Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Exitpolls Italië – Salvini-sensatie in Calabria én Emilia-Romagna

De eerste exitpolls in Italië zijn zojuist bekend gemaakt.

Een klinkende overwinning voor de rechtse coalitie in Calabria. Zowel de peilingen als de exitpolls laten dat duidelijk zien.

In dit links-marxistische Calabria heeft nog nooit een rechtse coalitie geregeerd na de Tweede Wereldoorlog. Daar is na vanavond flink verandering ingekomen.

Calabria heeft bijna 2 miljoen inwoners en honderdduizenden rode harten zijn blauw geworden. Een collectieve bewustwording in de meest extreme vorm. Historisch!

Maar wat er in Emilia en Romagna gebeurt is misschien nog wel historischer. 

Hoe diep de socialistische traditie geworteld zit in deze streek, is te zien aan de Sovjet-stijl standbeelden en parafernalia. In het centrum van Cavriago staat nog steeds een beeld van Vladimir Lenin op één van de hoofdpleinen. (bron)

Veel pers is er al zeker van. Ook volgens de peilingen gaat links het wel winnen maar zo´n grote bewustwording onder 4.5 miljoen inwoners in het door en door marxistische gebied geeft aan hoe de zaken er voor staan wanneer men doorredeneert.

Op dit moment staat Lucia Borgonzoni, die de rechtse coalitie vertegenwoordigt, nog op 54% van de stemmen, maar nog geen 10% is geteld. Men verwacht dat ze onder de 50% zal uitkomen.

Filippo “Pippo” Callipo, de hoofdman van centrumlinks daar, staat op 31%.Maar daaronder zitten nog wat partijtjes zoals de Communistische Partij en de gevallen 5-sterren Beweging.

De pers kan de situatie weer analyseren en speculeren wat er toch is misgegaan met de mensen. “Inspelen op onderbuikgevoelens” en “heftige campagne” zullen we morgen weer vaak lezen en horen.

Maar met een heftige campagne maak je van een socialist geen patriot. Laat ze daar eens over nadenken.

Mensen zien hun dagelijks leven ingrijpend veranderen. En dat dat niet is omdat tijden nou eenmaal veranderen. Dat gaat om hele andere zaken. Olifanten die men niet wil zien. De politiek luistert niet naar de burgers.

Het zijn globalisten die nooit toe zullen geven. Zij hebben een plan.

Morgen de definitieve uitslag.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x