NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Corona virus + olie crisis + schuldenberg = NWO?

Voorwoord

Bij deze een grote analyse over de afkomst van het corona virus en wat de financiële gevolgen daarvan zijn op lange termijn. Onthoud dat er momenteel erg veel informatie beschikbaar is en ik mijn best doen om een solide beeld te geven wat er speelt. Ik ben een amateur investeerder, maar heb wel passie en vind het leuk om alle puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen om zo een beter beeld te krijgen van wat er mogelijk speelt.

Het is meer geworden dan alleen een analyse over het virus zelf, het geeft ook weer hoe het financiële systeem in de basis werkt. Zie voor een analyse omtrent het corona virus zelf; https://commonsensetv.nl/de-botte-bijl-van-rutte-raakt-het-hart-van-de-samenleving/

Logboek gebeurtenissen wereld

Hier ga ik opschrijven wat er momenteel in de wereld gebeurd, zodat men het deels live kan volgen. Er zal wel een vertraging in zitten, omdat ook ik het eerst goed wil begrijpen voordat ik het deel.

1 april

The FIMA Repo Facility will allow FIMA account holders, which consist of central banks and other international monetary authorities with accounts at the Federal Reserve Bank of New York, to enter into repurchase agreements with the Federal Reserve. 

Dus centrale banken over de hele wereld kunnen gebruik maken van de Repo mogelijkheden die de Fed momenteel al beschikbaar stelt in de VS. Het houd eigenlijk in dat banken in de VS en nu dus internationale centrale banken, geld met elkaar kunnen uitwisselen als ze te weinig dreigen te hebben. 

Is de Fed nu letterlijk de wereld aan het kopen? Ik weet zelf te weinig om er solide antwoord op te kunnen geven.

https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleases/monetary20200331a.htm
https://abcnews.go.com/US/wireStory/federal-reserve-set-lending-facility-central-banks-69893157

Uitleg = https://www.youtube.com/watch?v=_RSpmrPFntM

Bekijk voor de grap even het balans overzicht van de fed.

29 maart
Big oil krijgt een bail out- wie heeft dan hen in bezit, want de overheid heeft 23+triljoen aan schuld. Waarschijnlijk moeten ze het dus lenen van de fed. Wederom de vraag, wie bezit dan de olie bedrijven?

https://truthout.org/articles/trump-to-hold-in-person-meeting-with-big-oil-ceos-to-discuss-covid-19-relief/

Scenario’s

Het ontstaan van het virus kwam voor iedereen als een verrassing. Uiteraard ook voor mij, maar toen ik de gevolgen begon in te zien op de economie, gingen verschillende alarmbellen af, kon dit virus gebruikt worden om de globale economie expres te laten falen en als zondebok gebruikt te worden?

In deze analyse gaan we proberen antwoord te geven op die vraag. Er zijn verschillende scenario’s over het ontstaan en de reden van het virus, hieronder een aantal;

Uit bijzondere dieren;
Dit is het standaard verhaal, het virus is ontstaan op een dierenmarkt doordat chinezen allemaal vage dieren zoals vleermuizen eten.

Ontsnapt uit biolab;
In Wuhan is een biolab en het zou niet onmogelijk zijn dat het virus is ontsnapt, waarna een nep verhaal is verspreid om zo het biowapen geheim te houden.

Expres verspreid in Wuhan;
Er is ook een mogelijkheid dat het virus expres is verspreid.

In deze analyse ga ik mij voornamelijk richten op de laatste 2 scenario’s, omdat de eerste algemeen bekend zijn.

Kenmerken van de elite

Rationeel excuus, achterliggend ideaal/reden;
Dit is iets wat veel mensen doen en dus niet heel bijzonder. Echter lijkt het erop dat een groep elite het naar een heel ander niveau trekt. Het werkt heel simpel; je geeft of vertelt mensen een rationeel statement waarvan je verwacht dat ze het geloven. De echte reden is echter ideologisch van aard. Voorbeeld;

Vertel dat het klimaat erg verandert en we als mens schuldig zijn. Daar moeten we met zijn allen iets aan gaan doen. Mensen willen uit hun goede bedoelingen helpen en zullen het serieus nemen zoals we hebben gezien. Ondertussen is de echte reden het heffen van meer belasting en controle vergroten.

Laten weten wat er gaat gebeuren;
De elite heeft de neiging om de bevolking te laten weten wat er gaat gebeuren. Op deze manier hebben zij in hun ogen een soort van toestemming gevraagd.

Problem > reaction > solution;
De elite maakt vaak gebruik van dezelfde strategie om nieuwe regels die vrijheid wegnemen door te drukken en meer belasting te vragen. Het werkt heel simpel. Men bedenkt of maakt gebruik van een bestaand probleem, zorgt er vervolgens voor dat mensen reageren op de manier hoe zij willen dat ze reageren.

Dit gebeurt vaak door de media, waarbij mensen dus gemanipuleerd worden om te denken wat de elite wil dat ze denken. Nadat de mensen vervolgens gaan eisen dat er iets moet gebeuren, komt de elite met de oplossing die ze vaak al van te voren hadden bedacht.

Als we nu dit gebruiken om te kijken naar het virus, wat zien we dan?

Probleem = virus en instortende economie
Reactie = Iedereen in quarantaine, minder vrijheid, leningen aannemen om te kunnen overleven wordt van de bevolking geeist !
Oplossing = om in de toekomst herhalingen te voorkomen, geen contant geld, minder vrijheden en verplichte vaccinatie. Een uitleg komt elders aan bod.

Divide and conquer;
Laat mensen tegen elkaar vechten, zodat ze niet of minimaal samenwerken. Dit speelt altijd, maar vooral in een crisistijd handig, want terwijl mensen met elkaar vechten, voer je regels door. Het is een soort van afleiding.

Emotie als wapen;
Dit zien we veel omtrent het virus; we gaan allemaal dood en het is heel erg. Mensen die emotioneel zijn zijn makkelijker te controleren en beïnvloeden.

Herhaal iets vaak genoeg en mensen gaan het geloven;
Een leuke strategie van Joseph Goebbels, waarbij je mensen vertelt wat je wilt dat zij geloven, terwijl je de waarheid verbergt. Uiteindelijk gaan mensen het ook geloven en daarom werkt de media ook zo actief.

https://www.jewishvirtuallibrary.org/joseph-goebbels-on-the-quot-big-lie-quot

Centrale banken en politiek

Centrale banken onafhankelijke instellingen;

Veel mensen weten niet dat centrale banken onafhankelijke instellingen zijn. Dat wordt verkocht als iets goeds, namelijk dat ze daardoor niet door overheden gestuurd konden worden. Het roept bij velen vragen op. Denk aan het volgende;

 • Wat voor mensen werken bij zo een instelling?
 • Van wie is de centrale bank eigenlijk?
 • Waarom hebben we als burger en overheid praktisch geen controle, terwijl het beleid van centrale banken grote gevolgen heeft?
 • Waarom zijn zij niet transparant over wat ze echt doen?

Fed https://www.investopedia.com/articles/investing/041515/why-federal-reserve-independent.asp
Ecb https://www.ecb.europa.eu/ecb/orga/independence/html/index.en.html

Hoe komt geld in omloop?
Voor de duidelijkheid; veel landen werken niet met geld, maar met valuta’s zoals de dollar, euro, pond enz. Ze voldoen namelijk niet aan alle eisen van geld. Goud voldoet daar bijvoorbeeld wel aan.

Valuta komt tot leven bij een centrale bank, die het uitleent aan banken en overheden tegen rente. Die was voorheen boven de 0, maar bij veel van deze banken is die tegenwoordig rond de 0 of zelfs negatief. Let op, valuta komt dus als schuld in het leven! Hier gaan ik elders meer op in.

Wat is fiat geld?
Veel mensen weten niet dat wij wereldwijd een geld systeem hebben gebaseerd op fiat. Fiat houd eigenlijk in dat het geld geen onderliggende waarde heeft, waardoor het als een valuta of currency gezien moet worden. Overheden en (centrale) banken hebben simpelweg bepaald dat een valuta waarde heeft omdat zij het ondersteunen.

Het moge duidelijk zijn dat fiat geld vaak de belangen van deze instituten dient en niet die van iedereen. Waarom?

-Alleen geld gebaseerd op valuta is nog nooit gelukt, want uiteindelijk verliest het al zijn koopkracht op lang termijn.

-Inflatie wordt door banken gezien als goed, maar het is eigenlijk een verborgen belasting, want elk jaar wordt het fiat geld minder waard. U kunt er simpelweg minder mee kopen dan het jaar daarvoor. Rijke mensen kunnen met hun inkomen assets kopen die valuta opbrengen, denk aan huizen voor verhuur.

Op deze manier kunnen zij meer inkomen genereren, waardoor inflatie op de valuta zelf niet interessant is. Ook zorgt inflatie er meestal voor dat de assets die zij hebben omhoog gaan. Denk wederom aan huizen prijzen, maar ook aan de aandelen markt.

De armen en middenklasse kunnen over het algemeen deze assets niet, of beperkt kopen en lopen daarom altijd achter de feiten aan. Vraag u zelf dus eens af voor wie het huidige financiële stelsel goed werkt.

-banken hebben complete controle en kunnen ongelimiteerd fiat geld printen (wat ze ook doen) hetgeen wat dus ook voor de eerder genoemde inflatie zorgt. Zij zorgen ervoor dat het systeem uiteindelijk implodeert, doordat de valuta uiteindelijk minder waard is als het papier waarop het wordt gedrukt.

De geschiedenis van fiat
https://www.dinardirham.com/the-rise-and-fall-of-fiat-currencies/
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money

Schuld en rente;
Zoals elders gezegd komt valuta dus in het leven als schuld waar rente over gevraagd wordt. Waarom heeft een privé instituut de macht om valuta te printen in de vorm van schuld en daar rente over te vragen?

Het systeem is in de basis al corrupt, want de rente kan nooit terugbetaald worden. De hoeveelheid valuta in de wereld is namelijk altijd minder dan het geld dat terugbetaald moet worden door de gevraagde rente.

Stel de ECB pompt 1 biljoen euro de economie in tegen een rente van 5% en stopt vervolgens met printen. Dan zou er uiteindelijk 1 biljoen en 50 miljoen terugbetaald moeten worden. Dat is niet mogelijk, want in het geldsysteem gaat er maar 1 biljoen in de rondte.

Mede om deze reden wordt er telkens meer bij geleend om deze rente te kunnen betalen. We zien bijvoorbeeld staatsschulden globaal voornamelijk omhoog in plaats van omlaag gaan. Inflatie compenseert wel voor de waarde van deze schuld, maar het geeft wel wat aan.

VS noodplan;
Noodplan van 2 biljoen – wie betaalt dat? De overheid heeft geen geld want ze zitten met een staatsschuld van 23 triljoen +. Landen EU mogen staatsschuld laten oplopen van ecb, aka meer schuld aangaan.

https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/5069751/eu-nederland-hoekstra-esm-coronabonds

Staats schuld oplopen met 90 miljard om ondernemers te helpen. Heel eu, wil dit doen, wat betekent dat er nog meer schuld bij komt over de hele EU.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5059841/steunpakket-van-miljarden-om-ondernemers-werknemers-en-zzpers-door

Schuld van Nederland door de geschiedenis heen.
https://www.destaatsschuldmeter.nl/

Schuld globaal plus andere meetinstrumenten.
https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

Wederom de volgende vragen;

 • Hoe kan het dat landen in de schuld zitten?
 • Aan wie zijn ze die schuld verschuldigd?
 • Wat voor gevolgen heeft een lage rente echt?
 • Wie bezit een land eigenlijk als het schuld heeft? Zolang je een hypotheek hebt bij de bank, dient je huis als onderpand, hoe zit dat met een land?
 • Wat gebeurd er als centrale banken controle verliezen en rente omhoog gaan? of dit expres doen?
 • In welke mate werken centrale banken wereldwijd samen en zijn ze onderdeel van hetzelfde netwerk?

Veel banken over de hele wereld verlagen hun rente om de economie positief te stimuleren omtrent het corona virus. Door de rente te verlagen, kunnen landen, bedrijven en uiteindelijk burgers makkelijker lenen. Op korte termijn kan dan makkelijker aan financiële verplichtingen worden voldaan.

Dat klopt, helemaal tegen een rente van 0%. Echter betekent het ook dat de lener schuld erbij heeft genomen, die uiteindelijk betaald dient te worden. Onthoud dat met een lage rente ook meer geleend kan worden en mensen dus meer schuld hebben.

Door de lage rente stoppen landen, bedrijven en mensen zich helemaal vol met schuld. Zodra ze inkomen verliezen, wordt de onderliggende asset van hen overgenomen. Denk aan; bedrijven, huizen, auto’s enz. Is die lage rente dan wel iets wat wij willen hebben?

Besef dat juist door de lage rente, mensen massale hoeveelheid schuld opnemen en zo afhankelijk worden van het beleid van centrale banken. Het is hetzelfde als een verslaafde die maar niet wil afkicken, hoe eerder het medicijn wordt genomen, hoe minder erg het wordt op lange termijn.

Centrale banken verlagen massaal hun rente – werken zij samen?
https://www.bnnbloomberg.ca/week-of-central-bank-superlatives-sees-39-rate-cuts-globally-1.1409946

Stimulatie en manipulatie;
Veel printen zorgt voor een onbekende prijs want stimulatie haalt de vrije markt weg. Het zorgt voor onvoorspelbare asset prijzen. Zowel de Fed als de Ecb zijn aan het stimuleren. Vooral de fed is de wereld massaal aan het volpompen met dollars/schuld.

Fed gaat alle assets kopen om de markt te redden – monopolie wereld
https://www.marketwatch.com/story/fed-saying-aggressive-action-is-needed-starts-unlimited-qe-2020-03-23

Repo beleid fed – ’s nachts uitlenen van geld aan verschillende banken, duidt op problemen
https://apps.newyorkfed.org/markets/autorates/tomo-results-display?SHOWMORE=TRUE&startDate=01/01/2000&enddate=01/01/2000

Het balans overzicht van de fed – kopen assets op;
https://fred.stlouisfed.org/series/WALCL

Andere stimulatie van de fed – beetje een beeld van hoeveel ze allemaal doen. Dit wekt de volgende vraag op; wat zou er gebeuren zonder al deze stimulatie?
https://www.bnnbloomberg.ca/fed-unbound-all-the-u-s-central-bank-s-corona-related-moves-1.1412236

Tip, vergelijk deze ook eens met de sp500 index of zet ze naast elkaar. Het is belangrijk om de fed te benoemen, omdat de dollar de reserve dollar is van de wereld en zij met de petrodollar een monopolie hebben op valuta handel.

Balans van de ecb – kopen assets op
https://fred.stlouisfed.org/series/ECBASSETS#0
https://fred.stlouisfed.org/series/ECBASSETSW

ECB redt Spanje en Italië – nieuwe leningen voor deze landen = meer controle ECB
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ecb-gooit-eigen-regels-overboord-om-italie-en-spanje-te-redden~b740fb3b/
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rutte-en-hoekstra-voeren-achterhoedegevecht-tegen-transferunie~baba7c03/

Inflatie;
Het moge duidelijk zijn dat al deze stimulatie zal gaan leiden tot massale inflatie totdat de dollar praktisch niks meer waard is. Deze wordt in zekere mate al in leven gehouden door de petro dollar, maar als die er niet meer is, dan zal de koopkracht drastisch zakken.

Koopkracht dollar;
https://howmuch.net/articles/rise-and-fall-dollar

De euro zal volgen, net als andere valuta’s.

Donald Trump;
Volgens Trump had hij een booming economy. Dat klopt, maar dan letterlijk booming, waarbij de economische bubbel letterlijk kan ontploffen door de massale hoeveelheid schuld die de overheid, bedrijven en burgers op zich hebben genomen.

Veel zijn positief over het beleid van Trump en hoewel ik het met een aantal van zijn uitspraken en beleid eens ben, heb ik wel een aantal punten van kritiek.

Wil lage/negatieve rente = dat betekent meer schuld in het systeem en schuld is juist het probleem! Het kan natuurlijk zo zijn dat hij niet begrijpt hoe het werkt.

Meer mensen in de aandelenmarkt – grotere bubbel – fed crash – arme en middenklasse kapot – 1% rijker

https://www.marketwatch.com/story/trump-administration-considers-proposing-new-tax-incentives-for-stock-buying-report-2020-02-14 – Let ook op de datum van het bovenstaande artikel! voor het virus!

Hij beschuldigde obama van bubbel creëren, maar blaast de bubbel verder op, die nu aan het ontploffen is https://www.youtube.com/watch?v=4xn9jLy_TB4

De Nederlandse centrale bank en pensioenfondsen;
De centrale bank van Nederland lijkt op het oog een belangrijk en goed instituut. Ik vraag mij af, of dat wel zo is en daarvoor gaan we even neuzen op de site van deze bank en kijken naar de interessante artikelen die zij hebben.

Goud en pensioenfondsen

https://www.dnb.nl/betalingsverkeer/goud/index.jsp

Ik citeer;
“DNB bezit ruim 600 ton goud. Een baar goud houdt altijd zijn waarde. Crisis of niet. Dat geeft een veilig gevoel. Het goudbezit van een centrale bank is dan ook een baken van vertrouwen”. 

Klinkt goed, daar ben ik het wel mee eens, echter roept het meteen vragen op;
-Waarom mogen pensioen fondsen geen fysiek goud aanhouden in een kluis? (Heb zelf mijn pensioenfonds gebeld en zij zeiden dat ze dit niet mogen doen). De Nederlandse bank zegt zelfs immers dat goud ook veilig is om te hebben in een crisis, dus waarom pensioenfondsen niet een klein beetje mogen hebben?

Een leuk voorbeeld;
In 2009 kocht; Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken voor 12 van hun vermogen aan goud, voor een prijs van tussen de 900 a 1000 dollar per ounce. De centrale bank zij dat zij dit moesten verkopen, omdat het ‘te risicovol’ was. De prijs steeg vervolgens naar een piek van boven de 1900 dollar in augustus 2011.

DNB mag pensioenfondsen uit goud jagen

Mmm, de Nederlandse bank heeft zelf 600 ton aan goud en geeft aan dat het altijd waarde blijft behouden, zelfs in een crisis. Ondertussen mogen pensioenfondsen van de bank geen goud aanhouden?

Wederom een citatie;
“Aandelen, obligaties en ander waardepapier: aan alles zit een risico. Als het tegenzit, kunnen koersen dalen. Maar, crisis of niet, een baar goud houdt altijd waarde. Centrale banken als DNB hebben daarom van oudsher veel goud in huis. Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen”.

Ik ga er ook even vanuit dat ze niet mogen shorten, maar dat weet ik niet zeker. Ik ga er wel even vanuit, want dat is inderdaad risicovol. Echter betekent dat dus het volgende voor pensioenfondsen;

Zij kunnen eigenlijk alleen geld verdienen als markt omhoog gaat, terwijl banken altijd geld kunnen verdienen, omhoog, omlaag, of zijwaarts maakt hen niet uit, zij hebben verschillende financiële producten daarvoor. Klinkt dat eerlijk?

Persoonlijk vind ik het vreemd dat niemand boos bij de Nederlandse bank of de ECB staat nu hun pensioen in rook opgaat (het ergste moet nog komen vermoed ik). Waarschijnlijk komt dit omdat men niet weet hoe het systeem werkt en niet de informatie heeft die ik hier beschrijf.

Ik heb in ieder geval geen vertrouwen meer in dit systeem, want het dient niet mijn belang en die van mijn naasten. Om deze reden heb ik mijn eigen spel en die zal ik onderaan beschrijven onder het kopje van oplossingen.

Crypto;

Over crypto is al veel gezegd, zowel negatief als positief. Echter was ik wel nieuwsgierig naar de mening van de Nederlandse bank over deze nieuwe technologie.

“Bitcoins, Ether en Libra: crypto’s zijn er in soorten en maten. DNB ziet kansen én risico’s. En centrale banken doen onderzoek naar de uitgifte van Europees digitaal centralebank geld”.

We zien dat ze het gelijk hebben over kansen en risico’s, dat is goed, we houden immers van objectief van verschillende kanten iets bekijken. Ze hebben het echter ook over digitaal centrale banken geld en dat is minder positief.

Verder zegt DNB dat investeren in Crypto’s riskant is om de volgende redenen;

De waarde kan snel op en neergaan = dit klopt, maar de koopkracht van de euro gaat alleen maar omlaag.

Onduidelijk wie een munt uitgeeft en beheert = dit klopt ook, helemaal voor iemand die niet veel onderzoek doet, echter is er genoeg informatie te vinden en de top munten zijn over het algemeen betrouwbaar.

Bedrijf die munten uitgeeft gaat failliet = ja, dat kan inderdaad een probleem worden. Ik weet te weinig hierover om te zeggen dat de munten dan nog bruikbaar zijn, maar als genoeg mensen het gebruiken voor transacties, dan kunnen zij het systeem zelfstandig in leven houden. Dit weet ik echter niet zeker.

Geen garantie stelsel = klopt ook, maar het is ook de bedoeling dat je met crypto’s je eigen centrale bank wordt en dus oplet wat je ermee doet.

Andere leuke uitspraak;
Centrale banken ondersteunen alleen hun eigen valuta’s. Zo wordt de euro gedekt door de ECB en de dollar door de Fed, maar niemand dekt de bitcoin of andere crypto’s. Maar het is niet de taak van DNB om een verbod op te leggen.

Dus omdat de ECB en de Fed hun valuta’s dekken, is het waardevol? Hoe dekken zij het dan? De euro of dollar heeft geen onderliggende waarde en enige wat ze doen, is dicteren wat voor geld mensen wel en niet mogen gebruiken. Hoe noemen we dat?

Gelukkig hebben ze crypto nog niet verboden, maar het zal mij niks verbazen als dat later komt.

De DNB ziet kansen in stable coins zoals; tether en libra want die worden gedekt door activa zoals dollars, euro’s en staatspapier, omdat er sneller internationale betalingen mee gedaan kunnen worden. Wat is de waarde van dat papier dan? niks, alleen vertrouwen van de consument houd het in leven. Ze zijn wel stabieler dan bitcoin.

De DNB ziet veel risico’s: witwassen, belastingontduiking, privacy, mededinging, en consumentenbescherming. Ook met het huidige systeem gebaseerd op valuta gebeurd dit, soms zelfs door banken. Hoewel hier zeker een argument voor te maken is, denk ik dat de DNB vooral uit is op controle.

Met een vrije markt, kleine overheden en alleen lokale banken zal dit allemaal een minder grote rol spelen. Laat mensen zelf kiezen hoe ze met iemand een transactie doen. Neem bijvoorbeeld drugs; welk geld systeem dan ook, de criminelen vinden altijd wel een weg en zolang er vraag blijft zal dit nooit veranderen.

Crypto’s zijn kwetsbaar voor financieel-economische criminaliteit. Bijvoorbeeld witwassen en terrorismefinanciering. 

Ook met normale valuta’s gebeurd dit en zijn genoeg incidenten geweest waarbij banken ook witwassen en of fraude plegen.

Een digitale centralebankmunt  kan ervoor zorgen dat mensen met geld van de centrale bank kunnen blijven betalen, zelfs als contant geld op den duur zou verdwijnen. Daarom doet de ECB nu onderzoek naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van Europees digitaal centralebankgeld.

Ik heb elders vermeld dat dit 1 van de doelen is van het centrale banken systeem = een digitale munt, waarmee ze alles en iedereen kunnen volgen. Uiteraard zal het verkocht worden als nodig in de strijd tegen witwassen of het virus, maar de echte reden zal controle zijn.

Je hebt geen privacy meer, je kan niet beschikken over je eigen geld, enz. De banken kunnen bijvoorbeeld de rente op je rekening negatief maken en je kan er niks aan doen (behalve in opstand komen), want waarschijnlijk heeft elke bank praktisch dezelfde rente.

De ECB doet mee in een internationale onderzoeksgroep. Samen met de centrale banken van Canada, Japan, Engeland, Zweden en Zwitserland en de BIS.

Veel centrale banken over de hele wereld die samenwerken om samen een digitale munt te ontwikkelen. Klinkt leuk niet? Verder wordt ook de bis (Bank voor Internationale Betalingen)  genoemd, waar ik later op terug ga komen.

https://www.dnb.nl/betalingsverkeer/cryptos/index.jsp

Eerste gevolgen virus

Martial law;
In veel landen is martial law nu actief en mogen mensen niet of beperkt de straat op. Doen ze dat wel, dan worden ze geslagen, krijgen boetes of een gevangenisstraf. Van vele mensen is hun vrijheid ontnomen. Dit gebeurt in landen waar het virus nog niet veel gevolgen heeft gehad.

Wederom de vraag of dit gerechtvaardigd is?

Afleiding;
Overheden en andere instellingen maken graag gebruik van chaos, want dan kunnen ze opeens regels doordrukken die voorheen niet geaccepteerd zouden worden.

Regels;
Er worden regels doorgedrukt met als excuus het virus, maar zoals elders beschreven; komen die vrijheden terug?

Financiële crisis en systeem reset

Mijn vermoeden is dat we nu echt de komende jaren een crisis/depressie gaan zien in wereld. Die zou er sowieso al komen, maar door het stimuleren-beleid van de centrale banken is de bubbel alleen maar groter geworden. Hebben zij dit expres gedaan? Hoe meer schuld, hoe meer controle?

Desondanks zorgt het Coronavirus + olie crisis + schuld voor een zeer grote kans op minder economische tijden. Ook ga ik beschrijven wat na de crisis potentieel gaat komen. Het zal de oplossing zijn van probleem, reactie en oplossing strategie.

Bail-outs;
Veel bedrijven worden geraakt door de plotselinge stop van de economie, wat ervoor gaat zorgen dat ze veel inkomen verliezen. Sommige grote bedrijven worden geholpen door de overheid met een stimulatie. Ik vraag mij af of dat de juiste keuze is, want A; heeft de overheid dat geld en B; moet een groot bedrijf dat in theorie geld achter de rug moet houden het echt nodig? Hoe zit dat met bonussen die zijn uitgekeerd in de afgelopen jaren? Laat de directie eens zelf wat geld inbrengen om hun bedrijf te helpen.

Hoe zit dat met de klein man, wordt die ook geholpen als hij of zij niet meer zijn uitgaven kan betalen na het verliezen van inkomen?

Margin calls;
Mogelijk heeft u gezien dat de aandelenmarkten hard geraakt zijn en dat dit over een breed aantal assets te zien is. Dat komt omdat mensen verschillende assets moeten verkopen, om andere te financieren. Zij hebben met geleend geld bijvoorbeeld gegokt op een stijgende of dalende aandelenmarkt.

Employment rate en Werkloosheid claims VS en Nederland;
3,3 miljoen mensen hebben zich al werkloos verklaard, volgens de simpele meetwijze (alternatieven zijn zelfs erger, bijvoorbeeld de u6)

https://tradingeconomics.com/united-states/employment-rate
https://tradingeconomics.com/united-states/jobless-claims

Mnuchin zegt dat dit nummer niet heel relevant is. Volgens hem is het een korte termijn kwestie want door de stimulus wordt het later beter. Dus meer schuld en inflatie in het systeem pompen gaat helpen op lange termijn, terwijl het virus in de VS snel om zich heen grijpt en niet zomaar weg is?
https://nypost.com/2020/03/26/steve-mnuchin-downplays-3-28m-unemployment-claims/

Nederland
In Nederland nog geen zichtbare problemen, die gaan echter komen.
https://tradingeconomics.com/netherlands/employment-rate

Zzp, ondernemers, tijdelijke krachten en kleine bedrijven;
Deze worden door het virus het hardst geraakt en aan hen worden mogelijk aantrekkelijke leningen aangeboden. Hoe helpt dat op lange termijn?  Zie schuld en rente uitleg elders. Het nare is dat zij mogelijk wel een lening moeten nemen, want het alternatief is bankroet.

Vaccinatie;
Men gaat zeggen dat deze vaccinatie nodig of zelfs verplicht is. Hoe gevaarlijk is het echt? Tegelijkertijd gaan elke dag mensen dood aan drugs en alcohol, waarom is dat niet verbannen? Hoe zit het met motor- en autorijden? elke dag ongelukken, laten we dat ook maar verbannen.

https://massawakening.org/how-does-agenda-21-is-being-implemented-worldwide/

Crisis en zondebok;
De wereld heeft sinds 2008 ontzettend veel schuld op zich genomen door het beleid van de centrale banken, die ervoor probeerde te zorgen dat de economie niet te ver zou zakken. Dit heeft geholpen, maar daardoor hebben een nog grotere schuldenberg gecreëerd. https://www.destaatsschuldmeter.nl/

Deze schuldenberg moest een keer gaan knallen, want dat hoort bij elke economische cyclus. Echter hij is dus kunstmatig in leven gehouden door centrale banken door middel van;

Kwantitatieve versoepeling/QE, Repo en andere stimulatie middelen. Zie elders in dit document.

Cashless system;
Men wil al langer van contant geld af. Zowel overheden als bankiers hebben hier baat bij. Overheden kunnen net als banken alle transacties volgen en belasting innen zal makkelijker gaan. Bankiers kunnen elke rente voeren die ze willen, zonder bang te zijn voor bank runs. We zien het nu in winkels door het virus.

Dat betekent dus dat u opeens -5% op uw rekening ziet, terwijl u er niks aan kan doen. Zeg maar dag tegen privacy en controle. Dit is een agendapunt dat mogelijk realiteit wordt binnen een aantal jaren en in veel landen is het al vergevorderd.

Het virus zorgt voor een argument om het af te schaffen, al is die niet erg sterk naar mijn mening. Het zal waarschijnlijk op het volgende lijken; doordat virussen zich verspreiden op contant geld, kunnen we het maar beter helemaal afschaffen.

Hoe zit dat met alle andere dingen die we de hele dag aanraken?

 • Deurknopjes van het ov?
 • Producten uit de supermarkt?
 • Deurhendels op het werk?

Het moge duidelijk zijn dat dit een flut argument is, maar het kan gebruikt worden in een crisistijd, omdat veel mensen het idee hebben dat contant geld toch overbodig is. Zij zien echter niet in welke vrijheid ze opgeven. Het wordt stapje voor stapje gedaan.

China efficiënter;
Mogelijk wordt er na de crisis gezegd dat het Chinese politieke systeem mogelijk beter is, omdat het veel efficiënter werkt. Dit is psychologische oorlogsvoering om mensen klaar te stomen voor hetzelfde systeem in het westen. De elite wil een wereld die lijkt op die van China; slaven en toezicht.

Extra vragen

Hier een aantal interessante vragen die ik elders niet kwijt kon.

Terrorisme vraagt een wereldwijde oplossing, want gevaarlijk. Rechtvaardiging politie/leger staat?
Corona virus vraagt om een wereldwijde oplossing.
Het klimaat probleem vraag om een wereldwijde oplossing.
Wie heeft het WHO opgericht en stuurt het aan? World Health Organisation.
Hier komt veel informatie vandaan, maar is het wel een betrouwbaar instituut?

Ziet u een trend? Kan toeval zijn, maar let op dat het wereldomvattende instituten en problemen zijn. Probeert men ons voor te bereiden op een wereld overheid? 1 wereld zonder grenzen dat stapje voor stapje realiteit wordt? Is dit psychologische oorlogsvoering/manipulatie?

Bill Gates heeft al meerdere keren gezegd dat er een pandemie komt (vertellen wat gaat komen). Wil mensen vaccineren want teveel bevolkingsgroei. Erg betrokken bij de WHO en doet veel met zijn gates foundation. Heeft mogelijk een patent op het maken van een corona vaccin.

Het kan zeker zijn dat hij het goed bedoelt, maar mogelijk zitten er kwalijke bedoelingen achter al zijn acties, terwijl hij het verkoopt als iets goeds.

Event 201 = vlak voor daadwerkelijk uitbraak virus een simulatie die erg lijkt op wat wij nu allemaal zien. Toeval?

Conclusie

Elite weet dat de economische cyclus en dollar aan zijn einde begint te komen. Ze willen echter voorkomen dat mensen dat ook weten. Het virus kan dan als excuus gebruik worden. Ze kunnen zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben, maar dat door het Coronavirus het systeem is ingestort.

Financiële elite wilt reset want ze weten dat ze dan een nieuw systeem kunnen invoeren dat mensen hoogstwaarschijnlijk accepteren omdat ze in financiële problemen zitten. Dit systeem zal hen nog meer dienen en meer controle geven over wat mensen wel en niet kunnen doen. Geldloze maatschappij.

De financiële elite heeft de macht om bubbels te laten groeien, maar ook om ze te laten ontploffen. Het is dan ook mogelijk dat ze de bubbel hebben laten ontploffen door of ten tijde van het virus. Begrijp dat terwijl u uw pensioen ziet imploderen, deze bankiers alsnog geld verdienen door te shorten.

Het zal mij dan ook niks verbazen als de financiële elite achter of iets te maken hebben met de verspreiding van dit virus. Let op, het gaat hier niet om simpele bankiers, maar om de top.

Een scenario waaraan ik zit te denken gaat als volgt;
Laat een biowapen vrij, sluit landen, quarantaine van mensen, voer martial law in met het virus als een excuus, terwijl regels worden doorgedrukt die vrijheden verder beperken. Er wordt gezegd dat deze weer terug worden gedraaid, maar in praktijk is dat mogelijk niet zo.

Gevolg hiervan;
Door de lockdown krijgt de economie een extra klap en knalt de schulden bubbel uit elkaar. Wederom wordt het virus als de schuldige aangewezen, terwijl het de bankiers zijn.

In Wuhan wordt veel geproduceerd voor de wereld, laat daar het biowapen virus uitbreken en het heeft grote economische gevolgen voor de wereld. Gebruiken het eten van vreemde dieren als officieel verhaal. Dat is zeker mogelijk, maar veel instanties hebben hier baat bij, dus ik heb mijn twijfels.

Door de gevolgen van het virus komen overheden in de problemen en wordt de hulp van centrale banken gevraagd, die maar al te graag hun product geven aan overheden; schuld, aka economische slavernij. Onthoud dat als je default op een lening, de bank de onderliggende assets mag overnemen.

Door de schuldenberg, het virus en de oliecrisis komt de wereld globaal in een crisis en in sommige gevallen een depressie. Nadat mensen genoeg pijn hebben geleden, komen banken opeens met een nieuw systeem; digitaal geld en overheden met extra regels.

Centrale banken hebben nu meer controle over alles en iedereen, terwijl overheden meer controle hebben over mensen. Volgens verschillende bronnen wil de fed (kop van de slang) de Lender and buyer of last resort zijn, waarbij zij dus alles bezitten en iedereen schuld slaven zijn.

Dat klinkt onmogelijk, maar als je kijkt naar de wereldwijde schuld en hoe weinig de reguliere media + politiek erover praat, dan vraag ik mij af hoe onmogelijk het echt is. Grote kans dat veel politieke leiders niet weten hoe het financiële stelsel echt werkt.

Bekijk ook even deze Nederlandse bankier Ronald Bernard. Sommige sites zeggen dat hij liegt, maar het komt met veel van mijn eigen onderzoek overeen. U kunt zelf bepalen wat wel en niet waard is.
https://www.youtube.com/watch?v=yqx5pFYLF2M

De echte wereldleiders lijken de centrale banken en hun leiders te zijn die zich bewegen in de schaduw en leiders van landen bespelen als poppen. Er is te weinig direct bewijs om een schuldige aan te wijzen, maar een aantal overheden en financiële instellingen hebben wel baat bij het virus om hun agenda door te drukken.

Overheden

 • Voeren martial law terwijl de statistieken aangeven dat het meevalt. Het is wel zo dat de ziekenhuizen worden overbelast door corona patiënten en dat moeten we ook serieus nemen. De vraag blijft of daarvoor een algehele lockdown nodig is, want dat heeft gevolg voor de economie.
 • Maken gebruik van de chaos om een aantal andere regels door te voeren die vrijheden steeds verder beperken. Deze regels hebben mogelijk te maken met de nieuwe wereld orde.

Financiële instellingen

 • Verspreiden massaal hun product = schuld aka economische slavernij.
 • Kopen assets op uit de echte wereld en worden daarmee steeds machtiger.
 • Door het massaal printen van valuta, zal inflatie gigantisch gaan toenemen, vooral in de VS. De dollar wordt letterlijk minder waard dan wc-papier.

Ze hebben beide baat bij een virus om verschillende redenen en er moet dan ook met een arendsoog naar deze instellingen gekeken worden. Of zij wel of niet iets te maken hebben met het ontstaan van het virus maakt eigenlijk niet uit, ze kunnen er in ieder geval gebruik van maken.

Uiteindelijk doel;
Ik kan niet bewijzen of dit virus geplaatst is door; financiële elite, of overheden, maar zij hebben er helaas wel baat bij. Uiteraard geldt dit niet voor alle overheden. velen zullen van niks weten. Ik denk zelf dat de grote landen zoals de VS en China hiervan wisten, of iets mee te maken hadden.

Waar ik met dit hele verhaal naar toe wil gaan, is dat de centrale bank en aangesloten instellingen zoals de Wereldbank, IMF enz, aan de top van de piramide willen komen. Ze willen als het ware een samenleving creëren waarbij de 1% alles heeft en de 99% afhankelijk is van hen.

Crisis en depressie;
Het is goed mogelijk dat de kracht van de VS ten einde is en we daar de komende jaren veel problemen kunnen gaan zien. Uiteraard zullen over de hele wereld problemen ontstaan, maar vooral landen met veel schuld gaan hard geraakt worden.

Oplossingen

We leven naar mijn mening in een wereld die aan alle kanten corrupt is. Dat is niet vreemd, want dat was ook al zo eeuwen geleden. Desondanks kan de wereld veel beter zijn en hieronder heb ik een aantal richtlijnen opgeschreven waar ik mij zoveel mogelijk aan houd.

Het is uiteraard geen financieel advies, maar richtlijnen waar ik mij zoveel mogelijk aan houdt. Trek uw eigen conclusies voor wat handig is om te doen. Door te doen wat hieronder staat, speelt u niet het spel van de parasieten bankiers mee.

Goud en zilver;
Goud is altijd al een vluchthaven geweest bij problemen, de geschiedenis wijst dat uit. Zilver is nu meer een gebruiksmiddel geworden, maar wordt door velen nog steeds gezien als een vorm van geld. De vraag naar zilver is nu enorm en dat zegt genoeg.

Zilver tot goud ratio richting de 120 wat nog nooit eerder gebeurd is.
https://www.macrotrends.net/1441/gold-to-silver-ratio

Wederom de vraag; het aanbod van zowel goud als zilver is drastisch verlaagd, terwijl de vraag hoog is. De prijzen zijn echter omlaag gegaan? Hoe komt dat? Simpel, manipulatie van banken, zij willen niet dat je het koopt, omdat het niet in hun belang is.

ABN Amro stopt met houden van pm en palladium trades – ze kunnen het niet leveren, papieren contracten.
https://www.zerohedge.com/commodities/abn-amro-abandons-106-year-physical-gold-business-clients-forced-sell

Volg de onderstaande link en bekijk onderaan de dollar tot zilver/goud ratio. Op het moment van schrijven is 1 ounce zilver bijna 2000 dollar en 1 ounce goud 16000 dollar. Waarschijnlijk hebben ze dat berekent door de hoeveelheid dollars in omloop te delen door de hoeveelheid aan zilver en gouden munten op de wereld.

Ik weet niet of het handig zou zijn als deze prijzen ook werkelijkheid zouden worden, want zilver wordt tegenwoordig veel gebruikt in verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan telefoons, elektrische auto’s, zonnepanelen enz. Een hoge prijs maakt deze producten dan duurder.

Het geeft simpelweg aan, dat er veel gestimuleerd en gemanipuleerd wordt door (centrale) banken. JP morgan is bijvoorbeeld meerdere keren aangeklaagd voor het manipuleren van de zilver prijs, wat zij makkelijk kunnen doen op de futures market.

https://www.usdebtclock.org/gold-precious-metals.html

Crypto;
Hoewel crypto erg volatiel is, biedt het wel een manier om je valuta op te slaan terwijl het steeds minder waard wordt. Zie landen zoals Venezuela, Argentinië en Zimbabwe, waar het zeer in trek is. Het is mogelijk dat we ook in de eurozone hyper inflatie gaan zien met het geprint van centrale banken.

Schuld;
Neem zo min mogelijk leningen en schuld aan. Het maakt je afhankelijk van banken en je baan, wat voor druk zorgt.

Eten en drinken;
Als het systeem tijdelijk instort, dan wil je goed genoeg voorbereid zijn. In Nederland zit dat volgens mij wel goed, maar wat extra hebben lijkt mij wel handig.

Sociaal en liefde;
Heb voor iedereen respect en verspreid liefde naar je naasten. Zorg ervoor dat je in zekere mate een gemeenschap hebt waarop je kan vertrouwen. Je wilt mensen om je heen meer helpen dan voorheen, want samen staan we sterk.

Onderdak en energie;
Je wil een plek hebben waar je kan overnachten en energie om te voorzien in je dagelijkse activiteiten. Kleine kans dat dit een probleem wordt in Nederland, maar een aantal kaarsen is wel handig.

Spullen van waarden;
Als de euro weinig waard wordt, dan is het beter om spullen te hebben die wat waard zijn. Het is niet vreemd dat mensen daarvoor wc rollen verzamelen, al vraag ik mij af of het in Nederland zo ver gaat komen.

Waarheid en kritiek verspreiden;
Probeer te zoeken naar de waarheid en geloof niet zomaar het standaard verhaal. Verspreid alternatieve versies en probeer mensen aan het nadenken te zetten.

Bedankt voor het lezen en laat weten wat u ervan vond. Besef dat deze analyse expres klein is gehouden om het overzichtelijk en toegankelijk te maken. Er valt nog veel meer te vertellen over wat er allemaal aan de hand is. Echter heeft u met deze analyse wat betreft financieel een redelijk beeld naar mijn mening.

Gebruik het als handleiding om na te denken over wat er aan de hand is.

Met vriendelijke groeten,

Jelle
CSTV

Andere interessante bronnen

Boeken
Ad Broere – Geld komt uit het niets = Nederlands boek over het financiële stelsel. Goed geschreven en duidelijk.
https://www.bol.com/nl/p/geld-komt-uit-het-niets/9200000009681345/

Michael Maloney – guide to investing in gold/silver = amerikaanse schrijver die het vooral heeft over een financiele reset en hoe je jezelf kan beschermen met goud en zilver.
https://www.bol.com/nl/p/guide-to-investing-in-gold-silver/
https://www.amazon.nl/Guide-Investing-Gold-Silver-Financial-ebook/

Currency wars = boek omtrent alle valuta’s die hun koopkracht verliezen.
https://www.amazon.nl/Currency-Wars-Making-Global-English-ebook/
https://www.bol.com/nl/p/currency-wars/9200000017974675/

The Federal Reserve Conspiracy = over de oprichting van de fed in 1913.
https://www.amazon.nl/gp/product/B00NO83CDM/ref=kinw_myk_ro_title

The Creature from Jekyll Island = ook over de oprichting van de fed 1913.
https://www.amazon.nl/gp/product/B00ARFNQ54/ref=kinw_myk_ro_title
https://www.bol.com/nl/p/the-creature-from-jekyll-island/

Collusion: How Central Bankers Rigged the World = hoe centrale bankiers de wereld onder controle hebben gekregen.
https://www.amazon.nl/gp/product/B075D7GR45/ref=kinw_myk_ro_title
https://www.bol.com/nl/p/collusion/9200000082385030/

Kanalen;
https://www.youtube.com/user/whygoldandsilver
https://www.youtube.com/user/TheDollarVigilante
https://www.youtube.com/user/GregVegas5909
https://www.youtube.com/channel/UCpvyOqtEc86X8w8_Se0t4-w

Sites;
https://northmantrader.com/
https://realinvestmentadvice.com/
https://www.peakprosperity.com/crashcourse/
https://www.peakprosperity.com/wikis/

Films/doc
Madmax – laat duidelijk het verschil zien tussen arm en rijk. Gaan we daarna toe?
Elysium – de elite willen hun eigen planeet, terwijl de aarde het domein van slaven vormt.
Contagion – is eigenlijk waar we nu inzitten.
Zeitgeist – film over de elite waarvan zich er veel bevinden in het bankwezen en politiek.
Deel 1 https://www.youtube.com/watch?v=EqjkWNsePoU
Deel 2 https://www.youtube.com/watch?v=c-M_kVZTf50

 

 

 

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x