NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

De kolonisatie van Noord-Amerika: Een non-genocide

In de discussie over omvolking komt vaak zowel van rechter- als linkerzijde het argument:

“Ja maar kijk wat de Europeanen deden met de volkeren van Noord-Amerika. Wat er nu gebeurt met immigratie is onze verdiende loon”

Daar gaan we weer…claims dat de Europeanen een compleet continent etnisch hebben gezuiverd, gebaseerd op valse claims over de omvang van de Amer-Indiaanse bevolking en een gebrek aan historisch besef.

Laten we beginnen met de pre-1500 bevolking van Noord-Amerika: “Sommige claims spreken over 7-18 miljoen inwoners, maar de meeste onderzoeken clusteren rond de 2-2.5 miljoen. Rond de 2.4 miljoen is gezien het jagers-en-verzamelaars van de meeste Indianen het meest realistisch,” aldus Ryan Faulk.
Oftewel 0.1 inwoners/km^2: Met andere woorden, je kon daar weken ronddolen zonder een Indiaan tegen te komen.

Ten tweede is het al, sinds de uitvinding van de landbouw, dat landbouwers de lokale jager-en-verzamelaar gebieden omvolken omdat landbouwers beter in staat zijn meer van hun eigen mensen te voeden per vierkante kilometer dan een niet-landbouwer.

Het proces van omvolking door landbouwers is al rond 10.000 v.chr begonnen in het Midden-Oosten waardoor jagers-en-verzamelaars werden verdrukt door de voorouders van de Hittieten, Babyloniërs en de oude Egyptenaren. Precies hetzelfde proces heeft zich voltrekken in het (bijna) onbevolkte Noord-Amerika na 1492.

Van de Amerindianen zijn alleen de Mayas, Azteken en Incas niet omgevolkt, omdat zij al “dichtbevolkte” landbouwsamenlevingen hadden.
Ten derde: de bevolking van de Noord-Amerikaanse Indianen kromp, tussen 1500 en 1850, van 2.4 miljoen tot 401.000. Dat is een krimp van 0,23%/jaar een krimptempo dat langzamer is dan hedendaagse Oost-Europese landen, niet echt een genocide. Het merendeel van de krimp van de Indianen-bevolking was het gevolg van vermenging met de Europese nieuwkomers.

Ten vierde: Hebben de Noord-Amerikaanse indianen het historisch zo slecht ten opzichte van andere jager-verzamelaatsgroepen in de geschiedenis?

Nee. De meeste jagers-en-verzamelaarsstammen op Aarde zijn compleet omgevolkt of uitgeroeid, terwijl de huidige nakomelingen van de Amerindianen hun eigen reservaten (Etnostaten) hebben gekregen, toegang hebben tot affirmatieve actie programma’s om socio-economische achterstanden aan te pakken en een verdienmodel hebben gemaakt van Blanke Gutmenschen.

Omvolking, een normale term in de wetenschap. Extreem rechts in de samenleving.

Artikel over de hilariteit rondom het woord: omvolking:

Twee maanden gevangenisstraf en boete voor immigratiekritiek

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x