Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Demonstratie Amsterdam: Jasper spreekt met Gideon van Meijeren (FvD) , Bas Filippini (VSN) en uitbater Marco

Demonstratie Amsterdam 5 september 2021

Op zondag 5 september is de grootste demonstratie geweest tot nu in Nederland tijdens deze crisis.

Meer dan 60 organisaties stonden gezamenlijk op voor de vrijheid van Nederland. Er werden meer dan 50.000 mensen verwacht. De eerste schatting gaan over de 200.000 personen die aanwezig zijn geweest.

Jasper sprak met onder ander met Gideon van Meijeren (FvD), Bas Filippini (VSN) en de uitgesproken horeca ondernemer Marco.

Bas Filippini (VSN)

De altijd vrolijke en actieve Bas had een aantal hele goede punten.

“Hier laat de media zich compleet in zijn hemd zetten. Ze hebben hier de basis van de hele maatschappelijke ontwikkeling gemist!”, aldus Bas.

“Ze zijn roeptoeter geworden van een covid-regime. Het is wel duidelijk dat hier veel meer aan de hand is.”

Het was wel duidelijk dat iedereen genoot van de sfeer. Ook Bas, dat merkte je wel tijdens het grijsgedraaide maar altijd aanslaande nummer: You´ll never walk alone.

Gideon van Meijeren (FvD)

Jasper zei tegen Gideon van Meijeren dat hij voor bepaalde mensen uit onze achterban een held is.

Zijn antwoord, noem het bescheiden maar het is zeker waar: “Zelf vind ik held een heel groot woord want wat ik eigenlijk doe is alleen mijn taak. De regering controleren, kritische vragen stellen, zeggen wat ik ergens van vind, niet met meel in de mond spreken. En dat dat iets is dat tegenwoordig heel erg opvalt en zoveel waardering krijgt, dat is eigenlijk heel zorgwekkend. Want het zou vanzelfsprekend moeten zijn.”

Deze demonstratie laat zien dat het hier niet over wappies gaat. Of over complotdenkers, extreem rechts. Alle soorten mensen, met alle kleuren en uit alle lagen van de samenleving, homo, hetero of wat dan ook waren aanwezig bij deze demonstratie. De grootste van de laatste jaren en je ziet het: Als de politie zich er maar niet mee bemoeit dan is er niets aan de hand.

Het zet je wel te denken, want degenen die nog wel bang zijn voor covid of nog geloven in de illusie waarin ze worden meegezogen zijn vaak óók hele normale mensen uit allerlei lagen van de samenleving. Het is ook wat Bas al aangaf in iets andere bewoording.

Waarom ziet het ene gedeelte het wel doorziet en het andere gedeelte van de bevolking  gewoonweg niet dat blijft een raadsel omdat de mensen van de andere kant ook uit alle lagen van de samenleving komen. Waarom zien zij dat dan niet?

Er zal in de essentie wel een klein verschil zitten tussen de 2 groepen, hoogopgeleiden bijvoorbeeld, die wijken niet af van hun tunnelvisie. En zo zijn er meer voorbeelden. Maar bij een heel groot deel van de bevolking was het gewoon nodog om echt wakker te worden. En als je dat eenmaal bent, dan ga je nooit meer slapen. Je doorziet alles. En dat is zo´n fijn gevoel.

Horecaondernemer Marco

Marco heeft zich al regelmatig uitgesproken en probeert duidelijk te maken aan andere horecaondernemers dat het echt bij jezelf begint.

Doet iedereen wat Marco deed, dan is het probleem echt opgelost. Je móet bij jezelf beginnen en je verwacht van je collega´s dat zij jou steunen en hetzelfde doen.

Marco is duidelijk: Hij laat zich geen slaaf van de staat maken. Nu al mijn beste vriend. Mondkapje op? Dan moet je mij doodschieten. Gaat niet gebeuren. En als iedereen dát uitvoerde dan was dit circus allang voorbij geweest.

“Het is onze zaak. Het is jullie zaak. Hou d´r mee op. Ga erbij komen en laat zien wie je bent. Dit is je levenswerk.”

Marco sloot af zoals wij dit artikel afsluiten:

Helemaal klaar mee!

Video: Jasper van CommonSenseTV in Amsterdam

Fantastische bijdrage van onze Jasper.

We willen dit korte fragment uit de 384e editie van De Jensen Show ook laten zien. Het geeft een goed beeld hoeveel mensen er op de been waren.

video

Bron:
httsp://jensen.nl

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture