NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

DINSDAG DAG DES OORDEELS

De Eerste Kamer staat op maandag 26 en dinsdag 27 oktober voor een historische keuze. Volgen de senatoren de doodlopende weg van de Tweede Kamer, die op 13 oktober koos voor dictatuur? Of blijft Nederland een (redelijk) vrij land?

Alle ogen zijn gericht op de 75 senatoren die, als zij de coronawet aannemen, meteen zichzelf buiten spel zetten.

Dit is het programma en het is te volgen via een live stream.

Ernstige vrees

Een deel van de bevolking houdt de komende twee dagen de adem in. Zij zijn bang dat het Parlement het land in een ijzige dictatuur stort, waarin we afhankelijk zullen zijn van de grillen van Hugo de Jonge.

Voor een ander gedeelte van het volk kunnen de maatregelen niet streng genoeg zijn. Zij geloven dat de coronawet ertoe zal bijdragen dat we snel via een vaccinatie tegen covid-19 weer vrij zullen zijn en de lockdowns over zullen zijn.

Na stemming voor de coronawet is een ‘dreiging’ of ‘ernstige vrees’ voor een epidemie voldoende reden voor de regering om onze grondrechten af te gaan nemen.

Een enkel voorbeeld: Met de spoedwet in de hand kan Hugo de Jonge u voor een week de gevangenis in smijten als u buiten geen mondkapje wenst te dragen waar dat hoort volgens Rutte.

Ook zal het Parlement een verlenging van de dictatuur dan niet tegen kunnen houden. Met andere woorden een strenge lockdown zal onbeperkt kunnen voortduren.

Begaat het Parlement de grootste smeerlapperij in de parlementaire geschiedenis? Zetten zij zichzelf vrijwillig buiten spel?

Want let wel dat een door de regering zogenoemde ‘dreiging van een epidemie‘ ALTIJD op de loer ligt.

Het is een kwestie van interpretatie, net zoals de Landelijk Coördinator Terrorisme Bestrijding een inschatting maakt van de dreiging van terreur.Ook die dreiging bestaat volgens de overheid al sinds 2001 onverminderd. En deze ‘oorlog tegen de terreur’ stopt ook nooit meer.

Laten politici zich dan echt zo eenvoudig een dictatuur binnenloodsen? Zijn zij het vertrouwen van de kiezer dan echt helemaal niet waard?

In de middag van dinsdag de 27e zullen we het antwoord hierop weten.

Programma

Agenda debat en LIVE Stream 26 oktober 2020 van 09:30 – 23:45 uur in de Eerste Kamer

De Eerste Kamer debatteert maandag 26 oktober de hele dag met de ministers De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet maatregelen covid-19’, Spoedwet, Noodwet of ook wel de Coronawet genoemd.

Het debat begint om 9.30 uur en duurt tot omstreeks middernacht.
Veertien fracties zullen aan het woord komen.

Lees meer op de speciale pagina van de Eerste Kamer

Agenda van maandag 26 oktober 2020

09.30 – 12.30 uur Eerste termijn Kamer (aanvang) Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

12.30 – 13.15 uur Lunchpauze

13.15 – 13.35 uur Beëdiging van de heren H.A. Berkhout en J.E.E. Keunen

13.35 – 15.35 uur Voortzetting eerste termijn Kamer Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

15.35 – 16.20 uur Pauze

16.20 – 18.40 uur Antwoord regering Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

18.40 – 19.40 uur Dinerpauze

19.40 – 22.00 uur Repliek

Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

22.00 – 22.30 uur Pauze

22.30 – 23.45 uur Dupliek

Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

Agenda dinsdag 27 oktober 2020

13.35 – 13.55 uur Stemming (hoofdelijk)

Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35.526)

Meer info

Verwachting

Op 13 oktober 2020 is het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet covid-19’ aangenomen door de Tweede Kamer.

Voor stemden: PvdA, GroenLinks, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA en ChristenUnie met uitzondering van het lid Voordewind.

Tegen: SP, Krol, PvdD, Van Kooten-Arissen, DENK, PVV, FVD en Van Haga en het lid Voordewind (ChristenUnie).

Gebaseerd op het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer die voor de wet hebben gestemd zal ook in de Eerste Kamer de Spoedwet zonder problemen worden aangenomen.

Wanneer dezelfde partijen voor stemmen als in de Tweede Kamer zal met 50 zetels voor en 25 tegen de wet ook hier worden aangenomen. Dan kan alleen de Koning het nog tegenhouden.

Als voor gestemd wordt gaat de wet vermoedelijk in op 31 oktober 2020.

Rob Vellekoop en Leslie Alexis

bron

Subscribe
Abonneren op
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
ALF

Net bij Jensen volgens W.H.O. 98% Procent van de griep verdwenen
waar zou die gebleven zijn?

ignorant

Het is politiek heel uitgekiend van Rutte en zijn buikspreekpop Hugootje het jongetje .Eerst de stemming over de brug brengen en dan gaat het los : Totale lockdown , demonstratieverbod , volledige censuur alles in overeenstemming met spoedwet , die in hechtenisneming voor onbepaalde tijd mogelijk maakt en als je geld hebt inbeslagneming van het persoonlijk vermogen en bankrekeningen . Het tijdperk van de slavernij gaat beginnen en Rutte zal zijn ware gezicht laten zien ,mits onze eerste kamerleden hen weten te stoppen . Kijk naar Zweden hoe het wel kan , Holland dreigt te verzinken in een moeras van maniakken en kwakzalvers.

tonysMelody TM

Dezelfde Duitse koningshuizen en dus hetzelfde fascisme. Geen enkel verschil anders dan dat Hitler en consorten een stuk menselijker waren dan onze huidige huichelende politici in parlement.

Hitler en Seissinquart brachten tenminste geen blijvende hersenbeschadiging toe aan 100% van alle Nederlandse kinderen door ze zuurstofarm/ met corona-kopvod door het leven te laten gaan.

Kinderen zijn actief hebben alle zuurstof nodig om te groeien en te ontwikkelen. Hersenbeschadiging/ onderontwikkeling is blijvend. Zal nooit gerepareerd meer worden.

Hitler terroriseerde 100% van alle Nederlandse kinderen tenminste niet door ze te muilkorven als waren ze zieke honden. Die stopte de ontwikkeling van kinderen niet door ze de basis van intermenselijk contact te ontzeggen door alles en iedereen achter een levenloos masker te zetten.

Je leert communiceren door na te doen. Je kan een expressieloos gezicht niet mimieken waardoor je een essentieel onderdeel van communiceren niet aanleert. Dat betekend dat alle kinderen, meerdere generaties contact gestoord tot op het bot zal zijn.

Dat is het resultaat, en dat is wat op het spel staat met de nieuwe covid1984 Spoedwetgeving.

De vernietiging van meerdere generaties aan Nederlandse kinderen.
150 man, rijp voor het tribunaal.

Hitler 2 – Nederlandse regering 0

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
3
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x