Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Vaticaan verklaart zegeningen voor homoseksuelen ‘illegaal’

Vaticaan verklaart zegeningen voor homoseksuelen ‘illegaal’

Het  Vaticaan  kondigde maandag aan  dat zegeningen voor verbintenissen van mensen van hetzelfde geslacht “ongeoorloofd” zijn omdat God “de zonde niet kan zegenen”, terwijl zegeningen voor individuele personen met homoseksuele neigingen zijn toegestaan.

Het orthodoxe kantoor van het Vaticaan, de Congregatie voor de Geloofsleer, gaf een formeel “negatief” antwoord van op de vraag of de katholieke kerken de macht hebben om de zegen te geven aan verbintenissen van personen van hetzelfde geslacht op 15 maart.

Paus Franciscus  keurde dit antwoord goed.

Pope Francis waves to pilgrims upon his arrival on stage at St. Peter's Square in The Vatican on April 24, 2019, during his weekly general audience. (VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images)

“Het is niet geoorloofd om een ​​zegen te geven aan relaties, of partnerschappen, zelfs stabiel, die seksuele activiteit buiten het huwelijk met zich meebrengen (dat wil zeggen, buiten de onverbrekelijke verbintenis van een man en een vrouw die op zichzelf openstaan ​​voor de overdracht van leven), zoals het geval van de vakbonden tussen personen van hetzelfde geslacht, ”aldus de verklaring.

Wat gezegend is, moet “objectief en positief worden bevolen om genade te ontvangen en uit te drukken” volgens de plannen van God, legde de verklaring uit.

De zegen van homoseksuele verbintenissen kan niet als geoorloofd worden beschouwd omdat “er absoluut geen redenen zijn om homoseksuele verbintenissen op enigerlei wijze vergelijkbaar of zelfs maar enigszins analoog aan Gods plan voor huwelijk en gezin te beschouwen.”

De verklaring suggereerde dat het de zegeningen die aan individuele personen met homoseksuele neigingen worden gegeven niet uitsluit: “God zelf houdt nooit op elk van zijn pelgrimskinderen in deze wereld te zegenen.”

“God kan de zonde niet zegenen: hij zegent de zondige mens”, voegde de verklaring eraan toe.

De verklaring zei dat de christelijke gemeenschap en haar voorgangers geroepen zijn om homo’s te verwelkomen “met respect en gevoeligheid”. En de reactie van het Vaticaan is geen vorm van “onrechtvaardige discriminatie”, maar eerder “een herinnering aan de waarheid van de liturgische ritus.”

Paus Franciscus heeft zijn goedkeuring gehecht aan het verlenen van wettelijke bescherming aan homoparen in verbintenissen van hetzelfde geslacht.

“Homoseksuele mensen hebben het recht om in een gezin te zijn. Ze zijn kinderen van God ”, zei paus Franciscus tijdens een interview in 2019 met een Mexicaanse omroep, Televisa. “Je kunt niet iemand uit een gezin schoppen, noch zijn leven hiervoor ellendig maken. Wat we moeten hebben is een burgerlijke verbinteniswet; op die manier zijn ze wettelijk gedekt. ​​”

Francis verwees naar de positie die hij innam toen hij aartsbisschop van Buenos Aires was. Destijds overwogen de Argentijnse wetgevers het homohuwelijk goed te keuren, waar hij en de katholieke kerk tegen waren.

Epoch Times Foto
De Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein in het Vaticaan.

De opmerkingen van paus Franciscus werden door het Vaticaan ingekort, maar kwamen vorig jaar weer naar boven in een documentaire.

Zuster Simone Campbell, uitvoerend directeur van de in de VS gevestigde NETWORK Lobby for Catholic Social Justice en een pleitbezorger voor meer inclusie van LGBTQ in de kerk, zei dat ze opgelucht was dat de verklaring van het Vaticaan niet erger was.

image

Zuster Simone Campbell.

Ze zei dat ze de verklaring interpreteerde als: “Je kunt de individuen zegenen (in een unie van hetzelfde geslacht). Je kunt het contract gewoon niet zegenen. “

“Het is dus mogelijk dat je een ritueel hebt waarbij de individuen gezegend worden als hun toegewijde zelf.”

 

 

Ook de katholieke Kerk gaat rol spelen in vaccinatie programma.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x