CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

De Europese Unie voor Nederland: erin of eruit?

De eerste onderhandelingen vonden plaats in november 1993, in één van onze zuidelijke steden: Maastricht. Nederland richtte samen met Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Luxemburg de EU op.

De Europese Unie die we anno 2019 kennen is niet meer de bond die het is geweest. De EU heeft zich uitgebreid naar 28 landen, wat één van de oorzaken is waarom de EU momenteel niet geheel vlekkeloos draait.

De Europese Unie is uit op macht, macht, en nog eens macht. Dit jaar zijn Ursula von der Leyen en Christine Lagarde aangesteld als voorzitter van de Europese Commissie en directeur van de ECB (Europese Centrale Bank). Deze mensen hebben het idee om Europa in 2050 klimaatneutraal te maken. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische auto, minder vliegen (of meer betalen!), minder vlees eten, je huis voor duizenden euro’s laten aanpassen en nog meer van deze klimaatwaanzin.

Wanneer dit daadwerkelijk zal gebeuren, zal dat een ramp betekenen voor de economie. En vooral een moord op de middenklasse. De middenklasse, die al jarenlang in de steek wordt gelaten door de huidige coalitie, wordt al jaren in de steek gelaten. De volgende begrotingsperiode zullen de EU-uitgaven omhoog gaan, vanwege het klimaat natuurlijk. Van 200 miljard naar 320 miljard euro. Mag u eens raden waar dat geld vandaan komt.

Echter is de klimaatwaanzin niet het enige wat de EU op de planning heeft staan. Het Akkoord van Marrakesh gaat voor nog meer problemen zorgen. Er zullen meer migranten worden toegelaten en worden uitgespreid over in verschillende EU landen, met name Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.

De schandalige normaliteit die we in Nederland kennen, dat asielzoekers in de meeste gemeentes voorrang krijgen op mensen die al jarenlang op een wachtlijst staan, blijft natuurlijk onveranderd. Jongeren komen zo natuurlijk een stuk moeilijker aan een sociale huurwoning. Hoe is het mogelijk zal je denken…

Als laatste wil ik aankaarten hoe de EU er voor zorgt dat de agrarische sector in Nederland de dupe wordt.

Op dinsdag 1 oktober hebben de boeren geprotesteerd tegen en halvering van de veestapel, en voor waardering voor hun werk. In Nederland luistert de elite niet, omdat alles in het belang is van wat er in Brussel wordt besloten.

De EU wilt een handelsakkoord sluiten met Mercosur, dat ook wel de Europese Unie van Zuid-Amerika wordt genoemd. Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay zijn lid van deze organisatie. Het handelsakkoord gaat over het vlees dat vanuit Brazilië en Argentinië moet komen. Dit vlees komt voor goedkope prijzen op de markt. Het gevolg hiervan is dat Nederlandse veehouders voor de bijl gaan.

Ze worden alsmaar van de kaart geveegd, zonder dat het kabinet er daadwerkelijk iets aan wilt doen. En zo wordt een heel beroep, een eerzaam beroep dat we moeten respecteren, compleet weggevaagd.

Met het uitbreiden van de Europese Unie, het ja-knikken van Mark Rutte, en de machteloosheid van de burger vormt de bond een ongekend gevaar voor Nederlandse soevereiniteit, wat dit kabinet klaarblijkelijk niks interesseert. Is het beter om eruit te stappen, of om erin te blijven?

Tot bij het volgende hoofdartikel van de Europese Unie. – Jonathan

 

 

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x