CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Erdogan helpt Jihadisten illegaal aan Duitse tanks

De Turkse regering van Erdogan heeft door Duitsland gefabriceerde Leopard II tanks aan een groep Jihadisten gegeven die vechten in Noord-Oost Syrië.

Hoeveel tanks de Turkse militairen exact hebben vervoerd naar de rebellen is niet duidelijk maar Erdogan heeft hiermee wel de Duitse verkoopvoorwaarden geschonden. Turkije zou volgens de overeenkomst de end-user zijn.

De Jihadistische rebellen noemen zichzelf het Syrische Nationale Leger (SNA) terwijl het bestaat uit radicale Islamisten die zijn beschuldigd vanwege oorlogsmisdaden(bron)

Kampfpanzer Leopard 2 A5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt gezegd dat de tanks al zijn gebruikt door de Jihadisten tegen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) die worden gesteund door de Duitsers en de Amerikanen. (bron)

Bild schrijft:

“Sinds 2016 heeft het Turkse leger de Duitse Leopard II tanks gebruikt in de Syrische oorlog maar na onderzoek blijkt dat ze de tanks doorgeven aan Syrische rebellen. Illegaal!”

Hamsa Birakdar, een woordvoerder van de door Turkije gesteunde Islamisten van de SNA, bevestigde aan de Duitse krant dat de geavanceerde tanks allang in gebruik zijn.

“Turkije voorziet ons van wapens, inclusief tanks.”

“We hebben 3 zwaar gepantserde voertuigen en troepentransport voertuigen gekregen en de SNA is er op getraind hoe de Leopard II tanks te gebruiken.”

Een paar weken geleden publiceerde de SNA een video die laat zien hoe een Leopard II tank het vuur opent op een Syrisch dorpje in het noorden van het land.

De Duitser Thomas Linder, een defensie expert van de Groenen, heeft bevestigd dat er geen enkele twijfel mogelijk is over de echtheid van de video. Hij heeft de Turkse regering opgeroepen direct te reageren en zich te verantwoorden.

“Er komen serieuze consequenties voor Turkije vanwege het doorgeven van de tanks aan de rebellen.” aldus Linder.

“Iedereen die zulke overeenkomsten schendt zullen geen Duitse wapens meer ontvangen. Internationale wetten wordt hier geschonden.”

Voor een uitgebreid artikel over deze kwestie ga naar:
Stop De Bankiers website

Steun CommonSenseTV

 

 

 

 

 

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven