Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Paus Franciscus ¨het tijdstip van de nieuwe wereldorde¨

Paus Franciscus deed een verbazingwekkende oproep om dit het tijdstip van de nieuwe wereldorde te maken

Paus Franciscus is de meest controversiële paus uit het leven van velen.

Maar de paus ging een stap verder met zijn linkse politieke activisme dat niemand had kunnen voorspellen.

En paus Franciscus deed een verbazingwekkende oproep om dit tijdstip het middelpunt van de nieuwe wereldorde te maken.

The New World Order – Is the future of our society and economy still  tenable?

Een fragment werd op 14 maart gepubliceerd op Vatican News. De paus hekelt daarin de productie van en de handel in wapens, waaraan grote sommen geld worden uitgegeven dat gebruikt zou moeten worden om mensen te genezen en levens te redden.

‘Geen politiek egoïsme’

“Het is niet langer mogelijk om te doen alsof er geen dramatische vicieuze cirkel van gewapend geweld, armoede en zinloze en onverschillige uitbuiting van het milieu is binnengeslopen”, zegt hij. “Het is een cyclus die verzoening verhindert, schendingen van de mensenrechten aanwakkert en duurzame ontwikkeling belemmert.”

De wereld moet in plaats daarvan “broederlijk verenigd” zijn om het hoofd te bieden aan gemeenschappelijke bedreigingen. Zonder zijn toevlucht te nemen tot “contraproductieve verwijten, uitbuiting van problemen, kortzichtig nationalisme, propaganda, isolationisme en andere vormen van politiek egoïsme”, volgens de paus.

Hij zegt ook dat het veranderen van de oneerlijke verdeling van middelen geen “neerwaartse verevening” inhoudt die mensen die nu beter af zijn, iets ontneemt. In plaats daarvan betekent het dat “ruimere rechten” worden gegeven aan degenen die gemarginaliseerd zijn.

Heroverweging

In een interview met journalist Domenico Agasso riep paus Franciscus naties over de hele wereld op om het Coronavirus te gebruiken om een ​​nieuwe wereldorde te creëren op basis van radicaal milieubewustzijn en andere ¨linkse¨ doelstellingen.

“De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar het is precies in deze crisis dat we die tekenen moeten begrijpen die de hoekstenen van de wederopbouw zouden kunnen blijken te zijn, ”verklaarde paus Franciscus.

Toch benadrukt hij dat mannen en vrouwen “deze tijd van beproeving” kunnen veranderen in “een tijd van wijze en vooruitziende keuzes voor het welzijn van de hele mensheid”.

Francis herhaalde de mantra van de Democratische Partij om nooit een crisis te laten verloren gaan om op te roepen tot een heroriëntatie van de menselijke samenleving.

“Laten we allemaal in gedachten houden dat er iets ergers is dan deze crisis: het drama van het verspillen ervan”, voegde paus Franciscus eraan toe. “We kunnen niet op dezelfde manier uit een crisis komen: we komen er beter uit of we komen er slechter uit.”

Paus Franciscus ging verder met te zeggen dat de nieuwe realiteit de agenda van links zal bevorderen om socialisme op te leggen “door een nieuwe wereldorde op te bouwen op basis van solidariteit, door innovatieve methoden te bestuderen om pesten, armoede en corruptie uit te bannen”, voegde de paus eraan toe: ” voor hun eigen deel, zonder te delegeren en te betalen. “

Paus Franciscus legde uit dat een centraal onderdeel van deze nieuwe wereldorde een uiterst links milieubeleid zou zijn om de zogenaamde “klimaatverandering” te bestrijden.

“We kunnen ongelijkheden en verstoringen van het milieu niet langer vrolijk accepteren”, stelde paus Franciscus. “Het pad naar de redding van de mensheid loopt door de creatie van een nieuw ontwikkelingsmodel, dat ongetwijfeld gericht is op het samenleven tussen volkeren in harmonie met de schepping.”

“Als we niet de handen uit de mouwen steken en meteen voor de aarde zorgen, zal ons gemeenschappelijk huis ons vroeg of laat uit het raam gooien.” Daarbij zijn “radicale persoonlijke en politieke keuzes”, een “groene economie” en moeten technologische ontwikkelingen in die richting worden geleid.

image

Geen redding zonder vrouw

De last van economische recessies rust voornamelijk op vrouwen, zei de paus. Hij benadrukt de noodzaak van de aanwezigheid van vrouwen in “het centrum van sociale, politieke, werkgelegenheids- en institutionele vernieuwingsprocessen”. Hij hekelt ook discriminatie van vrouwen “in termen van loon en werk of door het verliezen van hun baan”.

“De wereld”, zegt hij, “kan niet voorbijgaan aan het feit dat de wedergeboorte van de mensheid begon met de vrouw. Uit de Maagd Maria werd redding geboren. Daarom is er geen redding zonder de vrouw. Als we om de toekomst geven en verlangen naar een florerende morgen, moeten we de vrouw de juiste ruimte geven.”

Deze adembenemende oproep van de leider van de katholieke kerk om een ​​”nieuwe wereldorde” te creëren, gebaseerd op linkse dogma’s, baarde veel mensen over de hele wereld zorgen.

Paus Franciscus heeft zich altijd gedragen als een politiek activist.

Maar aangezien hij namens de kerk spreekt, lijkt zijn activisme en zijn politieke opvatting alsof dit kerkleer is en dat als katholieken – of wie dan ook – het oneens zijn met Franciscus, indruist tegen de leerstellingen van het katholieke geloof.

 

Vaticaan verklaart zegeningen voor homoseksuelen ‘illegaal’

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
11
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x