Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Welkom in het nieuwe normaal

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Welkom in het nieuwe normaal.

U bent nog in afwachting van het nieuwe normaal? Dan heb ik nieuws voor U, U bent er namelijk al.

Duitsland verlengt zijn lockdown tot 18 april en roept burgers op om tijdens de paasvakantie vijf dagen thuis te blijven om te proberen een derde golf van de COVID-19-pandemie te doorbreken , zei bondskanselier Angela Merkel dinsdag vroeg.

Gesloten winkel is te zien in Keulen

In gesprekken die tot diep in de nacht liepen, drong Merkel er bij de leiders van de 16 Duitse staten op aan om een ​​hardere houding aan te nemen om de pandemie te bestrijden, waarbij de plannen voor een geleidelijke heropening van de economie die eerder deze maand waren overeengekomen, werden teruggedraaid na een sterke stijging van het besmettingspercentage. .

“We zitten nu eigenlijk in een nieuwe pandemie. De Britse mutatie is dominant geworden ”, vertelde Merkel op een persconferentie.

“In wezen worden we geconfronteerd met een nieuw virus van dezelfde soort, maar met heel andere kenmerken. Dodelijker, besmettelijker en langer besmettelijk. ”

Duitsland begon eerder deze maand voorzichtig met het versoepelen van de beperkingen. Maar de verspreiding van meer besmettelijke varianten van het virus heeft het aantal gevallen doen toenemen, waardoor de bezorgdheid is ontstaan ​​dat ziekenhuizen binnenkort zonder verdere beteugeling overbelast zouden kunnen raken.

De verspreiding van de coronavirusziekte (COVID-19) zet zich voort in Hagen

Het aantal gevallen per 100.000 mensen gedurende een week bedroeg maandag 107, boven het niveau waarop intensive care-afdelingen overweldigd zullen worden. Meer dan 3.000 mensen met COVID-19 liggen op de intensive care.

Vanaf 1 april moeten Duitsers vijf dagen lang thuis blijven en de contacten zoveel mogelijk verkleinen. Maar de late-night-overeenkomst omvatte niet de sluiting van alle winkels, inclusief essentiële winkels zoals supermarkten, waar Merkel om had gevraagd.

Grote familiebijeenkomsten worden tijdens de feestdagen verboden, waarbij niet meer dan twee huishoudens, of maximaal vijf personen, mogen samenkomen. De regering zal kerken vragen om online paasdiensten te houden om bijeenkomsten te vermijden.

Economen zeiden dat de verlenging van de lockdown-maatregelen van Duitsland het langverwachte herstel van Europa’s grootste economie van de lente tot de vroege zomer zou vertragen.

De gesprekken duurden urenlang terwijl Merkel en de staatsleiders het oneens waren over de vraag of ze de beperkingen op binnenlands reizen tijdens de paasvakantie zouden versoepelen.

Duitsers kunnen zelfs tijdens de pandemie vrij reizen, maar hotels en vakantieoorden in het land mogen geen kamers aan toeristen verhuren. Dat laat reizen naar het buitenland als de enige optie voor degenen die wanhopig op vakantie willen gaan.

“We raden alle reizen naar het buitenland af”, zei Merkel.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel houdt haar masker vast op een persconferentie na een ontmoeting met staatsleiders om opties te bespreken na het einde van de pandemische lockdown, te midden van het uitbreken van de coronavirusziekte (COVID-19), in Berlijn, Duitsland, op 23 maart. 2021. (Michael Kappeler / Pool via Reuters)

Luchtvaartmaatschappijen zijn er nu verantwoordelijk voor dat alle reizigers en bemanningsleden vóór vertrek naar Duitsland worden getest op het coronavirus, ongeacht het besmettingspercentage in het land dat ze hebben bezocht.

Maar Merkel en de staatsleiders stopten met het opleggen van verplichte quarantaine voor alle terugkerende reizigers, een verademing voor vakantiebestemmingen zoals het Spaanse Mallorca die rekenen op een boost van de paasreisactiviteiten.

Merkel zei dat Duitsland in een race tegen de klok was om zijn bevolking te vaccineren voordat nieuwe coronavirusvarianten het overnamen. Ongeveer 9 procent van de Duitsers heeft minstens één injectie gekregen, maar de verwachting is dat het tempo van vaccinaties volgende maand zal toenemen.

“De dingen zijn langer moeilijk dan we hadden verwacht, maar er is heel duidelijk licht aan het einde van de tunnel”, zei Merkel.

LEES DEEL II:

LEES DEEL III


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x