Nee ik ga u niet vertellen wat waar of niet waar is, want ik weet het niet. Hier een stuk om uzelf in te lezen en om het filmpje te kijken en uw eigen gedachten er over op te maken. Veel plezier.
(Vertaling) Iedere keer dat u de term ‘fossiele brandstof’ hoort op TV op de radio of in het nieuws, wordt u voor gelogen. In 1892, op de Geneefse conferentie, de slimste man in de olie industrie J.D. Rockefeller betaalde de ‘wetenschappers’ goed geld om voortaan de term ‘fossiele brandstof’ te gebruiken om het idee van beperkte voorraad te creëren, en een wereldprijs voor olie te introduceren. De waarheid is dat olie op de tweede plaats komt, na water, als meest voorkomende vloeistof op aarde en dat de aarde zelf, met diep geologische processen, olie produceert en nooit opraakt.
by DAVE BOTHWELL on NOVEMBER 26, 2012
Dit is mijn argumentatie-essay voor de schrijfcursus van Federle. Ik vraag me af wat u van dit probleem vindt? Is het argument overtuigend?
Door de hele menselijke geschiedenis heen zijn er verschillende theorieën gepresenteerd, en zelfs geïnstitutionaliseerd, die lijnrecht in tegenspraak zijn met het juiste beheer van begrijpelijke wetten die ons universum ordenen. Denk aan de strijd van Copernicus, Galileo en anderen die het hoofd bieden aan het millennia-lange verkeerde idee dat ons zonnestelsel om de aarde draaide. Of zelfs de aard van Darwins kinderlijke begrip van de menselijke cel in vergelijking met de wonderbaarlijke complexiteit die we nu kennen. Momenteel wordt de toekomst onheilspellend overschaduwd door de onheilspellende voorspellingen van wat de pratende hoofden van de opwarming van de aarde (klimaatverandering) het naderende einde dreigen te zijn van alle dingen die helder en glanzend zijn, inclusief het einde van het leven op planeet Aarde. Een ander zo’n misleidend idee, gepropageerd in mijn leven, is het idee dat olie een fossiele brandstof is. Ik herinner me hoe als kind, toen ik overheidsonderwijs kreeg, mijn ongetrainde geest worstelde om te accepteren dat olie op de een of andere manier een bijproduct was van dode dinosaurussen. Ondanks mijn jongensachtige intriges met oude kolossen die door het landschap zwerven, bleef zeurende twijfel bestaan toen ik me steeds meer bewust werd van de schijnbaar eindeloze voorraad koolwaterstofbrandstoffen. De moderne aardoliewetenschap onthult dat olie geen fossiele brandstof is, maar in feite een hernieuwbare energiebron.
Het idee dat olie een fossiele brandstof is, wordt biotische of biogene theorie genoemd, die veronderstelt dat “koolwaterstoffen organisch van aard zijn, gecreëerd door de verslechtering van biologisch materiaal dat miljoenen jaren geleden in sedimentair gesteente is afgezet en onder intense hitte en druk is omgezet in koolwaterstoffen. .” (Corsi) Dit idee werd voor het eerst geïntroduceerd door Georg Agricola in 1556 en later door Mikhail Lomonosov in de 18e eeuw. Voorstanders van deze theorie geloven dat de biologische ontbinding van dinosauriërs, bossen en misschien zelfs plankton de bron zijn van koolwaterstofbrandstoffen. In wezen worden de gassen die door ontleding worden geproduceerd, gevangen in gesteente en onder toepassing van warmte en druk omgezet in koolwaterstoffen. “Biotische olietheorie raakte verankerd door de identificatie van biomarkers.” (Tsatskin) Opmerkelijk is dat, omdat fossielen aanwezig waren bij het winnen van olie, werd gedacht dat ze de bron van de productie ervan zouden kunnen zijn. “De hypothese dat aardolie op de een of andere manier afkomstig zou kunnen zijn van biologisch afval in sedimenten nabij het aardoppervlak, is volkomen verkeerd. Het verdient te worden opgemerkt dat Lomonosov zelf nooit bedoelde dat die hypothese meer dan een redelijke suggestie was, om te worden getoetst aan verdere observatie en laboratoriumexperimenten.” (Kenney, Overwegingen)
Daarentegen stelt de abiotische (abiogene) theorie: “dat koolwaterstoffen van nature continu worden geproduceerd in het hele zonnestelsel, ook in de mantel van de aarde.” (Corsi) Dit argument stelt dat koolwaterstoffen een natuurlijk bijproduct zijn van gassen die uit de gesmolten kern van onze planeet worden afgevoerd, gevormd als ze interageren met sedimentair gesteente. “De feiten die het biotische concept tegenspreken, zijn het bestaan van vloeibare en/of gasvormige koolwaterstoffen in hydrothermale bronnen in de oceaan (Simoneit, 1993), in meteorieten (Engel et al., 1993) en in de ruimte (Formisano et al., 2004; Kerr, 2004), d.w.z. in impliciet abiotische omgevingen.” (tsatskin)
Wanneer de vraag of olie een fossiele brandstof is of niet wordt onderzocht in het licht van de tweede wet van de thermodynamica, onthult de wetenschap iets heel anders dan wat nu algemeen als waar wordt aangenomen. De tweede wet van de thermodynamica drukt uit dat verbruikte energie entropie produceert en dat na verloop van tijd de energie-output afneemt en de entropie toeneemt. Er staat: “dat warmte op natuurlijke wijze stroomt van een object met een hogere temperatuur naar een object met een lagere temperatuur, en warmte stroomt niet uit zichzelf in de tegenovergestelde richting.” (Holzner) Met andere woorden, dingen die heter zijn, brengen energie over naar koudere dingen totdat beide dingen dezelfde temperatuur hebben, en koudere dingen, op zichzelf, dragen nooit energie over aan dingen die heter zijn. Een andere opvatting hiervan is dat energie altijd van hogere concentraties naar lagere concentraties stroomt. Een vereenvoudigd begrip is dat het universum steeds meer van orde naar wanorde of complexiteit naar eenvoud stroomt, en op zichzelf nooit van wanorde naar orde of eenvoud naar complexiteit. “Niet alleen beweert de hypothese van een biologische oorsprong van aardolie processen die flagrant in tegenspraak zijn met de tweede wet van de thermodynamica, maar dit is ook in strijd met de fundamentele wet van het behoud van massa voor chemische processen.” (Kenney, Beperkingen)
Het gebruik van olie als primaire energiebron is een relatief recent fenomeen. Pas toen het gebruik van de verbrandingsmotor populair werd, begonnen we echt aan onze overgang van steenkool naar olie als de belangrijkste energiebron. “Aan het begin van de 20e eeuw was steenkool nog goed voor meer dan 93 procent van alle minerale brandstoffen die in de VS werden verbruikt… Het marktaandeel van olie piekte in 1968 op slechts 43 procent, veel lager dan de eerdere piek van steenkool van 70 procent. Aardgas was pas twintig jaar na de opkomst van olie ontstaan om te concurreren met olie.” (Rhodos) Gezien de relatief immense omvang van onze planeet, de enorme hoeveelheden aardolie als beschikbare hulpbron, het hernieuwbare karakter van die reserves en de onvermijdelijke overgang naar aardgas als vervanging, blijf ik erbij dat de angstaanjagende tot nu toe geïnstitutionaliseerde misleidende wetenschappelijke theorie over olie is ongegrond. Ik veronderstel dat het net zo achterhaald zou moeten zijn als elke afkeer van oceanische verkenning uit angst om van de rand van de planeet te zeilen. Ik geloof ook dat het verstandig is om een paradigmaverandering voor te stellen die even dramatisch is als die welke volgde op de terugkeer van Columbus uit de Nieuwe Wereld. Op dezelfde manier dat het ontdekken van grenzeloze hulpbronnen voorbij de valse beperkingen van een platte aarde het denken van de mensheid veranderde, heeft een goed begrip dat olie en aardgas hernieuwbare bronnen zijn het potentieel om veranderingen teweeg te brengen die de mensheid als geheel ten goede komen.
Works Cited
Corsi, Jerome R. “Discovery Backs Theory Oil Not Fossil Fuel.” Wnd.com. Web. 11/1/12
Holzner, Steven. “Physics 1 for Dummies, 2nd Edition.” Dummise.com Web. 10/30/12.
Kenney, J.F. “Considerations About Recent Predictions of Impending Shortages of Petroleum
Evaluated from the Perspective of Modern Petroleum Science.” Energy World, British
Institute of Petroleum, London, June 1996, pp 16-18. Web. 10/30/12.
Kenney, J.F., I.K. Karpov. “The Constraints of The Laws of Thermodynamics Upon The
Evolution of Hydrocarbons: The Prohibition of Hydrocarbon Genesis at Low Pressures.”
Energia 2001, 22/3, 18-23. Web. 11/1/2012.
Rhodes, Richard. “The Power of Power.” History Today 2012, Vol. 62, Iss. 8, pp 37-47
Web. 10/30/12
Tsatskin, Alexander. “Peak Oil in the Light of Oil Formation Theories” Energy Policy 2008,
Vol. 36, Iss. 6, pp 1826-1828. Web. 11/1/2012.
https://dbothwell.wordpress.com/2012/11/26/the-rule-of-law/
Hier een filmpje van John Catsimatidis die gauw afgebroken wordt op de zender FOX.
Om u een indruk te geven wie hij is een stukje uit wikipedia;
John A. Catsimatidis (born September 7, 1948) is an American billionaire businessman and radio talk show host. He is the owner, president, chairman, and CEO of Gristedes Foods, a grocery chain in Manhattan, and the Red Apple Group, a real estate and aviation company with about $2 billion in holdings in New York, Florida and Pennsylvania.[2] He is also the chairman and CEO of the Red Apple Group subsidiary United Refining Company.[3]