Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Doe toch normaal!

Verspreid de vrijheid!

Doe toch normaal!

Geregeld overkomt het me dat ik een aantal dagen weinig tot geen tijd heb om even rustig de post door te nemen of even bij te lezen in allerlei soorten bladen. De post stapelt zich dan even tijdelijk op tot de eerstvolgende gelegenheid zich voordoet om uitgezocht te worden. Gisterenavond deed zich weer zo’n “post” momentje voor en ditmaal had ik een verrassing tussen de stapel liggen. Er lag namelijk een Gelderlander krant tussen! Normaliter bescherm ik mijzelf voor dit soort lectuur en ik ben dan ook beslist geen abonnee dus dit exemplaar zal bij wijze van ongeluk in mijn bus zijn beland vermoed ik. Desalniettemin acht ik het zo nu en dan noodzakelijk om me tegen beter weten in toch maar weer eens “open” te stellen voor wat andersdenkenden te melden hebben. En zo begon ik me door de materie heen te worstelen. Nou ben ik nog maar op pagina vier en er is al weer iets wat me zodanig heeft beroerd dat ik dit met jullie wil delen. Het onderwerp van mijn volgende tirade is namelijk de frontman van de band Normaal of liever gezegd abnormaal.

In een minuscuul klein kadertje staat met vetgedrukte letters vermeld: “Bennie Jolink wekt op Facebook woede op”. Voor iedereen die niet bekend is met de persoon Bennie Jolink zal ik een korte toelichting geven. De man in kwestie is namelijk de voorman van muziekband Normaal. Deze in 1974 opgerichte rockgroep en grondlegger van de zogenaamde boerenrock is met name in de Achterhoek geliefd waar de groep ook vandaan komt. Normaal is met name bekend door het zingen in Achterhoeks dialect en hits zoals het in 1977 uitgekomen Oerend hard. Persoonlijk heb ik nagenoeg niets met deze band of met het genre boerenrock wat dat betreft maar kan niet ontkennen dat ik destijds in licht beschonken toestand toch het “oerend hard” heb meegebrald tijdens feestjes op de stal waar mijn paarden vroeger gestald stonden. Maar goed ik dwaal af dus tot zover de korte toelichting en ik zal mijn betoog vervolgen.

Gut alweer? Was de eerste gedachte die in me op kwam bij het lezen van deze titel. Dit omdat ik mij meen te herinneren dat dit figuur jaren geleden ook al in opspraak was geraakt. Destijds ging het om wederom veel woede jegens Jolink omdat hij op een bijzonder smakeloze manier Geert Wilders had afgebeeld samen met Adolf Hitler en Anders Breivik. De woede die velen op dat moment ervoeren kon en kan ik mij levendig voorstellen. Persoonlijk walgde ik niet alleen van het weerzinwekkende portret gemaakt door deze amateur schilder, ik gruwelde ook van zijn uitingen over het hele geheel. In onderstaande link kunt u een aantal uitspraken van Jolink lezen waarin vrijwel direct duidelijk wordt wat ik bedoel.

Link: https://www.gelderlander.nl/show/bennie-jolink-met-dood-bedreigd-om-schilderij-wilders~a26ac7fe/63670293/

Ditmaal heeft Jolink niet de razernij van velen over zich afgeroepen door zich politiek te uiten maar door zich bijzonder kortzichtig maatschappelijk te uiten. Deze ronde heeft Jolink namelijk verkondigd dat men vanaf heden alle niet tegen corona gevaccineerde mensen A.A.W,ers zou moeten noemen. En de afkorting A.A.W. staat dan aldus Jolink voor achterlijke asociale wappie. Dat de in zelfmedelijden zwelgende Jolink hiermee weer een groot gedeelte van de bevolking als stupide wegzet, is velen niet ontgaan. Gevolg is dat binnen een uur nadat hij zijn betoog had gepost, werd overweldigd met honderden boze en soms zelfs woeste reacties. In het artikel is verder een heleboel huilie huilie te lezen van een Jolink die kennelijk niet in de gaten heeft dat hij met zijn uitingen ook een groot gedeelte van zijn eigen achterban tegen het hoofd stoot. Ook is er nog te lezen hoezeer de arme man persoonlijk heeft geleden onder alle corona perikelen waardoor de arme stakker een heuse depressie voelde naderen. Maar hij mag zich troosten want depressief of niet er is wel iets uit voortgevloeid. Het artikel sloot dan ook af met mijn inziens ordinaire reclame voor het uit Jolinks depressie voortgekomen product wat ik in dit artikel dus niet specifiek ga benoemen daar ik mij liever probeer te onthouden van goedkope promotie praatjes. Voor zover ik dat tot nu toe al niet weliswaar ongewild heb gedaan. Tot slot van dit artikel heb ik enkel nog het volgende te melden.

Ik ben van mening dat het eenieder vrij is om zijn persoonlijke opvattingen hoe walgelijk deze soms ook moge zijn, te uiten. Daar sta ik voor! En om ter verduidelijking van dit standpunt maar weer even het volgend citaat aan te halen: “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen. “- Voltaire (Franse filosoof). Met dit in gedachte is het dan dus ook mijn goed recht om tegen de uitingen van Joling te ageren. Vandaar dus ook dat ik dit artikel eindig door mijn absolute afkeer van Jolinks kortzichtigheid en stupide opvattingen uit te spreken en zijn politiek gekleurde “Wilders” portret van destijds als weerzinwekkend broddelwerk te definiëren. Dus bij deze,

Bennie Jolink, ik vind u een seniele arrogante maar bovenal uitgerangeerde man en ik denk dat u er verstandiger aandoet om uw bekrompen hersenspinsels in het vervolg voor u te houden. Wellicht dat er dan nog wel een enkeling overblijft die bereid is om niet al uw muzikale werken weg te zetten als “plat gebral”. Mij bent u in ieder geval lang geleden al als luisteraar kwijtgeraakt.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
54 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
54
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x