Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Dit is geen horrorfilm, dit is Australië

Verspreid de vrijheid!

Nee, dit is geen satire en ook geen scène uit een horrorfilm. Dit is Australië

Australië. Voor mij was het altijd een soort droomeiland ver van de Westerse wereld maar wel met dezelfde normen en waarden. Waar pijs en vree was. Waar nooit iets gebeurde.

Natuurlijk een compleet naïeve gedachte, maar ik had wel verwacht dat het een beschaafd en intelligent land was. Ook een naïeve gedachte dus.

Maar ja, dat dacht ik van Nederland ook. We kunnen alles. Dijken bouwen. Deltawerken. Land maken onder zeeniveau. Ooit heer en meester op zee. Voetballen. Maar geen megaleugens van waarheden onderscheiden.

Van NineforNews:

Enkele dagen geleden werden in de Australische stad Sydney, die op dat moment al in lockdown was, nog veel strengere maatregelen aangekondigd. Premier Gladys Berejiklian van deelstaat Nieuw-Zuid-Wales wil op deze manier de verspreiding van de ‘deltavariant’ de kop indrukken.

Afgelopen zaterdag zijn er in de Australische deelstaat 82.000 coronatests afgenomen, waarvan 111 positief waren. Dat is 0,13 procent. Ook werd het derde sterfgeval gemeld: een man van in de 80. Ze roept ook op om GEEN menselijk contact te maken. Niet in de supermarkten, al is het je buurman. Ontwijken en verder lopen. “Alleen zo krijgen we het virus weg.”

Boos

De meeste winkels in Sydney zijn gesloten. Alleen essentiële winkels zijn open. Bouwplaatsen zijn afgesloten. En sinds zaterdag zijn inwoners van Liverpool, Fairfield en Canterbury-Bankstown, zogeheten Local Government Areas in Sydney, afgesloten van de buitenwereld. Het gaat in totaal om 900.000 mensen. Zij mogen het gebied tot 30 juli niet verlaten, zelfs niet om te werken.

“Ik weet dat veel mensen boos zullen zijn, op mij en op de overheid,” zei premier Berejiklian.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x