Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Donald Trump steunt Texas Gouverneur, Greg Abbott, voor herverkiezing

Oud-president Donald Trump heeft dinsdag de zittende Gouverneur van Texas, de Republikein Greg Abbott, zijn volle steun voor herverkiezing gegeven voor de midterm-verkiezingen in 2022.

In een statement dat, onder andere, werd gedeeld op de Telegram van “Donald J. Trump” en het Twitter-account van gouverneur Abbott, gaf de oud-president zijn volledige steun aan de gouverneur, die volgend jaar herkozen wilt worden tijdens de midterm-verkiezingen.

In zijn statement noemt de oud-president Greg Abbott een “vechter” en een “geweldige gouverneur voor de mensen van Texas.” Volgens Trump heeft geen enkele andere gouverneur zoveel gedaan als Abbott om de grenzen te beschermen en de gemeenschap te beschermen.

Greg Abbott was gekozen tot gouverneur voor een eerste termijn in de midterm-verkiezingen van 2014, tijdens een Republikeinse overwinning in de Senaat, het Huis der Afgevaardigden en verschillende staten, nadat zittend gouverneur Rick Perry had aangekondigd dat hij niet wilde worden herkozen tot een vierde termijn. Abbott won de Republikeinse voorverkiezing met 92 procent van de stemmen. Waarna hij de gouverneursverkiezingen won met 59 procent tegen Democraat Wendy Davis’ 39 procent.

Abbott won herverkiezing in 2018 met een verkleinde meerderheid van 56 procent tegen Lupe Valdez’ 42 procent. Maar Abbott heeft wel meer dan twee miljoen nieuwe stemmers aangetrokken tot zijn campagne.

Texas is een van de weinige staten in Amerika die weer volledig open zijn. Abbott volgde de stappen van Florida’s gouverneur Ron DeSantis in het heropenen van hun staten. Zo heeft Greg Abbott het recentelijke, via een executive order, illegaal gemaakt om een mondkapjesplicht in te stellen door overheidsinstanties.

Lees hier het volledige statement van de 45e President Donald J. Trump in het Nederlands:

“Greg Abbott is een vechter en een geweldige gouverneur voor het ongelooflijke volk van Texas. Geen gouverneur heeft meer gedaan om de grens te bschermen en de gemeenschap veilig te houden dan gouverneur Abbott. Greg is een trotse verdediger van het Tweede Amendement en heeft Texas tot een toevluchtsoord voor het Tweede Amendement gemaakt.

Texas is een banen makende machine geworden en onze samenwerking heeft geholpen met het herstellen van de economische kracht en succes van Amerika. Greg is zeer streng op misdaad, steunt de moedige mannen en vrouwen van de politie, en doet vol mee met Verkiezingsintegriteit.

Gouverneur Abbott zal een geweldige leider blijven voor de Lone Star State, en heeft mijn volledige steun voor herverkiezing. Hij zal jullie nooit in de steek laten!” – President Donald Trump

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x