Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

De vaccinatieplicht nu ook in Nederland

Verspreid de vrijheid!

Eerst vaccineren, dan pas weer welkom op kantoor

Multinational Leaseplan, dat het hoofdkantoor heeft gevestigd in Nederland, wil dat medewerkers VOLLEDIG (dat houdt waarschijnlijk in, 2 prikken nu en de prikken die nog volgen gaan) gevaccineerd zijn, een eindeloos traject voor wie goed oplet.

Daar gaan we dan! Dit geldt dus voor ALLE werknemers die terug willen naar kantoor en dat geldt dus ook voor de ruim 1.000 medewerkers in Nederland.

Hybride werken, daar gelooft de autoleasemaatschappij niet in. ‘Het nieuwe normaal is terug naar normaal’, aldus het bedrijf. Ongevaccineerde personeelsleden zijn niet welkom op de burelen, ook al zal de leasefirma niet controleren of iemand daadwerkelijk de vereiste prikken heeft gehad, aldus het bedrijf.. (bron)

Met deze strategie begeeft Leaseplan zich op juridisch glad ijs, al weten we dat dit plan gewoon doorgaat. Nederland gaat hier echt niet in achter blijven. Tenminste niet als het aan de overheid ligt die een opdracht uit te voeren heeft t.b.v. het globalisme.

‘Door ervan uit te gaan dat medewerkers eerlijk zullen zijn over het feit of zij al dan niet gevaccineerd zijn kun je mensen in gewetensnood brengen’, zegt advocaat Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS. ‘Een werknemer verplichten zich te laten vaccineren is verboden in Nederland. Ook als dit indirect gebeurt. Dwang en drang mogen gewoon niet.’

Leaseplan is zich bewust van het juridisch grijze gebied waarin het opereert. Toch maakt het zich vooralsnog geen zorgen. Het bedrijf telt 8000 werknemers die werken in 30 verschillende landen. In Nederland zijn er ruim duizend medewerkers. Het vooruitzicht om straks weer samen te mogen werken op kantoor, zorgt juist voor ‘een gevoel van saamhorigheid’, aldus het bedrijf.

 ‘Juridisch is dit onontgonnen terrein. Maar in de praktijk zie je dat de rechtsbescherming van een werknemer vaak prevaleert boven die van de werkgever. Grondrechten en privacybescherming wegen dan dus zwaarder dan de zorgplicht.’

Volgens Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, hebben bedrijven een zwaarwegende reden nodig om vaccineren te verplichten. Het gaat over de grondrechten van werknemers, namelijk lichamelijke integriteit en privacy.

Verhulp: “Angst voor besmetting van collega’s en klanten is onvoldoende. Er zijn andere manieren om het besmettingsgevaar te verkleinen, zoals afstand houden.” Leaseplan heeft in zijn ogen niet zo’n zwaarwegende reden. “Bij kantoorbanen zie ik dat niet voor me. Maar in de zorg zou het ander verhaal kunnen zijn.”

Kantoorbaan of in de bouw. De grondrechten worden altijd geschonden wanneer iemand verplicht wordt iets in zijn lijf te spuiten.

Verwerpelijk

De vakbond is, nadat Leaseplan de vaccinatieplicht eerder deze maand bekendmaakte, in alle staten. Kitty Jong, vicevoorzitter FNV: ‘Werkgevers mogen geen misbruik van hun machtspositie maken door werknemers, direct of indirect, tot vaccinatie te dwingen. Het coronavaccin is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen corona, maar het is niet aan hen om hierover te beslissen. Het druist in tegen twee grondrechten: het recht op privacy en de lichamelijke integriteit. Als een democratisch gekozen regering met instemming van de Kamer kiest voor een vaccinatieplicht, dan is dit één ding. Maar als een werkgever het recht neemt om werknemers te verplichten, is dat van een verwerpelijke orde.’

FNV spreekt donderdag met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, naar aanleiding van het debat hierover. Jong: ‘Het vragen naar de vaccinatiestatus van werknemers door werkgevers baart ons zorgen. Dit geeft werknemers het gevoel van indirecte dwang en zorgt voor een sociaal onveilige werkomgeving. Daar moet een helder en duidelijk antwoord vanuit Den Haag op komen, want werkgevers zoeken de randen steeds meer op. Dat zien we nu bij Leaseplan gebeuren.’

Bronnen:
https://fd.nl/economie-politiek/1409455/leaseplan-introduceert-als-eerste-nederlands-bedrijf-vaccinatieplicht

https://amp.nos.nl/artikel/2395729-leaseplan-alleen-volledig-gevaccineerden-weer-welkom-op-kantoor.html?__twitter_impression=true&s=08

Onze toekomst?

Reactie hugo de jonge:

“Van een vaccinatieplicht op de werkvloer kan geen sprake zijn, zei coronaminister hugo de jonge maandag. Maar over de vaccinatie-eis die het bedrijf LeasePlan heeft aangekondigd, wilde hij geen oordeel vellen. “Daarvoor ken ik de situatie onvoldoende.”

De situatie is simpel, hugo. Er wordt door een bedrijf in jouw land een vaccinatieplicht ingevoerd. en 1.000 van jouw Nederlanders worden gedwongen zich te laten vaccineren. En dan kun je geen oordeel vellen als minister zijnde?

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
28 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
28
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x