Erdogan helpt Jihadisten illegaal aan Duitse tanks

De Turkse regering van Erdogan heeft door Duitsland gefabriceerde Leopard II tanks aan een groep Jihadisten gegeven die vechten in Noord-Oost Syrië.

Hoeveel tanks de Turkse militairen exact hebben vervoerd naar de rebellen is niet duidelijk maar Erdogan heeft hiermee wel de Duitse verkoopvoorwaarden geschonden. Turkije zou volgens de overeenkomst de end-user zijn.

De Jihadistische rebellen noemen zichzelf het Syrische Nationale Leger (SNA) terwijl het bestaat uit radicale Islamisten die zijn beschuldigd vanwege oorlogsmisdaden(bron)

Kampfpanzer Leopard 2 A5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt gezegd dat de tanks al zijn gebruikt door de Jihadisten tegen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) die worden gesteund door de Duitsers en de Amerikanen. (bron)

Bild schrijft:

“Sinds 2016 heeft het Turkse leger de Duitse Leopard II tanks gebruikt in de Syrische oorlog maar na onderzoek blijkt dat ze de tanks doorgeven aan Syrische rebellen. Illegaal!”

Hamsa Birakdar, een woordvoerder van de door Turkije gesteunde Islamisten van de SNA, bevestigde aan de Duitse krant dat de geavanceerde tanks allang in gebruik zijn.

“Turkije voorziet ons van wapens, inclusief tanks.”

“We hebben 3 zwaar gepantserde voertuigen en troepentransport voertuigen gekregen en de SNA is er op getraind hoe de Leopard II tanks te gebruiken.”

Een paar weken geleden publiceerde de SNA een video die laat zien hoe een Leopard II tank het vuur opent op een Syrisch dorpje in het noorden van het land.

De Duitser Thomas Linder, een defensie expert van de Groenen, heeft bevestigd dat er geen enkele twijfel mogelijk is over de echtheid van de video. Hij heeft de Turkse regering opgeroepen direct te reageren en zich te verantwoorden.

“Er komen serieuze consequenties voor Turkije vanwege het doorgeven van de tanks aan de rebellen.” aldus Linder.

“Iedereen die zulke overeenkomsten schendt zullen geen Duitse wapens meer ontvangen. Internationale wetten wordt hier geschonden.”

Voor een uitgebreid artikel over deze kwestie ga naar:
Stop De Bankiers website

Steun CommonSenseTV

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze post!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment draad
0 Draad antwoorden
0 Volgers
 
Comment met meeste reacties
HOT! comment
1 Comment schrijvers
Kareltje Recente comments schrijvers
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kareltje
Lid
Kareltje

Erdogan lacht zich rot. Die doet toch gewoon waar die zin in heeft.
En o wat is die nu bang voor Duitsland.

Jullie krijgen nooit meer tanks en wapens van ons. Stoute Erdogan