Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

“Een symbool waar Europa voor staat”

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Het is zover. De medische dictatuur is nu officieel op Europees niveau begonnen.

Geen spuit? Geen test? Geen toegang!

 

De Europese Commissie heeft op 14 juni formeel wetgeving ondertekend om het EU Digital COVID-certificaat te creëren. De regeling gaat in op 1 juli en loopt over 12 maanden af.         (ja, het zal wel!)

Lidstaten zijn verplicht om de eerste certificaten binnen zes weken na de startdatum van 1 juli af te geven. Een behoorlijk aantal landen heeft het certificaat al uitgegeven. In een paar landen zit het project nog in de testfase.

Tijdens de officiële ondertekeningsceremonie hebben drie belangrijke EU-instellingen – het Parlement, de Raad en de Commissie – de verordening ondertekend om hun steun te betuigen, waarbij ze beweren dat het certificaat “een symbool is van waar Europa voor staat”.

In het kader van het vaccinpaspoortsysteem zal elke EU-lidstaat zijn eigen certificaat afgeven, maar ze zullen allemaal dezelfde toegangseisen voor bezoekers hanteren.

Individuen zullen hun paspoort verkrijgen via testcentra of gezondheidsautoriteiten, of rechtstreeks via een eHealth-portaal.

De digitale versie van het certificaat kan op een mobiel apparaat worden opgeslagen. Burgers kunnen ook een papieren versie aanvragen. Beide hebben een QR-code die essentiële informatie bevat, evenals een digitale handtekening om te controleren of het certificaat authentiek is.

Voor degenen die nog niet zijn gevaccineerd, eisen de lidstaten dat bij reizen tussen landen PCR- of antigeentestresultaten worden verstrekt. Het paspoort vermeldt het “type test, datum en exacte tijd van de test, naam van het testcentrum en de resultaten.”

Uit het Digitale COVID-certificaat blijkt dat een persoon is ingeënt tegen COVID-19, een negatieve testuitslag heeft gekregen of is hersteld van het virus. Dat laatste is twijfelachtig want diverse landen hebben al aangegeven dat niet te accepteren. Als je hersteld bent van het virus betekent dat dat je natuurlijke afweer hebt en daar valt natuurlijk geen reet aan te verdienen. Spuiten of testen en liefst allebei!

In theorie zou je met dit brandmerk kunnen reizen binnen Europa. Iets wat toch al uw fundamentele recht was. Maar volgens de verordening kunnen lidstaten echter extra reisbeperkingen opleggen in gevallen waarin “aanvullende maatregelen een must zijn om de volksgezondheid te vrijwaren”.

Oftewel, je hebt er helemaal niets aan. Het is gewoon een farce, een fake zoals alles in deze corona hoax.

Maar het leven van gezond denkende mensen wordt hiermede nog een stuk verder richting afgrond geduwd. Hoe is het toch mogelijk dat ook Europese volksvertegenwoordigers dit kunnen toestaan?

Als u eens nadenkt over de absurditeit hiervan: Van noord Duitsland tot zuid Duitsland kunt u 1.000 kilometer rijden zonder problemen. Hetzelfde geldt voor Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Maar als u van Nederland via België en Luxemburg naar noord Frankrijk wilt rijden heeft u op uw tocht van pakweg 300 kilometer 3 maal uw certificaat nodig.

 

Hoe zit het met reizigers van buiten de EU?

Eerder deze maand zei een EU-woordvoerder dat de app zou kunnen worden uitgebreid tot burgers uit niet-EU-landen, inclusief Amerikanen.

Maar de meeste staten van de VS hebben al aangegeven geen discriminatie certificaat te willen uitgeven of hebben zelfs al wetten aangenomen die het verbiedt.

In de Verenigde Staten is een fel debat losgebarsten over de vraag of een digitaal gezondheidscertificaat of ‘vaccinpaspoorten’ vereist zou moeten zijn om de vaccinstatus te bewijzen, meldde The New York Times.

Volgens de Los Angeles Times hebben de VS geen nationale database die zou kunnen dienen als bron van vaccinatiegegevens voor gebruik in digitale passen. Dat komt omdat een nationaal systeem om een uniek identificatienummer te creëren om de medische dossiers van elke Amerikaan te koppelen sinds 1998 verboden is omdat dit een inbreuk op de privacy zou zijn.

Een poging om het verbod ongedaan te maken passeerde het Amerikaanse Huis in 2019, maar werd verworpen door de Senaat.

 

Een groeiend aantal bedrijven – van cruisemaatschappijen tot sportlocaties – heeft al gezegd dat ze een bewijs van vaccinaties nodig hebben voor toegang of diensten.

Waar gaat dit eindigen?

Een bewerking van het gedicht van Marsman:

Denkend aan Holland

zie ik wrede politie,

fanatiek meppend

over pleinen en door parken gaan.

Rijen vreedzame

bezorgde demonstranten,

angstig wachtend

tot het bevel weer wordt gegeven

er driftig op los te slaan.

En in dit eens zo mooie land,

met zijn cultuur van vrijheid

zijn cultuur van openheid,

gelden nu de wetten van de krant.

De wetten die dicteren,

meningsuiting mag niet meer,

nadenken mag niet meer,

waar kunnen we nog voor opteren?

De dictatuur is ingezet,

elk tegengeluid wordt gesmoord,

gehoorzamen en je bek houden,

de spuit moet namelijk in uw armgezet.

En in alle gewesten,

wordt de stem van het verzet,

niet gehoord,

maar vermoord


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
37 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
37
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x