CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Erdogan´s greep op Libië groeit

In het Noordoosten van Libië regeert de GNA (“Nationaal Akkoord”) een coalitie van Salafistische groepen gesteund door Turkije en Qatar.

De GNA ontvangt wapens en duizenden – uit Syrië ontsnapte – Jihadis die Turkije naar Libië verscheept om haar vazalstaat in leven te houden.

De laatste tijd zag het er naar uit dat de GNA het zou gaan verliezen van de LNA (“Libisch Nationaal Leger”), gesteund door Egypte, Rusland, Frankrijk en andere Arabische landen.

Dat zou na 6 jaar (tweede) burgeroorlog rust moeten brengen in het voormalige Kadhaffi-bolwerk, dat eerder door Obama’s interventie werd verwoest.

Onverwachts en dankzij Erdogan’s steun aan de GNA, was de GNA in staat om grote stukken land en infrastructuur te veroveren van de LNA.

Hierdoor lijken de rollen te zijn omgedraaid:
Eerst, toen de LNA aan het verliezen was, wilde de GNA een wapenstilstand. Nu de GNA aan de winnende hand is, wil de LNA een wapenstilstand.

Buurland Egypte wil nu dat beide partijen de wapens neerleggen en alle buitenlandse huursoldaten vertrekken. Tegelijkertijd brengt Egypte Abraham-tanks naar de Libisch-Egyptische grens, vanwege de escalatie

Vrees bestaat dat de GNA, Erdogan’s (de-facto) vazalstaat, Turkije in staat stelt om op nog een extra front de Europeanen te dreigen met het sturen van migrantenboten.

Bronnen:

Tweede Libische Burgeroorlog (2014-nu)

Renaissance Horizon – Erdogan slaat terug en keert daarmee het tij in Libië

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

3 2 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven