CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

De eerste coronaprik was gezet en toen kwam toch nog de uitbraak: ‘We zijn er erg ontdaan over’

De eerste coronaprik was gezet en toen kwam toch nog de uitbraak: ‘We zijn er erg ontdaan over’

AMERSFOORT – De hoop was gevestigd op het vaccin bij het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort. Op 30 januari kregen de bewoners hun eerste prik. Maar twee weken later raasde het coronavirus alsnog door het verpleeghuis. Vandaag werd bekend dat er in een week tijd al 22 bewoners zijn overleden.

“Met de start van vaccinaties hadden we verwacht dat de besmettingen zouden afnemen, maar dat is niet gebeurd en daar zijn we erg ontdaan over”, zegt bestuurslid Evelien Bongers tegen RTV Utrecht. “Het is heel heftig en heel intensief. Voor de bewoners, voor hun familie en naasten en voor ons personeel. Het is niet alleen heftig vanwege afgelopen week, maar ook omdat het virus al zo lang veel van ons vraagt.”

In het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis wonen ouderen met dementie. Het gaat om een zeer kwetsbare groep. “Deze bewoners hebben verpleging en verzorging nodig. Als ze besmet raken met het coronavirus kan dat net te veel zijn.” Juist omdat er sprake is van onderliggend lijden, is niet in elk geval met zekerheid vast te stellen of het overlijden een direct gevolg is van het virus. “Deze ouderen zijn overleden met corona, maar niet per se door corona.”

Minder besmettingen
Hoewel meer sterfgevallen niet zijn uit te sluiten, lijkt de besmettingsgolf over het hoogtepunt heen. In het begin van de uitbraak waren 70 mensen besmet, nu zijn dat er nog 37. Ook zijn 19 bewoners hersteld. Er wordt regelmatig getest in het verpleeghuis om de stand van zaken in de gaten te houden.

Het aantal besmettingen onder het personeel is beperkt gebleven. De zorg is daardoor niet in het gedrang gekomen, maar het is voor de medewerkers wel ontzettend zwaar om in korte tijd zoveel bewoners te zien wegvallen. “Deze mensen stoppen hun hart en ziel in hun werk. Ze zijn ontzettend betrokken, anders kan je ook geen goede zorg verlenen”, zegt Bongers.

Saamhorigheid
Tot haar genoegen ziet ze dat de collegialiteit groot is. “Het gevoel van saamhorigheid is groot binnen de organisatie. Het personeel krijgt veel hulp en steun, ook van medewerkers van andere afdelingen en dat doet hen goed.”

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2139404/de-eerste-coronaprik-was-gezet-en-toen-kwam-toch-nog-de-uitbraak-we-zijn-er-erg-ontdaan-over.html

 

We leven in een moment van ¨geen aantoonbaar bewijs dat het vaccin levens kost¨ en voor de rest

¨gewoon je bek houden¨

Het sprookjesboek genaamd Algemeen Dagblad

5 5 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven