NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Erdogan´s greep op Libië groeit

In het Noordoosten van Libië regeert de GNA (“Nationaal Akkoord”) een coalitie van Salafistische groepen gesteund door Turkije en Qatar.

De GNA ontvangt wapens en duizenden – uit Syrië ontsnapte – Jihadis die Turkije naar Libië verscheept om haar vazalstaat in leven te houden.

De laatste tijd zag het er naar uit dat de GNA het zou gaan verliezen van de LNA (“Libisch Nationaal Leger”), gesteund door Egypte, Rusland, Frankrijk en andere Arabische landen.

Dat zou na 6 jaar (tweede) burgeroorlog rust moeten brengen in het voormalige Kadhaffi-bolwerk, dat eerder door Obama’s interventie werd verwoest.

Onverwachts en dankzij Erdogan’s steun aan de GNA, was de GNA in staat om grote stukken land en infrastructuur te veroveren van de LNA.

Hierdoor lijken de rollen te zijn omgedraaid:
Eerst, toen de LNA aan het verliezen was, wilde de GNA een wapenstilstand. Nu de GNA aan de winnende hand is, wil de LNA een wapenstilstand.

Buurland Egypte wil nu dat beide partijen de wapens neerleggen en alle buitenlandse huursoldaten vertrekken. Tegelijkertijd brengt Egypte Abraham-tanks naar de Libisch-Egyptische grens, vanwege de escalatie

Vrees bestaat dat de GNA, Erdogan’s (de-facto) vazalstaat, Turkije in staat stelt om op nog een extra front de Europeanen te dreigen met het sturen van migrantenboten.

Bronnen:

Tweede Libische Burgeroorlog (2014-nu)

Renaissance Horizon – Erdogan slaat terug en keert daarmee het tij in Libië

3 2 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x