CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Enkele getallen naast falend beleid

Enkele getallen naast falend beleid, 28-07-2020

Ook zo onthutst geschrokken van het bericht dat een werknemer van Action op staande voet werd ontslagen, omdat hij een plastic tasje van 3 cent niet afrekende?

Ook zo onthutst geschrokken van het bedrag dat Italië mag ontvangen van de EU? Totaal 209 miljard euro, waarvan 81 miljard aan giften?

Daarna vielen mij nogal wat getallen met betrekking tot de zorg op:

– Een verhoging van het salaris voor de zorgmedewerkers van 1% gaat jaarlijks 560 miljoen kosten. Uiteraard dik verdiend lijkt mij, maar wordt de zorg daar veel beter door? En is die eenmalige €1.000 al betaald? Wordt de zorg daar beter door?
– Er zijn partijen die het eigen risico met €100 willen verlagen. Gaat 1,3 miljard per jaar kosten. Wie moeten dat jaarlijks compenseren? Wordt de zorg daar beter …?
– Andere partijen pleiten voor het afschafen van het eigen risico, met een prijskaartje van 5,3 miljard per jaar. Wordt de zorg daar …?
– Weer anderen gaan voor een verhoging van het eigen risico van nu 385 naar 485. Dat levert geld op, totaal 1,4 miljard. Wordt de zorg …?
– Een volgend Haags voorstel behelst het niet meer vergoeden van enkele hulpmiddelen zoals steunkousen, ziekenhuisbedden aan huis en krukken. Dit levert 290 miljoen op. Wordt de …?
– Dan gaan er stemmen op om mensen in verpleeghuizen meer te laten betalen voor woonlasten, maaltijden en energieverbruik. Dat levert iets van 500 miljoen tot 1,2 miljard op. Wordt …?
– Vervolgens zijn er slimmeriken die de wijkverpleging willen overhevelen naar de Wet Langdurige Zorg. Dit schijnt 330 miljoen op te leveren. W. …?
– Meer zorgpersoneel in de nachtdienst lijkt een opsteker en kost structureel 660 miljoen.
– Tenslotte is er winst te halen uit een uitgekleed basispakket door bepaalde behandelingen en medicijnen niet meer te vergoeden. Dat heeft het CBS echter niet doorgerekend, omdat geen enkele politieke partij daar zo net voor de verZIEKingen (over ruim een half jaar) een middelvinger aan wil branden.

Alles overziend, is de cruciale vraag: waar wordt beleid verondersteld? Hoe hoger de bedragen hoe minder ideologie erachter schijnt te zitten.

Italië casht miljarden, maar heeft geen plan. De meeste voorstellen kosten geld of leveren juist heel veel op, maar nergens wordt de zorg beter. Het SP-plan betreffende de nachtdienst komt nog het dichtst in de buurt en kost dan ook het minst.

Alle andere voorstellen zijn pure centenkwesties van het kaliber vestzak broekzak, die immers elders door de burgers moeten worden opgevangen, of juist ten koste gaan van de zorg.

Waar zijn de plannen om de zorg structureel te verbeteren? Waar is een gedegen preventiebeleid? Wanneer komt men terug op de verwoestende marktwerking binnen de zorg? Wanneer worden de zorgverzekeraars aangepakt, wellicht met een concurrerend nationaal equivalent van het aloude ziekenfonds? Wanneer komen artsen in loondienst? Wanneer worden goed functionerende natuurgenezers opgenomen binnen de reguliere zorg?

Wanneer worden de farmareuzen de maat genomen? Allemaal vragen die beleid vergen, de zorg beter en ook nog eens goedkoper maken, in plaats van de voorstellen van calculerende onbenullen zonder vakkennis en kunde, die zich slechts bekommeren om de peilingen voor de komende verZIEKingen in maart 2020. 

Oh ja, dat tasje van 3 cent, daar zat wel een idee achter. Het enige voorbeeld in dit stukje waar de directie bewust beleid voerde.

Oké, een rigide zerotolerance beleid, maar toch, wel een consistent beleid. Dat de rechter dit te gek vond en de beslissing terugdraaide, zal iedereen wellicht zijn bevallen. Hij oordeelde zelfs dat Action de werknemer €7200,- schadevergoeding moest betalen.

Waar blijft de rechtelijke macht om politieke partijen terug te fluiten, of raakt dit nou net zijdelings art. 120 van de grondwet, waarin wordt gesteld dat het rechters verboden is wetten of wetsvoorstellen te toetsen aan de grondwet?
Na invoering van het Alternatief Staatsbestel zal alles anders worden.

Met vriendelijke groeten,
Rients Hofstra

Aanrader. Pluchen Revolutie:

https://rientshofstra.nl/pluchen-revolutie

Meer van Rients:

Recht? Nee! Het toekomstige normaal!

https://commonsensetv.nl/recht-nee-het-toekomstige-normaal/

Zet hoog in!

https://commonsensetv.nl/zet-hoog-in-en-geef-t-volk-een-leeg-worstenvelletje/

CDA beter af zonder D! (en C)

https://commonsensetv.nl/cda-beter-af-zonder-de-d/

Boeken van Rients Hofstra:

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven