CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Koninklijke Horeca Nederland sleept de Staat voor de rechter

Koninklijke Horeca Nederland sleept de Staat voor de rechter

De Koninklijke Horeca Nederland pikt het eindelijk niet langer meer en sleept de Staat voor de rechter.

KHN: “De verplichte horecasluiting drukt disproportioneel op de branche. Keer op keer blijft perspectief uit met als gevolg dat veel horecaondernemers tegen enorme (financiële) problemen aanlopen.”

Er wordt door de Horeca een bodemprocedure gestart en vragen aan de rechter om de horeca zo snel mogelijk weer te openen d.m.v. spoedvoorzieningen.

Robèr Willemsen zegt dat hij het niet acceptabel vindt dat er geen enkele versoepeling voor de horeca komt.

“De verplichte horecasluiting plus het feit dat de steun vanuit de overheid niet 100 procent van de lasten dekt, betekent dat veel ondernemers het faillissement in de ogen zien, met alle gevolgen – zowel zakelijk als privé – van dien”, aldus Willemsen. (bron)

Vorig jaar al heeft heeft de KHN aan het kabinet gevraagd om met een wetenschappelijke onderbouwing te komen voor deze absurde sluitingen. Maar het #klaarmetrutte kabinet gaf geen gehoor.

KHN wil met bodemprocedure inzage in adviezen en onderzoeksrapporten

Al sinds vorig jaar vraagt KHN het kabinet om met een wetenschappelijke onderbouwing te komen voor de strenge maatregelen voor de horeca, maar tot grote ergernis van de brancheorganisatie blijft de onderbouwing uit. Met de bodemprocedure hoopt de KHN inzage te krijgen in de adviezen en onderzoeksrapporten die de overheid gebruikt in zijn besluitvorming.

“Er wordt maar halsstarrig vastgehouden aan de epidemiologische situatie, terwijl medische parameters waarop beslissingen worden gebaseerd regelmatig wisselen. Ondertussen gaat de horeca naar de kloten. Dit is niet meer uit te leggen en kan zo niet langer doorgaan, genoeg is genoeg! We stappen daarom naar de rechter om meer steun en heropening af te dwingen.”

We hopen dat het letterlijk een bodemprocedure wordt. Geen opening met belachelijke voorwaarden. Gewoon OPEN. We zitten hier verdorie al een jaar lang naar een live-uitzending van de griep te kijken.

hugo de jonge kwam met een aantal flutvoorstellen en woorden als: “Beter behoedzaam en in kleine stapjes.”

Beter snel en met grote stappen wegwezen uit Den Haag op 17 maart, hugo.

Gogo KHN en nu de rest nog.

Bron:
https://www.deondernemer.nl/corona/maatregelen/persconferentie-rutte-winkels-horeca-dicht-khn-sleept-staat-voor-rechter~2824641

LEES OOK:

Laat deze figuren niet zomaar wegkomen met zomaar mensen als Covid19-doden te registreren.

Mijn vader is overleden. Opnieuw een covid dode? Of toch niet?

4.6 18 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
26
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven