Erdogan roept op tot Heilige Oorlog tegen Europa

De Turkse Islamist en President, Recep Erdogan, gaf onlangs een speech waarin hij het offensief aan de Griekse grens als Heilige Oorlog benoemde en streeft naar herinvoering van het Ottomaanse Rijk.

Erdogan wil Europa laten overstromen met 3.6 miljoen vluchtelingen.

Tijdens de crisis aan de Griekse grenzen werden mensen uit Turkse gevangenissen vrijgelaten in ruil om te vechten aan de Griekse grenzen om zo de Europa binnen te dringen. Traangas en andere wapens werden meegegeven aan migranten om zo hun weg Europa in te vechten. (bron)

 

 “Gewone” migranten werden gedwongen bussen in te stappen richting de Griekse grens.

 

In deze video wordt de tijdlijn van de crisis weergegeven, vanuit Grieks oogpunt. De video is door ons ondertiteld:

 

Onlangs, tijdens 2 speeches, heeft Erdogan gesuggereerd dat de migrantencrisis bij de Griekse grens een daad is geweest van agressie tegen Europa en dat hij streeft de herinvoering van het Ottomaanse Rijk (bron). “Allah staat achter ons!”

Erdogan begint zijn tweede vurige speech met een quote uit een gedicht van de bekende Turkse dichter Yahya Kemal Beyatlı. Het gedicht heet:  “26 Ağustos 1922 (klik)

Dat was de dag van The Great Offensive in de Turkse oorlog van Onafhankelijkheid toen de Grieken in Anatolia werden verslagen. (bron)

In de andere speech geeft hij wederom toe dat hij heeft gezegd tegen Griekenland: “Laat ze toch binnen en laat ze gaan naar de rest van Europa. Ze blijven toch niet bij jullie.”.

 

Een aantal malen maakte Erdogan een handgebaar dat wordt gebruikt onder Turkse neo-fascistische straatbendes, bekend als de Grijze Wolven, aldus Voice of Europe.

Handgebaar Grijze Wolven

Alle video´s, op de video van CommonSenseTV na, zijn vertaald door “RAIR” (bron)

Daar is overigens een schat aan informatie te vinden over de situatie en de strategie van Erdogan, die door westerse media volledig wordt genegeerd. Ondertussen blijft de EU proberen dealtjes te maken. Het lijkt erop dat de “leiders” in de EU geen idee hebben met wie en wat ze echt te maken hebben.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x