NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Eindelijk! Het CDA volgt Thierry Baudet

Het CDA vind dat Nederland weer met Assad om tafel moet gaan zitten. Nederland heeft al sinds maart 2012 geen diplomatieke banden meer met het Syrische regime dat verantwoordelijk is voor honderdduizenden doden. Volgens VVD´er minister Blok van Buitenlandse Zaken is er geen toekomst voor Syrië zolang Assad president blijft.
“Toch, of we het nou leuk vinden of niet, is Assad de oorlog aan het winnen.” stelt Van Helvert vast. “Dat heeft noch onze afschuw noch de Toyota’s die we hebben geschonken aan de gewapende oppositiegroepen kunnen voorkomen.”
Een opening naar Assad
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert vindt ‘een opening naar Assad’ een serieuze oplossing. “We kunnen wel blijven zeggen: Wat een enge man, die Assad. Maar daarmee schieten we uiteindelijk niets op.”
Natuurlijk kon Van Helvert op weinig steun uit de Tweede Kamer rekenen. Prima standpunt. Maar deze plotselinge opening naar Assad staat nogal in contrast met hoe Thierry Baudet de afgelopen jaren als extreem rechts en gevaarlijk is neergezet mede door dit soort standpunten. Vooral door bijvoorbeeld Jaco Geurts van het CDA.
Al vanaf 2017 probeert Thierry Baudet een rationeel debat op gang te krijgen over de situatie in Syrië. En dan vooral over de positie van Assad. We hebben ruim twee jaar lang tenenkrommend moeten toekijken hoe kinderlijk de meeste politici op dergelijke wereldproblemen reageren en anticiperen. Morele verontwaardiging en politieke correctheid waar je niet goed van wordt. Een mix van minachting naar de burger en pure domheid.

Thierry Baudet waarschuwde in 2017 al voor de naïviteit van de gevestigde politiek. “Je hoeft Assad geen groot democraat te vinden, maar een Syrië zonder Assad is een Syrië van burgeroorlog en islamitisch extremisme.”

Zo bleek ook jaren later. De ‘gematigde’ groepen die de Nederlandse regering steunde, bleken veelal jihadistische groeperingen die zich schuldig maakten aan ernstige mensenrechtenschendingen. Ook in 2018 wilde niemand het gesprek aan de zaken eens van de andere kant te bekijken. Het gegeven dat je soms iemand voor lief moet nemen wanneer er geen of geen betere alternatieven zijn, ging er niet in. https://www.telegraaf.nl/nieuws/343045945/cda-ga-met-assad-praten https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4919366/cda-kabinet-assad-syrie-dictator-diplomatiek-damascus 2017
2018
  2019
2 weken geleden
SintSint
 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x