NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Fake nieuws is niet altijd onwaar

Door niet alle feiten te vermelden, wordt er niet per se gelogen.

Eerst twee fictieve berichten om een en ander duidelijk te maken. Hier een fragment uit mijn 1e boek Romke D’13:

‘Maar zo’n krant kan toch niet zomaar liegen?’
‘Nee Joop, dat zei ik ook niet, ’t is maar hoe je feiten brengt. Een voorbeeld: ooit tijdens de koude oorlog een wedstrijdje schaatsen tussen een Rus en een Amerikaan. Een minitoernooitje over vier afstanden voor twee glijdende atleten. De laatste won. De Rus was daardoor automatisch laatste, terwijl ze heel weinig voor elkaar onderdeden. Wat stond er in de Russische media: “Tijdens een internationaal schaatstoernooi werd onze nationale held en kameraad Iwan Plofkipsky eervol tweede, terwijl Yankee Gay Badly nog net beslag wist te leggen op de één na laatste plek.” Logen ze? De Russen trots, kregen de waarheid, maar welke?’

In een VS krant hetzelfde verhaal, uiteraard anders verwoord: “Onze landgenoot werd in een toernooi in Alma Ata met overmacht glorieus eerste, terwijl de enige deelnemende Russische atleet volledig ingestort na een smadelijke laatste plek ontgoocheld van het ijs stapte en roemloos afdroop”.

Een tweede bedacht nieuwtje zou zomaar in een Amsterdamse krant terug te vinden kunnen zijn: “In het centrum van Amsterdam is een levensgevaarlijke tijgerpython gesignaleerd”.
De verslaggever, die net Artis had verlaten, loog niet. Als hij de locatie niet vermeldt, liegt hij niet, maar veroorzaakt wel ongewenste paniek

Nu twee voorbeelden van werkelijke verslaggeving:

In een kort bericht over de demonstratie tegen het corona-beleid eind augustus in Berlijn werd door de msm melding gemaakt van ruim 25.000 demonstranten. Tevens werd in de berichtgeving om de zoveel zinnen gewag gemaakt van vele relletjes en gewelddadigheden.
Dit nieuws kreeg de slaafse volgers van de gezagsgetrouwe media voorgeschoteld. En let wel, er werd niet gelogen! Als er oprecht melding was gemaakt dat er circa 1 miljoen demonstranten in Berlijn vreedzaam demonstreerden, is dat echter wel andere journalistieke koek. Immers 1 miljoen is met enige fantasie wel zeer, zeer ruim 25.000. En er waren her en der wat onregelmatigheden, met slechts enkele rellen. Volgens insiders die ter plekke waren, was het de grootste vreedzame demonstratie in de geschiedenis van Berlijn.
En wat de msm bewust niet vermeldde, was dat Robert F. Kennedy een zeer bewogen en emotionele speech hield. Door dit laatste niet te melden, wordt er uiteraard ook wederom niet gelogen.
Maar een bericht dat een demonstratie met ruim 25.000 demonstranten ontsierd werd door rellen alom, zonder Kennedy te noemen is wel zeer tendentieus.

Een berichtje dichterbij: De landelijke media meldden dat de VVD opschuift naar links. Hoezo naar links? Dit suggereert dat de partijelite tot inkeer komt en op ideologische gronden de koers bijstelt. Maar wat is de andere waarheid, die niet of amper wordt belicht? De VVD vreest stemmenverlies aan de middenpartijen als CDA en D66.
Dus puur uit eigen- dan wel partijbelang schuiven ze iets op naar het midden. Voor een klein half jaartje uiteraard. Na de verkiezingen zullen de coryfeeën van de VVD tijdens de coalitiegesprekken de rechtse stellingen wederom betrekken.
Kortom, de VVD wordt niet linkser, maar schuift met het oog op de naderende verkiezingen op naar het midden (dat is dus iets richting links) En weer wordt er niet expliciet gelogen, maar de waarheid is iets anders.

Door over Trump positieve feiten niet mee te nemen en Bidens negatieve berichten niet te benoemen, kan een geheel volk met 330 miljoen inwoners op een behoorlijk verkeerd been gezet worden. T.a.v. corona dicteren de farma, WHO en randfiguren met macht op deze wijze de nieuwsrubrieken.

Rients Hofstra

Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
ignorant

De amerikanen hebben hier een naam voor : Bullshitten . Het overkomt voornamelijk narcistische types , waar tegenwoordig de mainstream-media vol mee zitten .Kijk eens naar het NPO-journaal en je pikt ze er zo uit . Lees het boek van professor Harry G. Frankfurt hierover , erg verhelderend .

Hetzalwelweer

Bij de demo in Berlijn waren er op verschillende plekken meerdere demo’s aan de gang. De demo waarbij 25.000 mensen aanwezig waren was op een andere plek dan bijvoorbeeld die bij het Brandenburger Tor, of de plek waar Kennedy sprak. Er is dan idd geen sprake van fake news verspreiden, alleen maar van niet het gehele nieuws vermelden. Waren er een miljoen mensen aanwezig? De beelden die ik heb gezien kunnen dit idd bevestigen. Het was er propvol. Het was bijna weer zoals vroeger. Toen de dance parade in Berlijn plaatsvond. En ik kan met enige zekerheid zeggen dat de gemiddelde Duitser het zat is om te zeggen dat ze het nooit geweten hebben. Die uitspraak hangt als een molensteen om hun nek.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x