Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

De mobiele telefoon van vriend tot vijand tot spionage apparaat

Verspreid de vrijheid!

De mobiele telefoon van vriend tot vijand tot spionage apparaat

In 1973 slaagde de uitvinder, Martin Cooper van Motorola, erin om de allereerste mobiele telefoon te ontwerpen en te fabriceren. Die was gezien de kosten nog voor weinigen weggelegd. Veel mensen wezen daarom het apparaat van de hand omdat het groot en onhandig was, je kon het niet in je jaszak steken en het zou je privacy sterk beïnvloeden. Toch waren er al rijke snobs die liggend aan het strand of flanerend op de boulevard de kakeldoos aan hun oor hielden. Niemand kon toen nog voorzien welke vlucht deze mobiele telefoon nog zou nemen.

Mobiele telefoon.

Motorola was een koploper in het vervaardigen van deze producten en werd algauw gevolgd door andere merken. De doorbraak kwam toen in1997, destijds door een spaarbank samen met de provider Libertel, (dat nu Vodafone heet), een actie te houden waarbij de Motorola mobiele telefoon voor een redelijk bedrag werd aangeboden.

Een openbaring

Populaire Motorola telefoon.

Ik was een van de eersten die daar gebruik van maakte en even later liep ik vrolijk bellend over straat. De telefoon werd niet overal even vriendelijk ontvangen. Ik ontving veel boze blikken en de mensen waren er nog niet aan gewend dat een man in een telefoon liep te praten. Kennissen van mij zeiden, “ik wil buitenshuis niet gestoord worden”. Ze vergaten dat als de telefoon thuis ging dat ze hem niet op konden nemen omdat ze niet thuis waren.

Maar algauw werd de mobiele telefoon populair en pas echt leuk werd het toen er SMS tekstberichtjes en foto’s mee gemaakt konden worden. Firma’s als NOKIA en

APPLE ontwikkelden de telefoons tot echte smartphones. De apps ontstonden en het updaten ging bijna geheel automatisch. De ontwikkelingen gingen echt in ijltempo. Iedereen was blij en koesterde zijn telefoon.

Geen Apple fan

Ik ben nooit een Apple fan geweest Ik doorzie de policy van Apple Ik houd niet van opgelegde regeltjes die Apple aan zijn gebruikers stelt. Ze zegt dat het voor de productbescherming is Maar dat is alleen de eigen producten bescherming ze staan voor alles open als het Apple maar ten goede komt en voor andere producten, waar ze niet aan kunnen verdienen blijft de zaak potdicht.

Daarbij komt nog dat ik niet van het snobistische Apple store clubsfeertje houd en er niet over peins om Apple als statussymbool te zien waar ik in rijen mensen moet gaan wachten tot ik een Iphone kan kopen Terwijl de verkopers mij dan jubelend uitgeleide doen.

Toen kwamen de platforms als Facebook, twitter en Whatsapp als gezellige, Social Media, praatprogramma’s, De mensen konden hun lol niet op. Chat’s en gespreksgroepen werden opgericht en het leek wel of de hele wereld contact met elkaar onderhield, (met alle voor- en nadelen van dien). Door de Social Media werd zelfs het reizen bevorderd.

Commercie

Al gauw kregen de Ceo’s van de Social Media in de gaten dat dat mensen heel gemakkelijk te manipuleren waren en zelfs gestuurd konden worden in hun koopgedrag. Dus koppelden je de advertenties van producten aan de belangstelling van mensen en hun interresses.

De Overheid kreeg ook belangstelling voor dit fenomeen en het ligt voor de hand dat de Social Media Platforms meer toegang en rechten kregen als zij aan de kant van de Overheid gingen staan. Net als met de Mainstream media was gebeurd. Natuurlijk was die Overheid en met name sectie Stiekem niet geïnteresseerd in het aankoopgedrag van hun onderdanen. Maar wel wilde zij graag weten waarover op de Social Media werd gesproken.

Bijvoorbeeld wanneer er drugstransacties zouden plaatsvinden of wanneer er grote geldtransporten werden verzonden en of de opbrengst van de wietplanten al klaar stond. En duizend andere dingen die argeloze criminelen op het Internet uit zouden wisselen. Een voorbeeld was China waarin de Communistiche Partij de burgers goed in de gaten hield. Dat deed zij door tracking. De mensen werden met straatcamera’s en via beeldschermen in de gaten gehouden.

Geavanceerde Samsung telefoon

Spionageapparaat

Deze, en later ook onze regeringen, begrepen al gauw dat de mobiele telefoon ongekende mogelijkheden in zich droeg. Zo kon je er met hoge technologie afluisterapparatuur in aanbrengen en de electronica bood ook mogelijkheden om de persoon te tracken en te koppelen aan de straatcamera’s waardoor het bijna onmogelijk werd je aan Big Brothers alziend oog te onttrekken.

Je kon natuurlijk ook geen telefoon meenemen maar dan had je geen mogelijkheid om betalingstransacties te doen. En de sectie Stiekem zag dan dat er geen digitaal contact, dus geen signaal was en gaf je meteen als burger een code rood als zijnde staatsgevaarlijk. Dus de ontwikkelingen uit China werden hier ook gemeengoed.

Misdadigers en complotdenkers

Mensen zijn argeloos en ze denken, “Van mij mag je alles weten”, maar ze houden geen rekening met het doortrapte gedrag van de Regering die veel meer van jou weet als ze wil laten blijken. Dus d

Sony Xperia 5 II telefoon met een uitstekende camera.

e telefoon heeft ook een keerzijde en dat is niet de kant van de camera om foto’s te maken. Tenzij je foto’s maakt die interessant zijn voor sectie Stiekem en waar je later mee geconfronteerd kan worden.

Die gegevens worden voor eeuwig opgeslagen tot het moment waarop ze nodig zijn en dat ben jij allang vergeten. Waar heb ik dat eerder gehoord, was dat in de tweede wereldoorlog of daarna in Oost Duitsland met de Stasi en de Vopo’s en de Communistische Partij. Het wordt tijd dat we uit onze cocon kruipen en eens een cursus realisme nemen. De tijd dat we anderen het verwijt maken dat ze paranoïde zijn is voorbij.

Misschien zijn de complotdenkers wel degenen die het steeds bij het rechte einde hebben gehad en misschien zijn we wel op weg naar een nieuw Nationaal Socialisme, in dit geval een nieuw Internationaal Socialisme, met een dictatoriale wereldregering die ons niet zal bevallen en waarbij we geen vrijheden meer hebben zoals we die eens gekend hebben.

Thomas.

Zie de YouTube film van Edward Snowden.

 

Wij hebben van meerdere mensen vernomen dat onze videospeler niet werkt op bepaalde iPhones. Hier wordt aan gewerkt


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x