NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Dwangsom van 75.000 euro en doodsbedreigingen voor ‘illegale bruiloft’

Pieter Wonder krijgt voor het facilliteren van een illegaal bruiloftsfeest een dwangsom van 75.000 euro opgelegd van de gemeente, omdat de gasten de coronaregels niet zouden hebben nageleefd.

‘Alles was van tevoren goed geregeld, iedereen heeft zijn naam en nummer gegeven en daar heeft de gemeente ook foto’s van gemaakt.’, zegt Wonder boos.

De gemeente is echter keihard in haar oordeel: en het bruiloftsfeest was ook nog eens helemaal geen bruiloft maar eigenlijk een deephouse-feest volgens gemeente Bergen, en dat mocht helemaal niet plaatsvinden op Wonder’s camping.

De bruiloftsgasten zouden een deep melodic progressive dancefestival met vijf dj’s en een barbecue hebben bezocht volgens gemeente ambtenaren.

En dat is verboden in ‘coronatijd‘.

De campingeigenaar en de feestvierders zouden wegens ‘spertijd‘ een ondergrondse illegale bruiloft hebben gebruikt als rookgordijn en codewoord.

Wijkagenten Vincent Beuling en Aletta Teerhuis melden op Twitter dat zo’n honderd gasten zich ‘niet aan de coronamaatregelen hielden’, en het bruiloftsfeest daarom door de politie werd beëindigd:

Jammer en onverstandig‘, noemen de agenten het. ‘En dus niet gek dat de maatregelen worden aangescherpt.’

De campingeigenaar is niet te spreken over het machtsvertoon van de politie:

‘Ze waren gewoon op oorlogspad.’

Campingeigenaar Pieter Wonder laat weten dat de politie zaterdagavond rond 22.15 uur ‘met vijf á zes auto’s’ het campingterrein opkwam.

‘We waren al in de stopfase. Alle feesten hier eindigen om 23.00 uur, want ik moet ook rekening houden met andere gasten.’

‘Handhavers hebben de figuurlijke stekker uit het feest getrokken’, vertelt Wonder.

De mediastorm over het illegale feest resulteert, naast in een dwangsom van 75.000 euro, ook in dreigementen van allerlei wildvreemde Nederlanders aan het adres van Wonder.

‘Ik krijg doodsbedreigingen! Dat ik mensen zou willen doodmaken met corona’, aldus Pieter Wonder.

De gemeente weigert te geloven dat het ging om een bruiloft.

Maar in het gemeentelijke verslag van de handhavers staat dat Pieter Wonder afgelopen zaterdag tegen wijkagenten én later tegen media herhaaldelijk heeft verklaard dat het een huwelijksfeest was.

In dat verslag staat ook onder meer dat de politie heeft verklaard ‘met iemand te hebben gesproken die zei dat hij de bruidegom was’.

Dit maakt alleen niet uit voor de hoogte van de dwangsom; of het nou een ‘huwelijksfeest was of een mini-dancefestival, beide kwalificeren als commercieel en de coronaregels zijn overtreden’, aldus de gemeente.

Pieter Wonder vindt het bizar dat de gemeente dit oordeel velt zonder met hem in gesprek te zijn gegaan.

Het was een besloten trouwerij. Alle bruiloftsgasten hadden een plekje gehuurd op camping Amara Hoeve aan de Oosterdijk in Bergen.

Wonder erkent wel dat tijdens de bruiloft niet iedereen precies anderhalve meter afstand van elkaar hield. Hoewel het bruidspaar mondkapjes had uitgedeeld, werden die door sommigen niet gedragen.

Het ging om ‘een feest in besloten kring’, vertelt hij. Alle genodigden hadden een betaalde plek op de camping.

De campingeigenaar benadrukt dat hij er alles aan heeft gedaan om het feest in goede banen te leiden:

‘We hebben iedereen gevraagd of ze ziek of verkouden waren, van iedereen de temperatuur opgemeten, en van iedereen de gegevens genoteerd. Alles om gezond te feesten.’

Hoewel campingeigenaar Pieter Wonder- zelf longpatiënt – naar eigen zeggen bewust omgaat met feesten in ‘coronatijd’, stoort hij zich aan het ‘machtsvertoon’ waarmee de agenten het campingterrein opkwamen.

‘De politie kwam heel agressief binnen. Ze waren echt op oorlogspad, en hebben in mijn ogen de onrust zelf veroorzaakt. Ze hadden ook één agent en een ambtenaar kunnen sturen.’

Een politiewoordvoerder laat weten dat het feest is aangegeven bij de politie door een verklikker.

Handhavers reageerden zaterdagavond 26 september op een melding over misstanden op de camping, en daarop werd het feest beëindigd. Hoeveel politiemensen er bij betrokken waren, weet de woordvoerder niet.

bron

Ondertussen op de bruiloft van Grapperhaus:

https://commonsensetv.nl/nieuwe-fotos-handenschuddende-en-knuffelende-grapperhaus/

https://commonsensetv.nl/cstv-krijgt-een-schadeclaim-van-e9375-vanwege-screenshots-plaatsen-grapperhaus/

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 5 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x