NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

De eerste twee Europese coronavrije landen

We praten over twee relatief kleine landen. De teller van coronabesmettingen staat op zowel de Faëroer eilanden als in Montenegro op nul.

Montenegro heeft zichzelf officieel ”coronavrij” verklaart. Het land nam, voordat het coronavirus al in Europa arriveerde, maatregelen. Zo werd de bevolking massaal getest, het openbare leven werd stilgelegd en zodoende kwam het land in totale isolatie.

Duško Marković, de minister-president van Montenegro, legt uit dat door snel handelen een enorme verspreiding is voorkomen. Ook ontvangt de zorg een enorme salarisverhoging. Naast de 12% loonsverhoging eerder dit jaar ontvangen mensen in de zorg nog 15% extra van de maanden maart en april. Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de Montenegrijnse bevolking achter de handelingswijze van de regering stond. Het Balkanland is van plan de grenzen weer open te gooien voor ongeveer 100 landen.

De Faëroer eilanden hebben zichzelf op 9 mei al coronavrij verklaard. Sindsdien is er ook geen enkele besmetting meer geweest. Op de Faëroer eilanden wonen slechts 52.000 mensen. Ook zij willen weer langzaam beginnen met het openen van de grenzen. De Faeröer is een eilandengroep, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De archipel is een autonoom onderdeel binnen het Koninkrijk Denemarken en maakt geen onderdeel uit van de EU.

Bronnen:

https://112.international/society/montenegro-opens-its-borders-to-over-100-countries-ukraine-not-on-list-51813.html

https://corona.fo/news/417/covid-19-no-more-active-cases-in-the-faroe-islands?_l=en

 

5 2 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
tonysMelody TM

Ik hoorde daat Slovenie ook open is. Ik wou daar sowieso nog es een keer gaan kijken. Want de vrouwen daar schijnen heel knap te zijn, goeie verhalen gehoord. dus.. datte.
Verder was er een land dat openging en uitdrukkelijk NL verboden heeft om te komen. Welk land dat was weet ik niet meer, maar Nl’s moesten ze niet. Zware diss.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x