld, volgens Giuliani , was de bewering dat Parnas tijdens Chanoeka een ontmoeting had met Trump in het Witte Huis en werd afgevaardigd door de president.

“De ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden”, zei Giuliani destijds tegen Fox News. “Uit de gegevens blijkt dat het nooit heeft plaatsgevonden. Hij loog. De man is een bewezen leugenaar.”

‘Lev is iemand met wie ik een hechte band had. Het is duidelijk dat ik door hem werd misleid. Ik voel me heel slecht. Ik heb nog steeds medelijden met hem. Ik ga niet op hem reageren voor elke verkeerde voorstelling van zaken die hij heeft gemaakt, want het waren er zo veel, ”zei hij. “Als ik als getuige word opgeroepen, ben ik bereid het te doen.”

Daarvoor vertelde Giuliani, die destijds de persoonlijke advocaat van Trump was,  in 2019 aan CNN dat hij Oekraïense functionarissen had gevraagd om de toenmalige kandidaat Joe Biden te onderzoeken voordat hij opmerkte dat hij “hen vroeg om de beschuldigingen te onderzoeken die betrekking hadden op mijn cliënt [ Trump], die, tangentieel, Joe Biden betrokken bij een grootschalig omkopingsplan, vergelijkbaar met wat hij deed in China.”

“Ik heb Oekraïne gevraagd de beschuldigingen te onderzoeken dat de Oekraïners inmenging hadden gepleegd bij de verkiezing van 2016 ten behoeve van Hillary Clinton,” zei Giuliani.

[the_ad id=”45564″]

Toen FBI-functionarissen het huis van Trump’s voormalige advocaat Michael Cohen doorzochten, zei de voormalige president dat het onderdeel was van een “heksenjacht” tegen hem namens de federale wetshandhavingsinstantie. Cohen werd uiteindelijk veroordeeld en bracht meer dan een jaar door in een federale gevangenis in de buurt van Otisville, New York.

Trump heeft lang gezegd dat het Rusland-onderzoek en de afzetting tegen hem deel uitmaakten van een politiek gemotiveerde campagne om zijn presidentschap en de legitimiteit van zijn verkiezingsoverwinning in 2016 te ondermijnen.

[the_ad_group id=”5832″]

Wie is Rudy Giuliani?

De advocaat werd vooral bekend als Amerikaanse openbare aanklager in zijn jacht op de maffia. En met succes!

Hierbij werden de leiders van de families Colombo, Genovese, Luchese en Bonanno veroordeeld tot gevangenisstraffen van veertig tot honderd jaar. (bron)

Giuliani was van 1994 tot 2002 de burgemeester van New York.

Hij maakte grote indruk door zijn vastberaden optreden tijdens en na de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Hij coördineerde persoonlijk het werk van de gemeentelijke diensten en gaf leiding aan de herstelwerkzaamheden. Het weekblad Time koos hem tot Person of the Year van 2001 en hij kreeg een hoge Britse onderscheiding.

Na zijn burgemeesterschap richtte hij in 2002 een beveiligingsadviesbureau genaamd Giuliani Partners LLC op, dat hij vanwege zijn kandidaatstelling voor het presidentschap in het voorjaar van 2008 verkocht. In 2001 werd aan hem de Abebe Bikila Award uitgereikt.

Geliefd totdat hij de advocaat werd van Donald Trump vanwege de grootschalige verkiezingsfraude.

Na ruim 30 uur aan beeldmateriaal met getuigenverklaringen en experts te hebben gezien, kun je er met je verstand niet meer bij dat dit zomaar heeft kunnen gebeuren. Hoe komen ze er mee weg?

Een aantal indrukwekkende fragmenten van Rudy Giuliani (Nederlands ondertiteld):

video
video
video
video

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture