Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Frankrijk wordt de eerste EU-staat die het Covid-vaccincertificaat voor heel Europa test

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frankrijk wordt de eerste EU-staat die het Covid-vaccincertificaat voor heel Europa test

Frankrijk is het eerste land in Europa geworden dat een “digitaal coronavirus-reiscertificaat” -systeem omarmt – een controversieel elektronisch vaccinpaspoort dat vergelijkbaar is met het paspoort dat in Israël en delen van de VS is opgedoken.
Frankrijk wordt de eerste EU-staat die het Covid-vaccincertificaat voor heel Europa test

De TousAntiCovid-app is gepland om aanstaande donderdag te debuteren, een jaar nadat het concept in Brussel werd bedacht om te dienen als het basiskader voor een contactopsporingsprogramma en immuniteitspaspoort voor Frankrijk. In de toekomst zal het worden uitgebreid met vaccingegevens, waarbij de relevante informatie wordt opgeslagen op de smartphones van gebruikers.

Tijdens de proef worden reizigers geregistreerd als ze verbindingspunten op Corsica en overzeese departementen (vergelijkbaar met provincies) in Frankrijk passeren. Parijs hoopt dat het ontwerp niet alleen de positieve of negatieve teststatus van gebruikers zal bevestigen, maar ook hun vaccinatiestatus zal volgen.

Vanaf 29 april kan het proefsysteem worden gebruikt om te controleren of de gebruiker is gevaccineerd of niet, vertelde een functionaris dinsdag aan Le Monde. Het systeem zal vervolgens dienen als een onderdeel van een ” versterkt, geconsolideerd en gestandaardiseerd ” pan-Europees systeem, aldus minister van Digitale Transitie Cedric O, die in contact is geweest met andere landen en grote luchtvaartmaatschappijen voor een functioneel, probleemloos systeem in de toekomst.

TousAntiCovid (AntiCovid) : tout ce qu'il faut savoir sur l'application

Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders verwees naar het systeem als een ” digitaal groen certificaat “, met dezelfde terminologie als in Israël, en stelde voor dat het tegen 21 juni volledig operationeel zal zijn. Hij sprak de noodzaak uit om het zo snel mogelijk uit te rollen, gezien de economische problemen die Zuid-Frankrijk hebben ingenomen, van oudsher een toeristische hotspot maar momenteel op ijs vanwege de pandemie. In zijn huidige vorm ontvangen pashouders die een Covid-19-test afleggen een sms-bericht dat ze kunnen afdrukken of opslaan in hun TousAntiCovid-app, waardoor het gemak van toegang tot hun gewenste bestemming wordt gestroomlijnd
door hun naam, de datum en het type van het vaccin of de test die ze hebben genomen, en details over de arts die ze heeft getest op te nemen. De informatie kan worden vergeleken met een landelijke database.

De betrokken functionarissen hebben opzettelijk vermeden om naar het programma te verwijzen als een ‘ vaccinpaspoort ‘, anders gaat het in vlammen op of schrikken Franse mensen af ​​die verontrust zijn door het idee van een vaccinpaspoort – hoewel het niet duidelijk is hoe deze mensen reageren als ze ooit geconfronteerd met het eigenlijke vaccinpaspoort, want er zijn maar weinig andere manieren om het te paspoort te beschrijven.

TousAntiCovid is vergelijkbaar met het Amerikaanse proefvaccinatiepaspoort dat eerder deze maand in New York werd uitgerold, een certificaat genaamd de Excelsior Pass, dat uiteindelijk heel weinig biedt, behalve de beloofde toekomstige gemoedsrust dat de houder gemakkelijk eenmaal door controleposten zal kunnen passeren Amerikaanse staten klimmen aan boord van de vaccinatie-express. In tegenstelling tot Europa heeft de VS echter al een handvol staten die tegen het elektronische certificaat protest indienen – of ze ronduit verbieden via een uitvoerend bevel – waardoor een mogelijke rimpel ontstaat in de uitrol van een landelijk vaccinpaspoortsysteem in de VS.

De Fransen hebben het gebruik van TousAntiCovid om de toegang tot bars en restaurants te controleren al uitgesloten, hoewel het is goedgekeurd voor gebruik in ” concerten, festivals, [of] beurzen .” Denemarken werkt naar verluidt aan een soortgelijk systeem, en terwijl de burgers van het land met duizenden de straat op zijn gegaan om te demonstreren tegen wat velen beschouwen als politiestaatachtige maatregelen, hoopt Kopenhagen dat het systeem tegen de zomer is uitgerold. Het gebruik van dergelijke verplichte vaccinsystemen is in heel Europa extreem polariserend gebleken, waarbij ongeveer de helft van de bevolking  erop aandringt dat dergelijke veiligheidsmaatregelen de sleutel zijn tot een veilige heropening van de samenleving, en de andere helft waarschuwt dat ze de deur zullen openen naar een rampzalig nieuw totalitarisme.

 

Internationaal reizen wordt gemakkelijker – behalve voor niet-gevaccineerde


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x