NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

We raken veel meer kwijt dan onze welvaart!

Op dit moment wordt de wereld grotendeels verdeeld in twee groepen.

Er is de groep die zich zorgen maakt over het virus, maar hierdoor niet direct door benadeeld en voornamelijk beperkt wordt in vrijheden. En er is de groep die hard wordt geraakt door hetzelfde virus.

Niet alleen in de beperking in vrijheden, maar ook financieel. Deze laatste groep heeft moeite om de maatregelen te accepteren.

Dat is logisch, want ze wordt er flink door benadeeld. Veel van de mensen in deze groep gaan zelf op onderzoek uit, omdat ze zeker willen weten of de maatregelen die hun hele leven onderuit halen, nu wel zo nodig zijn en stuiten daarbij op heel veel ontbrekende, missende, tegenstrijdige, maar ook op inneens verdwijnende informatie.

Uiteraard wekt dit het vermoeden dat er iets wordt achtergehouden.

De eerste genoemde groep lijkt meer last te hebben van de aangedane groep dan van het virus en valt ze aan. Ze worden weggezet als gekkies en complotdenkers. Maar is dat wel terecht?

Zijn deze mensen niet gewoon aan het vechten voor hun hachje, voor hun bestaan, voor alles dat ze hebben opgebouwd, wat nu in korte tijd van onder hun voeten wordt geslagen?

Is het wel zo terecht om de boosheid en het verdriet van deze mensen af te doen als gezeur? Is dit niet eigenlijk een groot gebrek aan begrip en empathie?

Het leidt in ieder geval niet tot verbinding, maar wel tot polarisatie. Vrienden, familie die zich tegen je afzetten en je niet steunen in je strijd, maar je wegzetten als een complotdenker en je er zonder probleem over aanspreken of zelfs belachelijk maken. Je raakt niet alleen je welvaart kwijt, maar ook je omgeving.

Heeft men eigenlijk wel door hoe hard dit aankomt bij een hele grote groep mensen? Niet echt. Zij vinden dat ze het gelijk aan hun kant hebben, dat de overheid altijd betrouwbaar is en dat jij overal iets achter zoekt

Maar waarom wordt er dan zo veel gecensureerd?

Waarom worden mogelijke en al breed geteste oplossingen als HCQ en zink afgedaan als kwakzalverij, terwijl duizenden artsen zeggen dat ze hier zeer levens mee redden?

En waarom doet onze overheid dit terwijl ze juist zeggen niet op de stoel van de artsen te willen gaan zitten? En waarom is vaccinatie de enige oplossing?

Heel veel artsen zijn het hier helemaal niet mee eens, maar die worden stelselmatig van Social Media verwijderd.

Zelfs Maurice de Hond wordt met een filmpje – waarin hij zijn vermoeden uit dat je buiten bijna niet besmet kan worden en dit goed onderbouwt – van YouTube afgehaald?

Wie geeft hier opdracht toe? En waarom moet dit per se? En waarom is vaccinatie verplicht? Je kan toch alleen mensen besmetten die niet gevaccineerd zijn? Dat is toch geen bedreiging voor mensen die gevaccineerd zijn?

Er is nog een groot verschil tussen de twee groepen.

De groep die zich zo benadeeld voelt is zich ook bewust van de andere argumenten en heeft oprecht regelmatig last van twijfel. “Zou het misschien toch…?”

Dat is ook niet gek, want je kan geen krant openslaan, of televisie aanzetten en je wordt overspoeld met bevestiging van je ongelijk.

En ook op Social Media is het steeds lastiger om diversiteit te vinden door censuur. Je ongelijk wordt er behoorlijk in geprakt.

Echter doorgaans via vermoedens en verwachtingen, echter zelden met feiten, want niemand lijkt het echt te weten.

We zwetsen er al maanden de ether mee vol, van geen naar wel mondkapjes, kan je nu wel of niet via de lucht of voorwerpen besmet raken, komt het nu wel of niet van een vleermuis, doet Zweden het nu wel of niet beter dan wij, moeten we nu wel of geen intelligente lockdown, is de dodentelling van vandaag of van afgelopen maand en wat betekent dat dan, enzovoort enzovoort.

Met volle stelligheid weten we het gewoon niet zeker. En elke keer zitten de zelfde virologen aan de zelfde tafels zonder tegenspraak de zelfde thema’s te bespreken, maar het thema komt elke keer op hetzelfde neer: verplichte vaccinatie en het wordt nooit meer normaal zonder prik.

En het wordt geslikt als zoete koek.

Het maakt niet uit dat er heel veel vermoedens zijn dat dit gestuurd zou kunnen worden door de farmaceutische industrie, of dat het wel heel toevallig is dat twee maanden vooraf aan de pandemie een grootschalige mondiale test is gedaan met exact hetzelfde virus dat ook uit China kwam, dat de leider van de WHO (Tedros) een zeer discutabele staat van dienst heeft met het tot driemaal verzwijgen van Cholera-uitbraken en het gewelddadig neerslaan van demonstraties, dat de naam Bill gates in elke betrokken organisatie met een dikke portemonnee opduikt en hij tevens de grootste profiteur van een vaccin zal zijn, of erger nog dat het te maken kan hebben met een nieuwe wereld orde die meer controle wil over een veel te groot wordende wereldpopulatie met veel te veel eigen mening.

Het gaat er in de hele discussie niet om of je dit gelooft. Het gaat er om dat het wel degelijk waar kan zijn, dat er behoorlijk wat serieus te nemen aanwijzingen en verdachte zaken op tafel liggen die genegeerd worden.

Is het eigenlijk niet behoorlijk arrogant en gevoelloos om mensen die nu in nood zijn en zeker willen weten wat nu echt waar is, weg te zetten als gekkies.

Want voorlopig lijkt de pandemieangst nog niet te stoppen en de schade is al enorm. Dan mag je wel heel zeker van je zaak zijn en dan mag je ook wel met echte feiten op tafel komen om het te ontkrachten.

Stel je voor dat rechters gaan besluiten om te oordelen omdat ze denken zeker te zijn van hun zaak zijn en niet omdat ze bewijzen hebben. Dit is de reden dat er een tribunaal moet komen en dat dit tot de bodem moet worden uitgezocht.

Want stel je voor dat je het mis hebt, dan zijn de consequenties niet te overzien. En heb je het dan niet gewußt, of wilde je het niet zien?

De twijfel wie er gelijk heeft, is helaas is niet bij beide groepen te vinden en dat is de echte reden dat de groepen zo ver uit elkaar zijn komen te staan.

Maar hopelijk komt de wereld tot inkeer en gaan we ons niet alleen bekommeren om zieke mensen, maar zien we eindelijk wat een hele grote groep mensen op dit moment wordt aangedaan, wat de daadwerkelijke schade is en hoe dit met zoete broodjes in de vorm van een aanvulling tot bijstandsniveau wordt gebakken door een door velen als betrouwbaar bestempelde overheid.

Met vriendelijke groeten,
Marcel

LEES OOK!

Waarom doen we dit onszelf aan? Waarom zijn we zo ongelooflijk stom?

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x