Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

De Audiokrant editie 43

Verspreid de vrijheid!

De Audiokrant editie 43

In de drieënveertigste editie praat Niels Lunsing met Veerle Coulembier van RT Belgium, Jeroen Arents van OPN & schrijver Pieter Stuurman.

Jürgen Conings

Veerle Coulembier geeft in De Audiokrant een update vanuit België. De zoektocht naar beroepsmilitair Jürgen Conings was ook in Nederland groot nieuws. Aan alle onzekerheid kwam vorige week een einde.

Op 20 juni 2021 werd het levenloze lichaam van Jürgen Conings in het Dilserbos aangetroffen. Veerle geeft haar visie op de situatie die op z’n minst verdacht te noemen is omdat juist de burgemeester van gemeente Maaseik, Johan Tollenaere, hem gevonden zou hebben.

Naast de tragische situatie rond Jürgen Conings staat er in Gent op 26 juni een demonstratie gepland voor alle kinderen. Onze kinderen, zegt de organisatie, hebben het zwaar. Daarvoor komen ze met een groot aantal voorbeelden. Er zijn nogal wat kinderen die mentaal of fysiek nadelen ondervinden van de maatregelen.

Kinderen vanaf 12 jaar moeten al sinds september elke dag veel regels volgen, zij kunnen ernstige fysieke klachten krijgen door het dragen van een mondmasker.

Veerle Malschaert zal deze dag presenteren en bekende namen als Josje Huisman (K3) en Paul Codde spreken zich uit.

Onafhankelijke Pers Nederland

Jeroen Arents is de drijvende kracht achter Onafhankelijke Pers Nederland (OPN).

In De Audiokrant vertelt hij hoe hij de laatste tijd veel overuren heeft moeten draaien om de vierde editie van zijn krant te lanceren. Het heeft Jeroen veel tijd en energie gekost en daarnaast werd hij ook nog gehackt op zijn pc.

De hacker is wel heel gericht te werk gegaan omdat alleen de bestanden van de laatste krant verdwenen waren. De situatie zorgde ervoor dat Jeroen heeft overwogen om ermee te stoppen omdat dit niet de eerste tegenvaller was de afgelopen tijd. OPN is inmiddels wel bezig met editie vijf en er zijn ook ontwikkelingen gaande voor nieuwe programma’s.

In De Audiokrant maakt Jeroen gebruik van het moment om zijn krant te promoten. Het is mogelijk om je te abonneren op de krant, maar een donatie is ook welkom!

Pieter Stuurman

Schrijver Pieter Stuurman vertelt in De Audiokrant wat hem is opgevallen de afgelopen tijd. Er is onlangs een nieuwe wet goedgekeurd om ontwrichtende rechtspersonen (organisaties) te verbieden. Het is volgens Pieter zeer zorgelijk, want wie bepaalt wat ontwrichtend is? Een paar politieke partijen hebben er tegen gestemd waaronder Forum voor Democratie (FvD). De polarisatie in de samenleving is volgens Pieter wel ontwrichtend. ‘Je kunt je afvragen of het uitschakelen van één van de 2 polariteiten de oplossing is. Het elimineert de polarisatie wel, maar of het een gezonde manier is kun je jezelf afvragen’.

Naast het nieuws van Pieter geeft hij ook interviews voor Café Weltschmerz. Binnenkort praat Pieter met voormalig denker des vaderlands en hoogleraar filosofie aan de universiteit Nijmegen René ten Bos. Vorig jaar schreef hij het boek ‘De coronastorm’ en hij gaat met Pieter het gesprek aan vanuit filosofisch perspectief.

Tot slot praat ik met Pieter over de individuele verbinding die ontstaat in de nieuwe media. Hij hoopt dat dit op den duur zorgt voor meer collectieve verbinding. Of dit op een georganiseerde manier kan of organisch moet groeien zal de tijd uitwijzen.

Veel luisterplezier!


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x