CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Kersttoespraak Koning Felipe – Er kriebelt iets in Spanje…

Tijdens zijn zijn 6e kersttoespraak riep Koning Felipe VI op tot een verenigd Spanje zonder verdeeldheid en confrontaties.

Deze konden we jullie niet onthouden op Kerstavond.

Nadat hij eerst op mooie wijze zijn medeleven uitte aan de te betreuren slachtoffers van de slechte weersomstandigheden en overstromingen in Spanje, kwam hij direct snel terzake.

“Er vinden heel veel veranderingen plaats. Hele diepe veranderingen. Deze veranderingen zorgen voor bezorgdheid onder de mensen.”

Deze veranderingen vinden o.a. op de volgende gebieden plaats, volgens de Spaanse koning:

“Het nieuwe digitale tijdperk. De koers van de Europese Unie. Immigratie.” en ook: “Ongelijkheid op de werkvloer tussen mannen en vrouwen of de manier van aankijken tegen de klimaatverandering en duurzaamheid. Dit zijn onder andere zaken die heel actueel zijn en onze levens beïnvloeden.”

Ook zei hij dat de crisis, ongelijkheid en andere zaken consequenties hebben gehad: “Veel mensen hebben vertrouwen verloren in de instituties. Vooral Catalonië.” hiermee doelend op de manier hoe Catalonië in het verleden onterecht behandeld is.

“De vooruitgang van een land hangt voor een groot deel af van het karakter van de bevolking. Door de kracht van de samenleving en een adequaat functioneren van de staat.”

“We leven in een democratische verzorgingsstaat van rechten die ons een samenleving van vrijheid garandeert en die Spanje heeft veranderd in een modern land.”

De koning prijst tijdens zijn speech meerdere keren de Spaanse cultuur en geschiedenis. Hij hecht veel waarde aan de typische Spaanse normen en waarden.

“Diegenen die gekozen hebben in Spanje te investeren of bij ons te komen wonen, zijn hier getuigen van en onderstrepen dit. We mogen heel erg trots zijn op onze waarden die onze burgers inspireren in onze dynamische en vitale samenleving.”

“Het is noodzakelijk dat we een duidelijk en objectief bewustzijn hebben van onze krachten én onze zwakheden.”

“We moeten een visie hebben die zo realistisch en compleet mogelijk is om te zien waar wij in deze wereld naartoe gaan.”

De President benadrukte dat respect en dialoog in eerste instantie voor oplossingen zal zorgen tussen personen met verschillende ideologieën en dat “muren van intolerantie doorbroken moeten worden.”

“In tweede instantie zijn dat de wil en het begrip om onze verschillen te accepteren met inachtneming van onze constitutie. Dat men onze territoriale diversiteit erkent die ons definieert.”

Als laatste benadrukte de koning nogmaals de belangrijkheid van de Spaanse waarden die de Spanjaarden al eeuwen delen. Hij waarschuwt dat de Spaanse cultuur Spanje weliswaar sterk heeft gemaakt maar dat men ook niet moet vergeten hoe breekbaar die cultuur kan zijn.

“De uitdagingen die ons te wachten staan zijn niet makkelijk. Maar ik ben er van overtuigd dat we die overwinnen door zelfvertrouwen te hebben in onszelf en onze samenleving.”

“Vertrouwen in Spanje en verenigd blijven in de democratische waarden die we delen kunnen alle problemen oplossen.”

“We hebben een grote potentie als land. Laten we groot gaan denken en laten we verder gaan met ambitie. Allen tezamen weten we hoe we het doen moeten en bewandelen we het pad.”

Santiago Abascal, de leider van de patriotten van VOX, applaudisseerde voor de gematigdheid en het gezond verstand dat de koning uitdroeg tijdens de toespraak. Hij zat met zijn hele familie te kijken.

“Spanje is veel sterker en groter dan diegenen die nu onze koning nog bekritiseren en blijven proberen de samenleving te verdelen.

Inés Arrimadas van de Ciudadanos was ook blij met de speech. “Er staan ons grote uitdagingen te wachten die we aankunnen door ons te verenigen. Dat hebben we in het verleden gekund en dat kunnen we nu weer.”

De rechts-conservatieve Palbo Casado Blanco van de PP was ook uiterst positief en heeft vertrouwen in een verenigd Spanje zonder verdeeldheid en confrontaties die onze toekomst verarmen.

Wat deze partijen, en vooral VOX, in grote lijnen willen uitdragen is dat ze weten dat de Catalanen niet altijd goed en rechtvaardig zijn behandeld maar deze politici daar juist aan willen doen en de Catalanen wil bevrijden van de extreem linkse separatisten.

Volgens diverse polls wil inmiddels een meerderheid van de Catalanen geen onafhankelijkheid.

Afgelopen maand is door de (linkse) krant El Pais (die zowel een Spaanse als Catalaanse uitgave hebben) een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat 48.8% van de Catalanen niets ziet in de onafhankelijkheid van Catalonië tegenover 41.9% die dat nog wel willen.

Vorig jaar was ook al de meerderheid tegen maar nog niet zo duidelijk als nu het geval is. Van deze cijfers worden verwacht dat ze door gaan zetten. (bron)

Ook uit andere onderzoeken blijkt dat de zwijgende meerderheid helemaal niet achter de afscheiding van Catalonië staat. (bron)

VOX en Ciudadanos zijn nog hele jonge partijen maar ook binnen de PP is er ook veel veranderd sinds Rajoy van het toneel verdwenen is.

De Spaanse NPO, de Publieke Omroep RTVE, noemt de partij nog steeds steevast extreem rechts in plaats van bij naam. (bron)

 

 

 

 

Levensgevaarlijk die media. Dankzij deze media weten veel mensen even niet wat ze aanmoeten met zo´n golf van gezond verstand, rede en zelfvertrouwen die over ze heen valt. Veel noemen deze toespraak extreem-rechts.

De separatisten van Esquerra (Catalonië) noemden de toespraak “net een toespraak van VOX. “(bron)

Die kunnen zowel de koning als VOX in hun zak steken. Deze mensen zitten zo vol haat dat ze niet in de gaten hebben dat de bevolking deze immer aanwezige irrationele haat en venijn wel een beetje zat begint te worden.

Eerlijk is eerlijk. We kennen deze man verder niet maar z´n speech mag gehoord worden.

Een tijdperk van gezond verstand breekt ook in Spanje aan!
Lees ook:https://commonsensetv.nl/chaos-in-brussel-ook-spanje-dreigt-uit-eu-te-stappen/

Fijne kerstdagen allemaal!

Geef een kleine kerstdonatie aan CSTV en wij zijn er ook in 2020 weer bij.

 

 

 

 

 

 

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven