Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

De Politiek en de Maffia

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De Tweede Kamer is niet een plek waar het land bestuurd wordt, maar kan gezien worden als de plek waar langdurig sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

Wie de politiek een beetje volgt, heeft met enige verwondering kunnen vaststellen, dat hoe groter de incompetentie van een politicus, des te beter betaald de functies zijn die hij of zij weet te verwerven na afloop van de politieke carrière. Er bestaat een omgekeerd evenredig verband tussen het functioneren van de politicus en de beloning, met andere woorden: hoe slechter het volk af is, hoe beter de politicus zelf.

Enkele voorbeelden ter illustratie.

Tijdens het economische bewind van Gerrit Zalm zijn Nederlanders miljarden kwijtgeraakt door de woekerpolissen. Veel geld ging van het volk naar de banken. Gerrit Zalm werd voor zijn oneindige incompetentie bedankt met allerlei goedbetaalde banen in de bankwereld waaronder het corrupte DSM en vervolgens ABN-Amro.

Wouter Bos heeft in 2007 de ABN-Amro voor een veel te laag bedrag verkocht aan Fortis. Heel Nederland heeft hier schade van ondervonden. Dankzij Bos was na de fusie van ABN en Fortis deze fusiebank too big to fail en heeft na de crash met adviezen van Gerrit Zalm flinke staatssteun gekregen. Weer ging er geld van het volk naar de banken. Wouter Bos boert sindsdien uitstekend als partner bij KPMG en financieel adviseur van de bankensector.

Jan Peter Balkenende en Jaap de Hoop Scheffer hebben Nederland meegesleurd in een oorlog in Irak in 2003. Zij werkten mee aan de coalition of the willing om Saddam Hoessein ten val te brengen. Dit terwijl je geen helderziende hoefde te zijn om te zien dat er geen massavernietigingswapens aanwezig waren en er geen enkel bewijs was voor banden met Al Qayda. Nederland had als land geen enkele goede reden om zich hier tegenaan te bemoeien, maar ze hebben toch duizenden Irakezen om het leven gebracht. Na de val van Saddam waren de Irakezen nog slechter af met de corrupte politieke bende die Balkenende en de Hoop Scheffer na de regimechange in Irak hebben achtergelaten.

Voor hun steun aan de oorlog werd Balkenende bedankt met een plekje in de club van Rome en een goedbetaalde baan bij de ING bank (die hij daarvoor ook staatssteun had gegeven).  Jaap de Hoop Scheffer mocht aansluiten bij de Bilderbergclub en kreeg een goedbetaalde baan bij de NAVO.

Henk Kamp, was slechts een nobody- FIOD- controleur die om de een of andere reden minister mocht worden. Met zijn goedvinden zijn alle biomassacentrales uit de grond gestampt omdat deze op papier CO2-gunstiger zijn. Deze centrales zijn vervuilend, er worden bossen voor gekapt en zijn slechts op papier CO2 besparend. Sindsdien mag hij in allerlei raden van toezicht plaatsnemen, zonder enige kennis van zaken maar uiteraard wel royaal beloond.

In het interview met Kees van der Pijl (1) wordt duidelijk hoe deze baantjescarrousel werkt. De politici komen op sollicitatiegesprek bij een miljardair, krijgen een proefperiode in de politiek en mogen bij goed presteren wat langer een politieke functie bekleden. Hoe loyaler naar deze miljardair en hoe beter hun vermogen om broodjes aap te verkopen aan het volk, des te guller worden zij bedankt door de maffia die achter de schermen Nederland bestuurt.

De beslissing van deze miljardairs om een politicus als marionet te plaatsen, wordt gebaseerd op de loyaliteit die zij daarvoor hebben getoond. In hoeverre ze gedwee het partijbeleid hebben uitgevoerd en in welke mate ze bereid waren zich chantabel te tonen. De politicus die bijvoorbeeld op regionaal niveau al had bewezen zijn ziel te kunnen verkopen mag een paar jaar toneel spelen op landelijk niveau.

Van de media zou verwacht mogen worden dat zij de functie hebben om de politici bij falen ter verantwoording te roepen. Deze functie van de media is volledig verloren gegaan en ze zijn onderdeel van het probleem geworden. Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, spreekt uit dat er een afspraak is dat alle kranten bewust de neuzen dezelfde kant oprichten. Paul Jansen, hoofdredacteur van het AD, geeft eerlijk toe te kunnen bepalen wie er premier wordt. (2)  Omdat de NOS en media in handen zijn van Marcel Gelauff, Gert Ysebaert en Dries Luyten van mediahuis kan iemand gecoördineerd gemaakt of gebroken worden.

Uit geruchten van met geluidstechnici van congressen en journalisten die een biertje te veel op hadden, is bekend dat de politici achter de schermen volstrekt anders zijn dan dat zij zich presenteren voor de camera. Jan Peter Balkenende en Wouter Bos waren buiten de camera zeer rechtse moppen tappende jongens. Voor de camera waren het linkse, visieloze, nietszeggende, maar wel sympathiek ogende mensen.  Als de media net zo streng en eerlijk zouden zijn bij de door de miljardairs gekozen politici als bij minder gewenste politici, zouden we een heel ander beeld krijgen. De media zijn in staat de politicus volledig te maken of te breken en doen dat ook heel gericht.

Iedere letter in de krant heeft een functie; een propagandafunctie of een afleidingsfunctie. Onlangs is er één dag (31 maart) de aandacht gevestigd op de leugens van Mark Rutte rondom de toeslagenaffaire en andere zaken waarvan hij geen actieve herinnering had. Een dag was al bijna genoeg om hem de politieke arena te doen verlaten. (Deze actie was een mooie afleiding van de grondwetswijziging die diezelfde dag stilletjes werd voorgesteld, waardoor de overheid uw telefoon mag inzien. (3)) De media hadden ervoor kunnen kiezen om de leugens van Rutte al jaren eerder aan het licht te brengen, maar hebben dit niet gedaan. Het zou naïef zijn om te denken dat dit onbewust gebeurt. Ieder woord in de media is zorgvuldig gekozen om een politicus zwart te maken danwel op te hemelen. Informatie wordt bewust verzwegen of verdraaid weergegeven.

Overigens wordt het de media wel steeds moeilijker gemaakt om politici sympathiek af te schilderen, omdat het niveau van beschikbare kandidaten afneemt. Mogelijk is deze kwaliteitsdaling te verklaren omdat het geen kwajongensstreken meer zijn. Het niveau psychopathie dat gevraagd wordt is dermate groot is, dat er maar weinigen voor te vinden zijn. Toen Bruno Bruins zijn geweten liet spreken en via een publiek flauwvallen het toneel had verlaten, werd de spoeling dun. Er was op dat moment alleen een beperkt begaafd, cocaïne gebruikende basisschoolleraar beschikbaar, een zekere Hugo de Jonge. Het vergt veel creativiteit van de media om deze man enigszins sympathiek te kunnen verkopen. Het is bijna even moeilijk om Hugo capabel te laten lijken als Joe Biden als een geestelijk nog heldere president te portretteren.

Zo werkt het systeem en zo kan het gebeuren dat wij al jaren zitten te kijken naar een nepparlement waar dagelijks slechte toneelstukjes worden opgevoerd met discussies over niet ter zake doende issues en wij voor miljarden worden uitgebuit. Zo kan het gebeuren dat wij als Nederland meewerken aan oorlogen ten bate van de banken, olie- en oorlogsindustrie. Dat is de reden dat wij in een lockdown zitten en Zweden niet en er geen journalist is die er vragen over stelt.

Afgeleid met brood en spelen, voetbal en Netflix zijn we vergeten zelf na te denken en zelf actie te ondernemen. We vertrouwen nog steeds op de overheid, de media, parlementaire enquêtes, de rechtspraak of NGO’s als Greenpeace om zaken aan te kaarten.  Wij gaan ervan uit dat er genoeg veiligheidssystemen bestaan waardoor politici worden aangepakt als ze het fout doen.  De Duitse schrijver Udo Ulfkotte laat in zijn boek “gekochte journalisten” zien hoe alle betrouwbare journalisten worden weggewerkt en er slechts corrupte journalisten overblijven. Rypke Zeilmaker en Syp Wynia (4 en 5) laten zien hoe alle aanvankelijk nobele organisaties en goede doelen inmiddels kwaadaardige doelen zijn geworden door geld van de overheid en postcodeloterij. Dankzij de invloed van types als Joris Demmink zijn er ook genoeg rechters beschikbaar die rechterlijke uitspraken kunnen produceren die de staat welgevallig zijn. (6)

Hierdoor kan het gebeuren dat onze oud-politici die mee hebben geholpen Nederland te corrumperen, nog steeds het respect van het volk krijgen. Bovengenoemde politici zouden echter gehaat en vernederd moeten worden, passend bij hun prestaties. De main stream media zal dat echter niet doen, daarom doen wij het maar. Bij deze het verzoek aan iedereen die wel eens een dienst verleent aan deze personen, aan de taxichauffeurs, obers, politieagenten, verpleegkundigen, vuilnisophalers, postbodes, glazenwasser, tandartsen etc. Als u ooit gevraagd wordt een dienst te verlenen en een van bovenstaande personen besef dat zij u betalen met bloedgeld. Doet u mij, het volk en uzelf een plezier. Belazer ze met de rekening, haal de tosti door uw bilnaad voordat u deze serveert of gebruik uw eigen creativiteit om uw “waardering” te tonen aan hen die het volk hebben bedrogen voor eigen gewin.

 

 • 6) Lange Frans met Adele van der Plas

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
10
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x