CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Erdogan bezoekt Brussel: “Turkije dringt aan op onmiddellijke STEUN van de EU!”

Recep Tayyip Erdogan op bezoek in Brussel maandag 9 maart 2020

Erdogan moet van binnen hebben staan glimlachen toen hij zag hoe de Europese Unie een feestelijke maaltijd organiseerde. De dictator staat er weer prachtig op. Mooie foto´s met onze EU-leiders die we niet gekozen hebben. En zijn eigen achterban stond buiten aan de poorten van het gebouw in Brussel.

De man lijkt alle touwtjes in handen te hebben.

Vóór het overleg ging Erdogan langs op de Turkse ambassade in Brussel, waar hij zijn aanhangers ook toesprak. 

Erdogan gaf zijn eerste publieke reactie terwijl hij naast de sociaal democraat, en secretaris-generaal van de NAVO, de Noor Jens Stoltenberg zat.

“De NAVO zit nu in een kritische periode waarin het duidelijk solidariteit moet uitstralen met Turkije.”, waren de woorden waar Erdogan mee binnenviel.

De Turkse dictator eiste ook meer steun van de Europese Unie om de Syrische vluchtelingen op te vangen.

Ook vertelde Erdogan aan reporters, na de meeting met Stoltenberg:

“Het is heel belangrijk dat de steun die wij eisen gegeven wordt zonder enige vertraging.” (bron)

“Het is buiten iedere redelijkheid dat een buurland en bondgenoot, doelend op Griekenland, met de vinger naar ons wijst als schuldige van de migratiegolf.”,

Stoltenberg en Erdogan

Dit zegt een dictator die afgelopen weken honderdduizenden migranten heeft misleidt door te stellen dat Griekenland haar grenzen heeft openstaan.

Vervolgens begeleidden Turkse authoriteiten de migranten naar de grenzen en gaven traangas mee aan de migranten om zo de Griekse grenswachten te lijf te gaan (bron)

Dit is ook de man die afgelopen week de Grieken aanspoorde de grenzen open te zetten zodat de migranten verder illegaal de EU in konden trekken. Een rechtstreekse bedreiging richting de Europese Unie.

“Hé Griekenland, deze mensen komen niet naar je toe en blijven, ze komen naar je toe en gaan naar andere landen in Europa. Waarom doe je de poorten niet open?” (bron)

Met deze man gaat de EU weer onderhandelen.

Afgelopen week bood de Europese Unie al 500 miljoen euro aan om de zaak voorlopig te sussen. (bron)

Eerder deze maandag sprak Angela Merkel, op het Duits-Griekse economische forum in Berlijn, ook al uit dat:

“Ze er alles aan zou willen doen om ervoor te zorgen dat de overeenkomst tussen de EU en Turkije naar een nieuw niveau kon worden gebracht.”.

Deze uitspraak kreeg vervolg doordat Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, meldde al een team van deskundigen klaar te hebben staan om voor de uitvoering van een eventuele overeenkomst zorg te dragen. (bron)

Een stappenplan voor meneer Erdogan. Dat is een lekker begin voor de Turk.

Erdogan, Michel en von der Leyen
De eisen van Erdogan

Één van de belangrijkste eisen van Erdogan is dat zijn Turkse burgers visumvrij toegang krijgen tot de Europese Unie.(bron) (bron)

Dat zou de economische betrekkingen aanzienlijk uitbreiden en het zo ook een groot binnenlands succes zijn voor de dictator.

De Turkse regering moet nog steeds voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder het wijzigen van hun controversiële anti-terrorisme wetgeving en de vrijlating van een aantal gedetineerde journalisten.

Het zou maar zo kunnen dat de EU-commissie hiermee instemt, als Erdogan levert. Voor de EU houdt dit in dat Ankara onmiddellijk alle migranten terug moet nemen die illegaal het Schengengebied zijn binnengekomen. Dit zou Griekenland ontlasten.

Ten tweede wil Erdogan uitbreiding van de douane-unie tussen Turkije en de EU. (bron)

In juni 2018 besloten de lidstaten, vanwege het voortdurend schenden van fundamentele democratische rechten, niet te onderhandelen over deze uitbreiding. Turkije zou hier economisch enorm van profiteren.

Het IFO-instituur in München schrijft:

“De uitbreiding van de douane-unie kan leiden tot een toename van het Turkse bruto binnenlands product met 1,84 procent.”

De export van landbouwproducten naar de EU kan met 95 procent toenemen en de diensten met maar liefst 430 procent. (bron)

Ten derde verwijst Ankara, volgens EU-diplomaten, herhaaldelijk naar artikel 9 van de overeenkomst tussen de EU en Turkije in interne discussies.

Dit artikel gaat over het instellen van een veiligheidszone in Syrië nabij de Turkse grens en over financiële hulp vanuit de Europese Unie. Europa moet meer geld neertellen.

Ten vierde dringt Ankara aan dat er in de toekomst regelmatig vergaderingen zullen plaatsvinden tussen Turkije en de Europese Unie.

Dit zou Turkije internationaal versterken en de druk vergroten om onderling afspraken te maken.

Geen overeenkomst gesloten

Om 18:00 schoof Erdogan aan en om 20:15 verliet hij de tafel. (bron)

De dictator verliet Brussel zonder een persconferentie achteraf. Alles bij elkaar duurde de bijeenkomst nog geen 2 uur.

Geen deal gesloten en de EU kan zich gaan buigen over de eisen van meneer Erdogan de komende dagen of weken. En bedenken hoe ze het naar buiten brengen.

Reactie Europese Unie

Geen harde maatregelen tegen deze chanterende dictator zoals Derk Jan Eppink afgelopen week bepleitte.

Men kan leningen en geldstromen stopzetten. Een negatief reisadvies naar Turkije uitgeven. “Erdogan is een dictator en zo moet je hem aanpakken!”, waren de woorden van Eppink. Er zijn voldoende pressie-middelen om deze dictator de kop in te drukken.

Maar die kant ging het, zoals verwacht, afgelopen maandag niet op.

Nadat Erdogan Brussel heeft verlaten, doken Von der Leyen en Michel op voor een persconferentie.

Alsof het een succesvolle bijeenkomst was probeerden de globalisten van de Europese Unie er maar wat van te maken voor de pers.

De ene dooddoener na de andere.

De EU liet de pers vertellen dat het “een goede eerste stap” zou zijn en dat ze “gezamenlijk op zoek zijn naar het juiste pad” en andere lege toezeggingen en uitspraken.

Von der Leyen kon zich zelfs wel vinden in de reactie van Erdogan dat de NAVO-landen solidair moeten zijn met Turkije . (bron)

Von der Leyen in de persconferentie na het bezoek:

“Goed startpunt! Maar we hebben de Turkse president eraan herinnerd dat hij ook verplichtingen heeft!”

Een eerste stap in de goede richting naar een sterkere politieke dialoog.” en “De migranten, Griekenland én Turkije verdienen hulp.”(bron)

“Geweld is onacceptabel. We kunnen alleen een oplossing vinden als de druk op de grens wordt verminderd. De grenzen moeten worden gerespecteerd.”

En op de vraag hoe ze aankijkt tegen het geweld van de migranten en of dat niet veroordeeld moet worden:

“Elke vorm van disproportioneel geweld is onacceptabel.”

“We moeten gezamenlijk zoeken naar het juiste pad tot een overeenkomst.”

En even tussendoor, naar aanleiding van het besluit van de Grieken om voor een maand geen asielaanvragen meer te behandelen, zei von der Leyen:“Het recht op asielaanvragen moet ook gerespecteerd blijven.”

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zegde gisteren toe dat meer financiële hulp voor Turkije een optie is onder een aantal voorwaarden.

“De boodschap van de EU is duidelijk. We geloven in een eerlijke verdeling van de lasten maar we accepteren niet dat mensen in zulke wanhopige situaties worden gebruikt als politieke pionnen.”, aldus Maas.

Echt, we kunnen zinnen zoals “De eerste stap naar een ‘normale’ relatie tussen de EU en Turkije is gezet.”, niet meer horen.

Vandaag kwam de eerste berichten vanuit Ankara al naar buiten, naar aanleiding van de ontmoeting gisteren in Brussel:

“In een eerste reactie na het overleg in Brussel over de migratiecrisis aan de Turks-Griekse grens heeft Ankara laten weten dat de afspraken uit de Turkije-deal (2016) moeten worden aangescherpt.

Minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu zei vanochtend dat de EU de beloofde versoepeling van visumverplichtingen voor Turkse burgers moet nakomen en dat ook de afspraken over de douane-unie moeten worden aangepast.”(bron)

en:

“Ankara vindt dat de EU zijn afspraken niet nakomt en te weinig meebetaalt aan de opvang van de vluchtelingen. Het land wil bovendien steun voor de strijd die het Turkse leger voert in de Syrische provincie Idlib” (bron)

De EU is inderdaad het lachertje van de wereld. En het brengt ons iedere keer weer, ongevraagd, in de meest gevaarlijke situaties. NEXIT!

Europa is het lachertje van de wereld geworden

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven