CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Europa wordt wakker! Salvini niet te stoppen in Italië

Drie senatoren van de 5-sterren beweging zijn overgestapt naar Lega van Matteo Salvini.

En dat is fantastisch nieuws!

In 2018 deed de 5-sterren beweging zich voor als een rechtse populisten-partij maar bedonderde het volk en “deden het met” de globalisten van PD.

Salvini werd handig buitenspel gezet.

Dit gesprek tussen Conte en de vrouw die zich ooit voor een rechtbank zal moeten verantwoorden, Angela Merkel ging viraal:

Nadat deze centrum-linkse regering zich installeerde gingen de grenzen in Italië weer wagenwijd open en de globalisten konden hun immigratie-droom weer verder doorzetten in naam van de diversiteit en één Europa.

Maar Italië is het zat. Spuugzat! En dat laat de bevolking weten.

 

 

 

 

 

 

 

In 2018 had de 5-sterren beweging 33% van het volk achter zich staan. Na dit grote verraad is dit nog zo´n 16%.

Salvini had in 2018 17.4% achter zich staan en staan nu  in de polls op 31.5%.

Zoals Salvini al zei op het moment dat hij werd afgezet: “Jullie kunnen blijven rennen maar eens is het over..” en daar bedoelde hij niet allen Conte mee maar ook de globalisten in de Europese Unie.

Matteo Salvini is sindsdien alleen maar populairder geworden in Italië.

Eerst kwamen er verkiezingen in Umria. Het meest linkse bolwerk van Italië. Normaal gesproken wel te verstaan want Lega Nord van Salvini won de verkiezingen.

Salvini wint in links bolwerk Umria

In januari zijn er verkiezingen in nog een links bolwerk Emilia-Romagna. Maar je raadt al wie daar bovenaan staat in de peilingen…

En de regering krijgt het steeds moeilijker. Drie senatoren zijn overgestapt naar Lega Nord van Matteo Salvini en de 5 sterren/PD regering is haar meerderheid in de senaat verloren. Ze gaan van eenmeerderheid van 50.5% naar een minderheid van 49.5%. 

In de Tweede Kamer van Italië, om een vergelijking te trekken, heeft de coalitie nog wel een meerderheid van 55%.

De drie senatoren zijn Ugo Grassi, Stefano Lucidi and Francesco Urraro. Maar volgens deze drie blijft het hier niet bij. Binnen de partij van de 5-sterrenbeweging voelen heel veel mensen zich verraden. Zowel op landelijk als lokaal niveau. (bron)

De leider van de 5 sterren beweging Luigi Di Maio schreef op Facebook:

“De Liga heeft een veemarkt geopend. Ze zouden de prijs bekend moeten maken zodat we kunnen zien hoeveel een parlement kost.”

Bron: https://www.facebook.com/LuigiDiMaio/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Typische woorden van verliezers die het zelf verpesten door het volk en eigen politieke collega´s te verraden.

Eerst kwam Grassi naar Lega en diezelfde dag nog maakten ook Lucidi en Urraro bekend dat ze naar de partij van Salvini overstapten.

“Het is echt een eer om dit politieke pad te mogen volgen” aldus Lucidi.

Hierop antwoordde Salvini:

“Vandaag hebben een aantal senatoren zich bij ons aangesloten. Niet omdat we iets hebben aangeboden of vroegen. Ze voelden zich verraden.”

Zonder steun. Geen CSTV.

 

 

 

 

 

 

Verder haalde Salvini hard uit naar 5-sterren leiders Luigi Di Maio en Beppo Grillo vanwege het verraad van de 2 door met de globalisten van DP (Democraten Partij) in zee te gaan. (bron)

Zouden er nu verkiezingen zijn dan zouden de 3 rechtse partijen Lega Nord, Fratelli d’Italia (broeders van Italië) en de christelijk- liberale conservatieven Forza Italia nu al op 49% uitkomen. De huidige coalitie van 5-sterren en DP komt uit op slechts 35%. (bron: Twitter)

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x