Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

De niet zo ver van onze bed show

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vandaag heeft de Russische president Vladimir Putin zijn jaarlijkse toespraak gehouden in Moskou.

Putin merkte op dat het Kremlin goede relaties wil onderhouden met alle naties, ook met degenen met wie de relaties de afgelopen jaren zijn verbroken. Putin betreurde echter dat sommige landen er de gewoonte van hebben gemaakt om Rusland zonder reden aan te vallen. 

 

 

En Poetin sprak ferme taal:

“We willen geen bruggen platbranden. Maar als iemand onze goede bedoelingen ziet als onverschilligheid of zwakte, en ze willen de bruggen verbranden of zelfs de bruggen opblazen, dan moeten ze dit onthouden: de Russische reactie zal asymmetrisch, snel en taai zijn, ”zei hij.

Hij heeft een strenge waarschuwing gegeven aan iedereen die de nationale veiligheid van Rusland bedreigt.

 

Ik denk dat Putin duidelijk heeft willen aangeven dat hij het zat is om altijd maar in de verdomhoek te worden gezet door Europa en de VS. Het is niet zo dat Rusland de onruststoker is in de wereld. Een ieder die zich verdiept in de geschiedenis van de oosterse delen van Oekraïne beseft dat Putin enkel het belang van die mensen verdedigt en dat de werkelijke boosaards Europa en de VS zijn. En vergist u zich niet dames en heren. Dit conflict waarbij Europa en de VS constant olie op een klein veenbrandje aan het gooien zijn kan uitmonden in de 3e wereldoorlog.

 

Putin stelde dat Rusland “bescheiden” handelt in het licht van buitenlandse “onvriendelijke acties” en “regelrechte onbeschoftheid”.

Concluderend waarschuwde Putin buitenlandse leiders om niet “de rode lijn te overschrijden” in de betrekkingen met Moskou – en er bovendien op wijzend dat het Kremlin degene zou zijn die de lijn zou bepalen.

 

In de afgelopen weken is de relatie tussen Rusland en het Westen verslechterd. Eerder deze maand ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden een uitvoerend bevel waarin sancties werden opgelegd, als reactie op de vermeende cyberhacks van Moskou en inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2020.

 

“Sommige landen hebben er een gewoonte van gemaakt Rusland aan te vallen. Het is als een sportwedstrijd voor hen, een nieuw soort sport. Wie gaat het hardst tegen Rusland spreken? ” Zo sprak de Amerikaanse ambassadeur, die onlangs verzocht is naar de VS terug te keren, nadat Joe de diplomatieke betrekkingen met Rusland had opgezegd en een flink aantal diplomaten had uitgezet.

 

 

De Russische president heeft verder gezegd dat de overgrote meerderheid van de atoomvoorraad van het land in het Sovjettijdperk binnenkort zal worden vervangen door moderne wapens, waarbij hij waarschuwt dat Moskou van plan is zichzelf te verdedigen tegen buitenlandse agressie. Volgens de president zal aan het einde van de komende drie jaar meer dan tweederde van de Russische militaire uitrusting ‘modern’ zijn, terwijl dit jaar ook meer dan 88% van de kernwapens dat zal zijn.

 

Dreigende taal, maar hij sprak ook verzoenende woorden. Als onderdeel van zijn jaarlijkse toespraak tot de Federale Vergadering in Moskou vandaag, zei Putin dat zijn regering “positieve relaties wil hebben met iedereen op het internationale toneel, inclusief degenen met wie de relaties onlangs zijn verbroken. “Wij willen echt geen bruggen platbranden. ”

 

Tijdens een openbare toespraak op dinsdagavond drong Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne aan op het herstel van het staakt-het-vuren dat in 2014 in Minsk, Wit-Rusland was overeengekomen (onderdeel van een vredesplan dat Kiev heeft geweigerd uit te voeren). Naast Oekraïne en Rusland hebben ook Duitsland en Frankrijk de deal ondertekend.

 

Zelensky merkte ook op dat Kiev niet bang is voor Moskou, dankzij de steun van ‘internationale partners’, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. “Zij staan aan onze kant, net als al onze andere partners”, zei hij. “Ze zien heel goed de ware motieven van Rusland. Ze staan klaar om ons financieel te steunen. Ze zijn bereid om steeds zwaardere sancties op te leggen en harde resoluties aan te nemen. ”

Westerse bondgenoten van Oekraïne voorzien het ‘Kiev-regime’ van wapens en zetten aan tot ‘bloedig, destructief ‘geweld in Donbass, zo beweert Rusland.

 

Het conflict in Donbass begon in april 2014, toen twee pro-Moskou afgescheiden republieken zich eenzijdig onafhankelijk verklaarden van Kiev. Deze regio’s – de zelfverklaarde Volksrepublieken Donetsk en Lugansk – worden niet erkend door zowel Rusland als Oekraïne. Volgens Kiev staan ze echter onder controle van het Kremlin, een aanklacht die Moskou ontkent. Het is zeker wel zo dat de inwoners van Donetsk, de Krim en Lugansk zichzelf Russisch voelen, Russisch zijn en niet bij Oekraïne willen horen. Dat ze daar bij gevoegd zijn dateert uit de USSR tijd, maar de mensen zijn hun roots niet kwijtgeraakt.

In de afgelopen weken is de angst voor een grootschalige oorlog toegenomen. Diverse berichten en video’s op de echte media kanalen  wijzen op een toename van zowel Russische als Oekraïense mankracht en uitrusting in de regio.

Oekraïne heeft zo’n 110.000 troepen bij Luhansk en Donetsk samengetrokken, plus nog eens 450 tanks en 800 stuks artillerie. De NAVO heeft in de landen rondom Oekraïne nog eens 40.000 man klaarstaan. De VS is vorige week begonnen met het transporteren van tanks, gevechtsvliegtuigen en ander materieel richting het toekomstige strijdtoneel.

Daar tegenover staan over een front van 1000 kilometer lengte zo’n 150.000 tot 200.000 Russische troepen, 1300 tanks, 1300 stuks artillerie, 380 meervoudige raketwerpers, 300 gevechtsvliegtuigen en -bommenwerpers, 3700 drones, 280 helikopters, 26 schepen en 4000+ pantservoertuigen. Die werden overigens pas naar het front verplaatst toen Oekraïne tienduizenden soldaten naar de Donbass stuurde, en president Zelensky een document ondertekende waarmee hij bevel gaf tot de verovering van de De Krim, wat een bijna expliciete oorlogsverklaring aan het adres van Rusland was.

In het Westen worden we zoals gebruikelijk door de mainstream media volledig niet geïnformeerd over wat er speelt en als er al iets over wordt bericht dan is het uiteraard de Euro/VS gezinde propaganda.

 

(Met dank aan Carla voor de link naar RT)

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x