CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Welkom in het 1984 van George Orwell

De nieuwe wetgeving omtrent het testen van reizigers op Corona maakt duidelijk dat we in een dictatuur zijn beland, die verrassend veel doet denken aan het boek “1984”.

In het boek wordt de term dubbeldenken geïntroduceerd (doublethink). Dubbeldenken is een activiteit waarbij men twee elkaar uitsluitende gedachten als correct en legitiem volgens eigen moraal kan accepteren. In simpel Nederlands: “meten met twee maten”.

Het dubbeldenken is uitstekend van toepassing op de nieuwe aanvulling in de coronawet rondom het testen van reizigers. In een zaak die was aangespannen door de actiegroep Viruswaarheid oordeelde de rechter dat een verplichte test niet zomaar kan worden opgelegd aan terugkerende reizigers. De Nederlandse Staat echter legde deze uitspraak per direct naast zich neer en paste gewoon de wet aan. De verplichte PCR test voor reizigers uit “hoogrisicolanden” bleef daarmee ongewijzigd.

Toen echter Urgenda in 2015 de Klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat won over beleid waar een rechter eigenlijk weinig te zeggen heeft, reageerde de overheid minder resoluut.  De rechter droeg toen de Staat op de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 25% te verminderen ten opzichte van 1990. De overheid legde zich maar al te graag neer bij de uitspraak. Deze uitspraak paste namelijk uitstekend in het straatje van de overheid en bij de wensen van het World Economic Forum.

Deze hypocriete dubbele moraal wordt door de mainstream media niet gesignaleerd. Alle gebrainwashte burgers, bang gemaakt voor het onzichtbare klimaat en het onzichtbare virus, willen het niet zien en ondergaan het allemaal gedwee.

De Trias Politica wordt hier tweemaal geschonden. In de Urgenda zaak gaat de Rechter op de stoel van de Overheid zitten. In de zaak van Viruswaarheid gaat de Staat op de stoel van de Rechter zitten.

Welkom in de dystopische wereld van “1984” waar al uw rechten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven