De Nederlandse staatsomroepen zijn namens het WEF swingend naar buiten gekomen en vallen de berichtgeving van TCS-hoofdredacteur Keean Bexte over de Nederlandse Opstand aan.

In een video met de titel “The Great Reset: the terugkerende verzinsels” stelt Nieuwsuur, een programma geproduceerd door de staatsomroep, dat Bexte naar Nederland is gereisd om vermeende complottheorieĆ«n te bestendigen, en zegt dat het WEF “absoluut niets” te maken heeft met de ” stikstofcrisisā€ ā€” waarmee ze het stikstofbeleid bedoelen om de uitstoot met 50% te verminderen en het levensonderhoud van boeren te vernietigen.

“Deze bloggers van extreemrechtse websites zijn speciaal naar Nederland gereisd om dat beeld bevestigd te zien”, zegt de gastheer voordat hij een clip van Bexte afspeelt, waarin hij vertelt over de steun van het WEF voor het carriĆØrevernietigende stikstofbeleid waartegen wordt geprotesteerd.

ā€œMaar het WEF heeft absoluut niets te maken met de stikstofcrisisā€, vervolgt hij. ā€œHet was de hoogste rechter die Nederland opdroeg te voldoen aan de stikstofnormen van de Europese Unie.ā€

Ja, maar waar komen de ā€œstikstofnormenā€ van de Europese Unie vandaan?

Het geĆÆntroduceerde stikstofbeleid is slechts een van de vele beleidsmaatregelen die de EU naar voren brengt om beter af te stemmen op de radicale doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN om alle emissies te verminderen, die zelf deel uitmaken van de VN-agenda 2030.

Volgens de website van de Europese Commissie is ā€œDuurzame ontwikkeling een kernbeginsel van het Verdrag betreffende de Europese Unie en een prioritaire doelstelling voor het interne en externe beleid van de Unie. De Agenda 2030 van de Verenigde Naties omvat 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) die bedoeld zijn om universeel van toepassing te zijn op alle landen.

Bovendien stelt het Europees Parlement in een EU-briefing getiteld “Europees beleid inzake klimaat en energie naar 2020, 2030 en 2050”, dat de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN van invloed zullen zijn op het Europese beleid, met name op het gebied van klimaatbeleid:

In het kader van de verbintenissen die zijn vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs, heeft de Europese Commissie in november 2018 een nieuwe langetermijnstrategie gepubliceerd die het engagement van Europa bevestigt om het voortouw te nemen op het gebied van wereldwijde klimaatactie en om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, door middel van een sociaal rechtvaardige transitie op een kostenefficiĆ«nte manier… De strategie is niet bedoeld om nieuw beleid te lanceren, en evenmin is de Europese Commissie van plan om de doelstellingen voor 2030 te herzien. Het is eerder bedoeld om richting te geven aan de transitie van het klimaat- en energiebeleid van de EU, en om te kaderen wat de EU beschouwt als haar bijdrage op lange termijn aan het bereiken van de temperatuurdoelstellingen van de Overeenkomst van Parijs, in overeenstemming met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, die de gevolgen hebben voor een bredere reeks EU-beleidsmaatregelen.

Wie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vormgeven van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN? Wel, het World Economic Forum natuurlijk.

In 2019 ondertekenden het WEF en de VN een strategisch partnerschap “om de uitvoering van de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling te versnellen”.

“Het nieuwe Strategische Partnerschapskader tussen de Verenigde Naties en het World Economic Forum heeft een groot potentieel om onze inspanningen op het gebied van belangrijke mondiale uitdagingen en kansen te bevorderen, van klimaatverandering, gezondheid en onderwijs tot gendergelijkheid, digitale samenwerking en financiering voor duurzame ontwikkeling,” zei VN-secretaris-generaal AntĆ³nio Guterres destijds.

Dus ja. Als Nederland zich houdt aan het klimaatbeleid van de EU, en het klimaatbeleid van de EU is gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, en het WEF een partnerschap met de VN heeft ondertekend om te controleren wat deze doelen zijn, denk ik dat het veilig is om te zeggen dat het WEF heeft absoluut iets te maken met het stikstofbeleid waar nu tegen geprotesteerd wordt.

Dit zou duidelijk moeten zijn, aangezien het hele Great Reset-boek van oprichter Klaus Schwab (waarvan de gastheer zegt dat hij het heeft gelezen) gaat over het gebruik van de COVID-pandemie om landen ertoe te brengen de 2030-agenda op tijd te halen.

Het WEF is zelfs zo ver gegaan dat het een virtual reality-wereld heeft gecreĆ«erd om SDG’s te promoten.

Naast het likken van Schwabs laarzen, gaat Nieuwsuur ook achter rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek aan en Nederlandse politici die tegen het WEF zijn, met name Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, die klaagt over de populariteit van Baudets kritische berichten over de Grote Reset.

De gastheer geeft ook toe dat Klaus Schwab niet genoeg tijd had om een ā€‹ā€‹interview met hem te doen om te praten over de Great Reset (beschamend) voordat hij doorging met het verdedigen van het World Economic Forum. Hij beweert dat al het negatieve dat mensen over het WEF zeggen “pure onzin” is.

Grappig genoeg adviseerde de Nederlandse premier Mark Rutte tijdens het WEF in 2020 dat regeringen en bedrijven over de hele wereld journalisten zouden moeten gaan betalen om het verhaal te controleren en de mensen eerlijke berichtgeving te brengen. Het lijkt erop dat we de vruchten van dit initiatief zien.

ā€œJe hebt op deze momenten de vrije pers nodig om de mensen uit te leggen wat er werkelijk aan de hand is. Maar dat kost geldā€, legt Rutte uit. ā€œDus een van de pleidooien die ik heb met grote bedrijven hier in Davos [is] dat je niet al je geld in de internetadvertenties steekt. Zorg ervoor dat onze kranten, onze nieuwsuitzendingen – ook onze tv-stations – ook in de toekomst redelijke en reĆ«le salarissen aan onze journalisten kunnen betalen om dit te kunnen doen.”

De globalisten juichten natuurlijk het pleidooi voor meer corruptie toe, waar Nederland nu mee te maken heeft.

Het originele artikel in de The Counter Signal

 

 

Share.
Subscribe
Notify of
guest
7 Reacties
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
Zie alle reactieĀ“s
NederlandsEnglishFranƧaisDeutschEspaƱol
7
0
Ik zou het leuk vinden te weten wat u hier van denkt. Laat alsjeblieft een reactie achter.x
()
x