Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Donald Trump klaagt Google, Twitter en Facebook aan

Verspreid de vrijheid!

Donald Trump klaagt Google, Twitter en Facebook aan

President Donald Trump, die eerder dit jaar werd verwijderd van o.a. Twitter en Facebook, kondigde zojuist aan dat er class action rechtszaken tegen Google, Twitter, Facebook en hun SEO´s worden aangespannen.

Een class action, in het Nederlands een representatieve actie of groepsvordering genoemd, is een vorm van rechtszaak waarin een grote groep mensen collectief een vordering bij de rechter brengt of waarin een bepaalde klasse verdachten vervolgd wordt.

Deze beelden zijn van zojuist:

video

 

Bron beelden: Newsmax

De juridische inspanningen zullen worden ondersteund door het America First Policy Institute, een non-profitorganisatie die eerder dit jaar werd opgericht door oud leden van de Trump-administratie.

“Vandaag dien ik, in samenwerking met het American First Policy Institute, als de leidende klassenvertegenwoordiger een grote class action-rechtszaak in tegen de grote technologiereuzen, waaronder Facebook, Google en Twitter, evenals hun CEO’s, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai en Jack Dorsey. Drie hele aardige jongens”, aldus Trump vanuit Bedminster, New Jersey.

De juridische dossiers geven aan dat de rechtszaak tegen Google gericht is op haar dochteronderneming YouTube.

“We vragen de Amerikaanse rechtbank  om een ​​onmiddellijke stopzetting te gelasten om de illegale en schandelijke censuur van het Amerikaanse volk door sociale media bedrijven te stoppen. Dat is precies wat ze doen.”

Donald Trump beschuldigde de Big Tech van het schenden van de rechten van het eerste amendement van Amerikanen door selectief informatie te censureren.

Hij voegde eraan toe dat hij de rechtbank vraagt ​​om bestraffende schadevergoedingen op te leggen aan de bedrijven.

Ook voegde hij eraan toe dat het team sectie 230 wil hervormen, die sociale-mediabedrijven wettelijk  beschermt tegen inhoud die hun gebruikers plaatsen en hoe ze hun platforms modereren.

Facebook maakte vorige maand bekend dat het verbod in ieder geval tot 2023 duurt, waarna het besluit opnieuw wordt beoordeeld. (bron)

Mark Zuckerberg – Een lichaam waar de ziel is uitgetrokken

 

“De uitspraak van Facebook is een belediging voor de recordbrekende 75 miljoen mensen, plus vele anderen, die op ons hebben gestemd bij de gestolen presidentsverkiezingen van 2020”, zei Trump. “Ze mogen niet wegkomen met deze censuur en het zwijgen opleggen, en uiteindelijk zullen we winnen. Ons land kan dit misbruik niet meer aan!”

Trump voegde eraan toe dat het juridische team “niet op zoek is naar een schikking”. (bron)

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture