NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Exclusief!!! Interview van CommonSenseTV met Mark Rutte.

20 Januari 2021, Interview met minister president Mark Rutte, exclusief voor en door CommonSenseTV.

Mark Rutte in onze studio

INTERVIEW

CSTV: Mijnheer Rutte, van harte welkom op de redactie van CommonSenseTV.

Mark: Dank u wel voor de uitnodiging en ik ben blij dat ik hier mag zijn. En zeg maar Mark hoor.

CSTV: Het genoegen is geheel wederzijds. Mijnheer Rutte, eh Mark, hoe beleef je deze moeilijke corona tijden zowel in politiek als in persoonlijk opzicht?

Mark: Nou, haha, politiek is mijn vak en in dat opzicht zijn dit natuurlijk boeiende tijden. Hard werken, dat wel natuurlijk, maar we doen het ook ergens voor. Het gaat om de gezondheid van ons allemaal. En persoonlijk heb ik er allemaal niet zo’n last van, haha.

CSTV: U heeft eens gezegd dat u 100% beslissingen moet nemen op basis van 50% informatie. Is dat nu nog steeds zo of heeft u al meer inzicht gekregen?

Mark: Nou, wij laten ons natuurlijk steeds uitvoerig informeren door de deskundigen. En ja, die hebben wel ervaring opgedaan natuurlijk, haha.

CSTV: Toch lijkt het erop dat alle maatregelen die genomen worden steeds op hetzelfde neerkomen.

Mark: Ja, we moeten natuurlijk met zijn allen keihard de schouders eronder zetten om het virus de kop in te slaan.

CSTV: Maar tot nu toe hebben de maatregelen niet duidelijk tot resultaat geleid.

Mark: Nou, zo moet je dat niet zien. Als we geen maatregelen hadden genomen, dan waren de resultaten een stuk slechter geweest.

CSTV: Waar blijkt dat uit Mark?

Mark: Nou, daar hebben onze specialisten natuurlijk goed over nagedacht.

Ook zo´n mooi shirt? Ga naar: https://shop.spreadshirt.nl/CSTV-Store/

 

CSTV: Heeft u, of hebben de specialisten ook nagedacht over alle overige gevolgen van het beleid?

Mark: Het virus eronder krijgen is en blijft onze eerste prioriteit.

CSTV: De nieuwe maatregelen die nu op stapel staan zijn wel heel erg ingrijpend voor het leven en welzijn van de mensen en bedrijven, vind u niet?

Mark: Ja maar we moeten ons goed realiseren dat de Engelse variant een grote bedreiging is.

CSTV: Is dat echt zo? En gaat de invoering van een avondklok daar iets aan oplossen?

Mark: Als de specialisten ons dat vertellen, dan heb ik geen reden om daaraan te twijfelen. En bovendien kan ik nu meer maatregelen nemen dan ooit. Als demissionair president kunnen ze me niet meer wegsturen en met de spoedwet heb ik feitelijk alle macht in handen, hahahaha.

CSTV: Dat vind ik wel een zorgwekkende uitspraak Mark.

Mark: Dat is natuurlijk maar een grapje, hahaha. Zelfs al zou ik dictator willen zijn, wat ik niet wil, dan heb ik daar nog te weinig middelen voor tot mijn beschikking.

CSTV: Maar als het zo zou zijn dat de Engelse variant zich razendsnel verspreidt en dat maar heel weinig ‘besmette personen’ daar hinder van ondervinden, dan zou dat toch eigenlijk goed nieuws zijn. Je hebt zelf eens gezegd dat het doel is om groepsimmuniteit op te bouwen.

Mark: Heb ik dat gezegd? Dat kan ik me niet herinneren.

CSTV: Denk je wel eens na over de mogelijkheid dat een virus altijd muteert en dat we wellicht nooit van het virus afkomen?

Mark: Nou, dan hebben we altijd nog de vaccins, natuurlijk.

CSTV: Ja, de vaccins. Baart het je geen zorgen dat de vaccins zo snel ontwikkeld zijn, nauwelijks getest zijn en dat mRNA dan ook nog een nooit eerder gebruikte of goedgekeurde methode is.

Mark: Ik heb alle vertrouwen in de wetenschappers.

CSTV: Wat vind je van de kritieken die geleverd worden op de PCR test?

Mark: Oh, dat is zo ingewikkeld, dat begrijpt geen mens.

CSTV: Er zijn wel degelijk professionals die het begrijpen en daarvan zijn er velen die het niet eens zijn met de PCR diagnose stelling.

Mark: Nou dat zullen er heus niet zo veel zijn hoor, hahaha.

CSTV: Zelfs de uitvinder en de fabrikanten beweren dat je er geen diagnose mee kan stellen en dat het slechts een onderdeel kan uitmaken van een medisch onderzoek.

Mark: Daar weet ik niets van.

CSTV: Maar Mark, jij bent een belangrijk leider. Weliswaar van een klein land maar op wereldniveau telt Nederland wel mee.

Mark: Ja, het is ook daarom dat we ons strikt aan de adviezen en de maatregelen moeten houden. We hebben het OMT en ook nog de WHO waarop we ons beleid richten.

Ook zo´n mooi shirt? Ga naar: https://shop.spreadshirt.nl/CSTV-Store/

CSTV: De WHO adviseert om geen lockdowns in te voeren, zegt dat mondkapjes niet helpen en ook ten aanzien van de PCR test heeft de WHO inmiddels zijn mening bijgesteld.

Mark: Oh, daar weet ik niets van.

CSTV: Maar Mark, jij als leider van het land zou je toch veel meer zelf moeten verdiepen in de materie. Er wordt een beleid gevoerd dat het meest ingrijpend en destructief is sinds de 2e wereldoorlog.

Mark: Maar het is hele complexe materie. En kijk nou eens naar de andere Europese leiders. Die doen het toch allemaal ook zo.

CSTV: Je kunt je ook laten bijstaan door andere specialisten en niet altijd alleen maar naar dezelfde personen luisteren. Personen waarvan ook nog eens is gebleken dat die nog andere belangen hebben dan het algemeen belang……

Mark: Tja, daar ben ik me wel van bewust, maar naar wie kan ik dan luisteren.

CSTV: Hier bij CommonSenseTV hebben wij met alle teamleden veel onderzoek gedaan en veel breder gekeken dan alleen maar naar ziekenhuisbedden waar misschien wel eens een tekort aan zou kunnen komen.

Mark: Vertel eens verder.

CSTV: Wij begrijpen heel goed dat je in een hele moeilijke situatie zit Mark. Er is een weg ingeslagen, niet alleen door jou, maar door vrijwel alle leiders van alle landen in de wereld. Alle media zijn mee op de kar gesprongen en ondersteunen dat beleid in woord en beeld. Dan is het natuurlijk heel moeilijk om het beleid radicaal om te gooien. Maar stel je nou eens voor Mark, dat jij, met behulp van een team van andere specialisten het roer gaat omgooien, deze hele crisis op een andere manier gaat bekijken maar vooral op een andere manier gaat aanpakken. Dan red jij Nederland en de Nederlandse samenleving en de economie en het bedrijfsleven.

Mark: Ik zie nog niet zo in hoe ik dat zou moeten doen hoor.

CSTV: Mark, je maakte net een grapje over de macht die je nu hebt als demissionair minister president met een spoedwet in zijn binnenzak. Maar als je daarmee je beleid doorzet, dan ga je verder als dictator en kom je ook zo in de geschiedenisboeken terecht. Zou je niet veel liever in de geschiedenis boeken willen komen als De Redder des Vaderlands? Als de visionair die het aandurfde om het beleid drastisch om te gooien, intelligente maatregelen nemen met in achtneming van alle aspecten die van belang zijn voor het land, de mensen, de samenleving?

Mark: Ja, natuurlijk! Dat lijkt me een veel beter vooruitzicht. Maar wat moet ik dan doen? En wie kan mij dan helpen.

CSTV: Het voltallige team van CommonSenseTV staat hierbij aan je zijde Mark.

Mark: Ok, laten we dan een plan van aanpak maken. Waar zullen we beginnen?

CSTV: Het belangrijkste is dat we ons eerst focussen op de feiten en niet op de meningen, voorspellingen of interpretaties van de feiten.

Mark: Ja, helemaal mee eens.

CSTV: Er is een nieuw virus in omloop. Waar en hoe dat virus is ontstaan is nu niet van belang. Feitelijk is dat de meeste mensen hier niet of nauwelijks hinder van ondervinden. Sommige mensen worden wel ziek en een klein aantal gaat er zelfs aan dood. Maar het beleid dat tot nu toe gevoerd is, lijkt meer gebaseerd op de angst van wat er misschien kan gaan gebeuren. “Een mens lijdt het meest het lijden dat hij vreest”, is een bekende uitdrukking Mark. Weet je wat het mortaliteitscijfer is, Mark?

Mark: Dat is laag, dat weet ik.

CSTV: Klopt. Stel nou dat we corona eens gaan bekijken door dezelfde bril als waarmee we naar griep kijken.

Mark: Ja, dat is interessant. Als je griep hebt, dan blijf je thuis. Lekker in je bed uitzieken. Er kwam zo’n 2 jaar geleden eens iemand van mijn staf naar kantoor terwijl die aan het proesten en snotteren was. Nou die hebben we snel naar huis gestuurd, hoor.

CSTV: Precies Mark. En dat kan in dit land. Omdat voor mensen die ziek zijn er ook voorzieningen zijn waardoor ze niet in financiële problemen komen.

Mark: Ja, dat hebben we in ons land goed geregeld.

CSTV: Nou, dat ben ik niet helemaal met je eens Mark. Ik vind persoonlijk dat de overheid die verantwoording minder bij de werkgevers zou moeten leggen. Maar daar hebben we het later nog wel eens over. Maar goed. Ben je ziek, dan blijf je thuis en dan ga je ook niet je moeder, oma, vrouw of kinderen knuffelen, want die zou je ook kunnen ‘aansteken’.

Mark: Dat klopt. Zo doen we dat. Maar dat kunnen we met corona toch niet doen.

CSTV: Jawel Mark. Dat kunnen we wel. Maar dat is niet het enige.

Mark: Oh nee? Vertel verder.

CSTV: De eerste maatregel zou moeten zijn om de capaciteit in de ziekenhuizen weer op te schalen. Die is de laatste jaren wegbezuinigd naar een niveau dat nu te krap blijkt.

Mark: Ja, daar hebben we wel veel geld mee bespaard, haha.

CSTV: En daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd die vele vele malen groter is.

Mark: Tja, als je het zo bekijkt…..

CSTV: Dat kunnen we weer ongedaan maken Mark. En dat is een deel van het plan.

Mark: Ok, laten we verder gaan met het plan.

CSTV: Stoppen met de PCR test. Dat zaait alleen maar paniek en leidt de focus af van het echte probleem.

Mark: Kunnen we dat doen, denk je?

CSTV: Is onderdeel van het hele plan Mark. Maar luister. Het echte probleem met besmettingen lossen we niet op met 1,5 meter of mondkapjes of avondklokken. We moeten inzien dat dit virus misschien wel nooit meer weggaat. Als we buiten zijn dan is gebleken dat het besmettingsgevaar zo ongeveer nihil is. Dus alle activiteiten in de buitenlucht kunnen gewoon worden hervat.

Mark: Ja, dat klopt. Dat weet ik nog van de specialisten. Die zeiden dat besmettingen vooral binnenshuis plaatsvinden. Daarom willen we ook die avondklok invoeren.

CSTV: Maar Mark, denk nou eens na over hoe tegenstrijdig dat is..

Mark: Ja, verdomd zeg. Met een avondklok zijn de mensen alleen maar meer binnenshuis.

CSTV: Precies. En wat is het gevolg van het beperken van openingstijden van essentiële winkels en het sluiten van alle andere winkels?

Mark: Ehhh, daar moet ik even over nadenken. Het lijkt mij dat als de openingstijden beperkt worden, evenals het winkelaanbod, dat er dan alleen maar meer mensen tegelijkertijd naar de winkels gaan die wel open zijn. En dat is eigenlijk wat we niet willen.

CSTV: Precies, Mark.

Mark: Ik begin het door te krijgen. Waarom heb ik niet eerder met jullie gesproken, hahaha.

CSTV: Je zat in een fuik Mark. Maar samen gaan we uit de fuik komen. Let maar op.

Mark: Maar de horeca, die moet toch wel dicht blijven?

CSTV: Nee Mark, dat hoeft niet. Want ook voor binnenruimtes is er een oplossing die het veilig maakt. Ionisatoren.

Mark: Wat is dat?

CSTV: Dat zijn reinigers van de lucht. Die doden virussen en bacteriën binnenskamers. In de 2e kamergebouwen worden die al gebruikt.

Mark: Oh ja? En is het daarmee dan veilig binnen? Nu ik er over nadenk, binnen de 2e kamergebouwen is er nog nooit iemand ziek geworden…. En wij hebben helemaal geen mondkapjes op. Van Dissel zegt ook dat die helemaal niets helpen. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed waarom we dat hebben ingevoerd….

CSTV: Dat klopt. Als winkels, openbare gebouwen, restaurants en cafés ionisatoren installeren en ook goede ventilatie hebben, dan is de binnenlucht schoon en veilig. En het klopt ook dat mondkapjes niet beschermen tegen virussen.

Mark: Okay, dan kan ik als voorwaarde stellen dat alle horeca, winkels en bedrijven, als ze ventilatie en ionisatie hebben……… als ze daar aan voldoen…… dan zouden ze weer open kunnen gaan zonder risico.

CSTV: Exact, Mark. Zo is het.

Mark: Ik wordt hier helemaal blij van. Kunnen we nog meer doen?

CSTV: Jazeker. Luister maar eens naar een grote groep doctoren die hele goede resultaten hebben geboekt met het genezen van covid-19 patiënten met reeds bestaande medicatie. Er zijn er verschillende. Maar vooral ivermectine springt er bovenuit als geneesmiddel. Dat hoeft niet te worden ontwikkeld, niet te worden getest, niet te worden goedgekeurd, want dat is allemaal al lang gebeurt. En er zijn nog meer oplossingen met bestaande medicatie.

Mark: Maar ze zeggen toch dat dat allemaal heel gevaarlijk is?

CSTV: Tja, Mark, daar moet je je gedachten maar eens over laten gaan. De farma industrie kan daar niet zo veel geld aan verdienen en zeggen dat het gevaarlijk is, terwijl het al vele jaren probleemloos wordt gebruikt en nu blijkt te kunnen worden ingezet om covid-19 te genezen.

Mark: Ja zeg, ik snap het. En die nieuwe vaccins, waarvan nog maar moet blijken of ze werken en veilig zijn, daar verdienen ze natuurlijk heel veel geld mee.

CSTV: Precies Mark. Nu begin je het helemaal door te krijgen.

Mark: Oh, ik raak hier helemaal opgewonden van. Ik begin helemaal in te zien hoe we deze crisis kunnen gaan oplossen.

CSTV: Laten we eens recapituleren.

Mark: Ja, goed idee. Mag ik dat doen.

CSTV: Natuurlijk Mark, jij bent de grote leider die ons uit de crisis loodst.

Mark: Okay, we stoppen met testen. We gaan gezondheidszorg capaciteit uitbreiden. En weet je wat ook een goed idee is? Per provincie één ziekenhuis aanwijzen dat uitsluitend covid patiënten behandelt. Dan zijn alle andere ziekenhuizen beschikbaar voor alle overige zorg. En we gaan ook gebruik maken van de middelen die er al zijn om in de eerste lijn patiënten te genezen. Dan hoeven er sowieso minder mensen te worden opgenomen. Verder gaan we de mensen goed voorlichten dat als ze ziek zijn, symptomen hebben, dat ze thuis blijven en zich afzonderen. De oude mensen en de zwakkere mensen adviseren we ook om zichzelf te beschermen. Geen snotterende kleinkinderen op bezoek. Maar alle gezonde mensen moeten gewoon naar buiten kunnen, aan het werk kunnen, activiteiten kunnen ondernemen. Winkels, bedrijven, kantoren en horeca gelegenheden mogen open, mits ze maatregelen nemen voor zuivering en ventilatie van de binnenlucht.

CSTV: Mark, je hebt het helemaal door. Wat een geweldig plan.

Mark: Ik ga ons land door de crisis heen loodsen. Dit is het meest belangrijke dat ik ooit in mijn politieke carrière, nee, zelfs in mijn leven, heb gedaan.

CSTV: Je toont je nu een Groots Leider. Met hoofdletters Mark.

Mark: Dank je wel. Dank jullie wel. Ik ben zo blij met dit interview. Het gaat nu allemaal goed komen. En je zult zien dat Angela en Emmanuel stikjaloers op mij zullen zijn, hahaha

Ook zo´n mooi shirt? Ga naar: https://shop.spreadshirt.nl/CSTV-Store/

 

Vandaag, één dag na het interview, kreeg ik een telefoontje van Mark Rutte. Hij zei dat hij, na er een nachtje over te hebben geslapen, aan het twijfelen was geraakt. Dat hij dan niet alleen binnen het voltallige kabinet en het OMT een afwijkend beleid zou gaan voeren, maar ook ten opzichte van alle andere EU leiders. En dat beangstigde hem. Bovendien, zo liet hij weten, had hij ook afspraken gemaakt met Klaus Schwab waar hij niet onderuit kan.

 

(Mijn excuses hiervoor. Het is niet om te lachen)

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
12
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x