Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

De Audiokrant 48 – Met een knallend vaccinatielied

Verspreid de vrijheid!

In de achtenveertigste editie van De Audiokrant praat ik met jurist Jeroen Sloendregt, journalist Elze van Hamelen & journalist Rico Brouwer.

Jeroen Sloendregt is jurist en mede-oprichter van het platform Burgerfront dat sinds de coronacrisis veel van zich laat horen. De laatste weken spreekt hij op verschillende plekken in Nederland om mensen te informeren over de fundamentele mensenrechten.

Jeroen wil mensen laten inzien dat ze zich altijd kunnen beroepen op het fundamentele recht in bijzondere situaties zoals de coronacrisis. Wanneer we ons niet identificeren als persoon, maar alleen als mens, ontstaat er een hele andere situatie. In De Audiokrant geeft Jeroen kort uitleg over dit proces dat ook voor ondernemers heel belangrijk kan zijn. Bij de lezingen die Jeroen geeft zijn veel mensen verbaasd over zijn informatie. Het kan dé juridische doorbraak zijn! Wel is het belangrijk dat je weet wat je doet en dat je de juridische spelregels goed kent. Binnenkort komt er een speciale website waar alle informatie op te vinden is.

Journalist Elze van Hamelen ziet een belangrijke ontwikkeling in de voedselindustrie. Wat veel mensen niet meekrijgen is dat er door de UN (United Nations) een grote verandering in gang wordt gezet om de voedselindustrie te transformeren. De UN Food Systems Summit. In het kort komt het erop neer dat lokale boeren het steeds moeilijker krijgen omdat ze aan allerlei opgelegde regels moeten voldoen. Amerikaans filantroop Bill Gates is ook betrokken bij dit proces doordat hij investeringen doet met zijn stichting (Bill & Melinda Gates Foundation). Onlangs heeft hij nog een stuk grond gekocht waardoor hij nu de grootste eigenaar van landbouwgrond is in de VS. In De Audiokrant geeft Elze ook een paar voorbeelden van initiatieven die er in Nederland zijn om lokale boeren te ondersteunen. Vooral in deze tijd van globalisering is het steeds belangrijker is om bewustere keuzes te maken omtrent voedselvoorziening.

Sommige journalisten maken overuren en er zijn uitzonderingen zoals Rico Brouwer van Potkaars.

Hij schetst een overzicht van de afgelopen weken waarin hij demonstraties heeft bijgewoond en veel mensen heeft gesproken over bijvoorbeeld Julian Assange.

Het Ministerie van Defensie houdt een database bij van de politieke opvattingen van burgers. Volgens de privacywet (AVG) mag dit officieel niet en Rico sprak hierover met Aad Visser in Potkaars.

Naast zijn werk als journalist is Rico Brouwer ook muzikant. In De Audiokrant krijgen we een voorproefje van zijn nieuwe single die gaat over ‘vaccineren’.

Kortgeleden was Rico aanwezig bij meerdere rechtszaken van Viruswaarheid om verslag te doen. Hij vertelt hierover in De Audiokrant waarbij hij ook kort ingaat op mijn vraag over de gemoedstoestand van Willem Engel.

Er is weer veel gebeurd de afgelopen week, veel luisterplezier!

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x