nl Nederlands

Corona – Vrijheid kwijt in Spanje

Op straat lopen strafbaar in Spanje

Beste CSTV´ers,

Een keer een column van mij. Ik ben geen schrijver, heb nooit journalistieke ambities gehad en nog steeds vind ik zelf dat mijn artikelen veel beter geschreven kunnen worden. Ik schrijf hier van mij af, uit het hart en zo eerlijk mogelijk zonder terug te lezen, zoals ik dat nooit doe. (en arme Leslie mag de spelfouten eruit vissen eenmaal geplaatst en geeft me op m´n kop.)

Het is dus wel duidelijk dat wij geen media willen zijn of ons willen voordoen als journalisten. Wij zijn burgers die zich ernstige zorgen maken en daarom ben ik dit hele project begonnen. Een moderne verzetskrant of hoe je het ook noemen wilt. We zijn niet te koop en laten door niemand bepalen wat we schrijven. tenzij iemand een miljoen biedt, dan pakken we die centen en komt er een CSTV2 waar niemand meer omheen kan.

Zoals enkelen van jullie wel zullen weten woon ik het grootste gedeelte van het jaar in Spanje in een klein dorpje aan de Costa Dorada.

Hier in de buurt is nog geen Corona-besmetting gemeld.

Vanwege het virus zit Spanje in een lockdown. De straten zijn verlaten en iedereen MOET thuisblijven. Er zijn strenge regels opgesteld die de gemeentes en politie moeten uitvoeren.

Mijn vrouw werkt op een school als administratief medewerkster. De scholen zijn nu gesloten. Dat is dan één voordeel. We zijn lekker samen thuis.

Een aantal maatregelen die hier genomen zijn:

  • Men mag de hond uitlaten een kwartier lang met één persoon.
  • Men mag alleen de deur uit om boodschappen te doen. Slechts één persoon. Je mag niet met 2 man op straat lopen naast elkaar.
  • De stranden zijn niet toegankelijk en volledig afgezet omdat het anders een moeilijk te controleren gebied is voor de politie
  • Er mag niet gefilmd worden op straat “om angst aanjagen te voorkomen”
  • Alle horecagelegenheden zijn gesloten. Vorige week abrupt. De politie ging alle lokalen af. Weet dat in Spanje letterlijk iedere straat minimaal 1 bar heeft. Mensen leven in barren.
  • “Overbodige” winkels zijn gesloten. Kledingzaken tot en met kappers. Ze moeten dicht.

 

Wie deze regels overtreedt is dus STRAFBAAR.

Vandaag moest ik naar de apotheek en even naar de supermarkt. Ik ging zelf eens kijken hoe het er voor staat buiten om even mijn hoofd te legen van de hysterie, de grote hoeveelheid nieuws die je tegemoet komt én om te overdenken hoe ik er zelf nou precies in sta en hoe wij met CSTV een tegengeluid kunnen gaan geven aan deze massa-hysterie. Door de ellende en het streamen van urenlange debatten op YouTube en het schrijven was ik al een paar dagen niet meer buiten geweest.

Je leest “officiële” berichten, je let heel goed en serieus op wat onze achterban te melden heeft en je gaat op zoek naar de andere kant van het verhaal.

Het verhaal van Bill Gates willen we duidelijk gaan neerzetten en andere tegengeluiden tegen deze hysterie want er is geen enkele nuance meer. Het is éénrichtingsverkeer van angst. Leslie heeft hier al eerder over geschreven. Lees dat Artikel. En er is meer.

Naar de supermarkt. Het zal toch wel meevallen buiten, dacht ik. Even weg van de computer, weg van het nieuws. Je mag best weten dat ik opsta met CSTV en ik er mee naar bed ga. Dit wilde ik doen en ben er voor gegaan. Als er een dagje weinig nieuws door ons is gebracht, voel ik mij daar niet prettig bij.

Duizend maal dank aan iedereen die aan CSTV meewerkt, inclusief kijkers en lezers die met hun meningen indirect meewerken. Kritiek en meningen houden je scherp en brengt je tot inzichten.

Hoe groot mijn dank is zal binnenkort in een podcast waar Niels Lunsing mij voor heeft uitgenodigd, wel duidelijk worden. We gaan met z´n tweeën in gesprek.

Geen idee wat hij gaat vragen. Niets voor mij ook, ik blijf liever op de achtergrond en voel niks voor bekendheid, het gaat mij om het doel. Maar hij heeft mij overgehaald en het zal ook vast goed zijn voor onze lezers/kijkers.

Maar goed, op naar de supermarkt.

Eerst moest ik even langs de apotheek. Ik heb een hernia. In dit dorp ken je iedereen wel zo´n beetje. Zo ook de vriendelijke vrouwtjes van de apotheek. Altijd wel even een praatje.

Ik kom de apotheek binnen, zonder mondkapje, en het moment dat ik binnenkom staat daar een man, op zeker 2 meter afstand van mij die direct zijn arm uitstak en me met gebaren en taal min of meer het bevel gaf afstand te houden. De schrik en angst was uit zijn ogen af te lezen. Hij stond ook binnen 1 seconde buiten.

De twee vriendelijke vrouwtjes liepen met mondkapjes op en tussen de balie en de klant stonden 2 stoelen om zo geen contact te hebben met elkaar. Betalen? Alleen met VISA. Kastje wordt met handschoentjes naar je toegeschoven en contactless betalen.

Vooraf had ik al een praatje klaar door zoiets te zeggen, sceptisch als ik ben: “Wat een hysterie he? Mensen zijn een beetje doorgedraaid.”,  maar toen ik binnenstond zag ik dat er geen behoefte was aan een praatje. Er wordt niet gepraat in de apotheek. Je doet de bestelling en snel wegwezen. Onwerkelijk. Mensen die je kent en vriendschappelijk mee omgaan zien iedereen ineens als een melaatse. Als vijand, zo voelt het. Dat gevoel wordt hier nu gekweekt.

Vanuit de apotheek liep ik de winkelstraat door om zo uiteindelijk aan te komen bij de DIA-Supermarkt. Ik ben 1 persoon tegengekomen onderweg met een mondkapje en hoofd naar beneden.

Eenmaal aangekomen bij de supermarkt liep ik naar binnen (anders kun je geen boodschappen doen). Er was geen hond en de schappen lagen redelijk vol. Vorige week was er geen servetje meer te krijgen, dus dat hamsteren lijkt over te zijn.

Er waren 2 medewerkers met mondkapjes op die zich, zodra iemand binnen is, niet bewegen en achter de kassa gaan staan.

Ik leg de aangekochte spulletjes, lekkere bierworstjes die je alleen daar kunt krijgen en wat ander NETFLIX-voer op de loopband, of hoe noem je dat, en dan loop je normaal door, voorbij de kassamedewerkers, om de spullen in je tas te stoppen en te betalen.

“No no, tendras que pasar por alla!”, Ik moest dus teruglopen en via de andere kassa, die niet functioneel was, omlopen om zo naar mijn boodschappen te gaan en ze in te pakken.

Eenmaal omgelopen om mijn boodschappen in m´n plastic tas te stoppen, gooide ik een briefje van 20 neer om af te rekenen. “Solo VISA!” Geen papiergeld en de kassiére met handschoentjes liet me zelf het biljet terugpakken en ik kon betalen met VISA contactless. Het plan van papiergeld afschaffen is hier dus al ingegaan door de “crisis”.

De bon kwam uit de printer en die moest ik zelf pakken. Ik zeg, laat maar. Ik hoef nooit een bonnetje.

“Je moet hem meenemen voor de politie. Als je met boodschappen op straat loopt en je hebt geen bonnetje óf een bonnetje waar een tijdstip opstaat van langer dan een half uur geleden en de politie houdt je aan, dan krijg je een boete. €500.”

Een tas met alleen boodschappen telt niet. Afrikaanse jongens stopten hun tassen vol om gewoon buiten te kunnen staan. Vandaar de 30 minutenlimiet. Die jongens kregen dus een boete ook. Onwerkelijk.

Op de terugweg zag ik 0 personen op straat tijdens mijn wandeling van een kleine kilometer. Eenmaal op de boulevard aan zee, waar het normaal een drukte van jewelste is en waar ons appartementje staat, kwam de politie langs. Ze stopten, draaiden het raampje open en vroegen waar ik vandaan kwam. Ik wees enkel naar m´n tas en ze reden in mijn geval verder.

Het dorp waar ik woon leeft van het toerisme en de horeca. Dit dorp zal over een jaar waarschijnlijk een rovershol zijn nu Rutte en andere leiders aankondigen dat mensen niet op vakantie moeten gaan. (We zitten pas in maart maar dat is alvast besloten. Net als het EK dat als is afgelast. Waanzinnig in mijn optiek.)

Dit is de situatie in Spanje, een land met 46,66 miljoen inwoners en, op dit moment, rond de 800 doden aan Corona en waarschijnlijk zo´n 20.000 doden aan Influenza deze winter.

Toen ik thuis aankwam was ik in staat van shock. Shock van kwaadheid vooral. De mensen zijn DOODSBANG. Iedereen moet binnenblijven en alle zenders, van TVE tot TeleCuatro, TeleSexta en de lokale zenders. Het gaat alleen maar over Corona, Corona, Corona. Op iedere zender een hashtag met #yomequedoencasa (ik blijf thuis) om je zo vol te laten pompen met angst, angst, angst.

Opeens blijken ook alle andere wereldproblemen te zijn opgelost of stil te staan. Het is alleen maar Corona. De hele dag word je gehersenspoeld. En natuurlijk, wij zitten online en we gaan op zoek. Goede vrienden die op de achtergrond tips geven ook. De één is sceptisch, de ander ziet Corona zelf als een heel groot gevaar en met al die info vorm je je eigen beeld/visie.

Maar de rest van de gemiddelde Spanjaard (Of Nederlander, Duitser etc), zit de hele dag voor de televisie of zitten online de mainstream media te volgen. IEDEREEN is DOODSBANG!

Het gaat nergens anders meer over. We zijn in de greep van het Corona-virus. Ander nieuws doet er niet meer toe. In Spanje zijn alle vrijheden ontnomen. Tijdens Franco leefde men vrijer hier dan nu in 2020. Frankrijk idem. En Nederland binnenkort ook.

Wij schreven veel over de situatie aan de Griekse grens omdat de media er te weinig aandacht aan besteedt en alleen de kant van de “maatregelen” van de Europese Unie liet horen. Maar ondanks dat er eergisteren nog een aanval was van 500 migranten om de Griekse grenzen te doorbreken, kwam de Griekse regering de dag erna direct met het bericht: De situatie is weer normaal.

Het gaat nergens anders meer over. We zijn in de greep van het Corona-virus. Ander nieuws doet er niet meer toe.binnenkort ook.

“Hoe moeten wij hier op reageren als CommonSenseTV zijnde?”, gaat er door m´n hoofd.

Ten eerste moeten de fantastische mensen die ook schrijven en belangeloos meewerken aan CommonSenseTV schrijven wat zij willen. Jasper, Leslie, Jonathan, Jens en onze columnisten zoals Chris Collard, Jaap Poldervaart, Jasper P. en ik vergeet er vast. We hebben een gezamenlijk doel en ik denk dat we in grote lijnen hetzelfde denken maar een ieder moet het op zijn manier invullen. Ik zal nooit iets aanpassen. Ook niet als ik het ergens niet mee eens ben.

Ik ben sceptisch, een ander is bezorgder. Prima voor de balans.

Maar waar ik, en ik vermoed de rest ook, zich de komende dagen/weken mee gaan bezighouden is om deze hysterie tegen te gaan en een poging te doen op te roepen tot kalmte. Het leven gaat door en er is ander nieuws. En al zien we dat wanneer je niet over Corona schrijft, de cijfers zakken. Het zij zo. Wij willen ons verhaal brengen en gaan niet iets schrijven voor de kijkcijfers.

Maar jullie kunnen er op rekenen dat wij uitgebreid op zoek gaan naar de krachten en machten achter dit virus. We worden besodemieterd met grafieken. Haalt dat het virus weg? Nee. Maar wat is de reden van die oplichterij? Daar willen wij achteraan.

“We are fighting an invisible enemy!” zei een wijs man onlangs. En al denkt het gros dat hij daarmee COVID19 bedoelt, ik denk dat hij het over een hele andere vijand heeft…

Met vriendelijke groeten,
Danny.

Steun ons een beetje als je het kunt missen en vindt dat we goed werk verrichten en kijk ook eens in onze shop!

https://commonsensetv.nl/store

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
11 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanbob
Jeanbob
Échte CSTV´er
3 maanden geleden

Je hebt iig je verstand nog. Mensen worden meer en meer wakker. Jensen’s show van 3 dagen geleden is inmiddels 330k keer bekeken. En als Trump straks die nep statistieken heeft ontkracht door veel te testen hoop ik dat t afgelopen is met deze hoax. Hou je taai. Dit geluid is nu meer dan ooit nodig.

Richfender
Richfender
Reply to  Danny
3 maanden geleden

Ik ben het helemaal met jullie eens, maar de vraag is hoe gaan we verandering brengen, gaan we met ze allen in opstand komen of …. ik zou het niet weten . Hoor en zie heel veel andere geluiden maar die worden afgedaan door msm en politiek als bullshit.

Don-65
Don-65
Reply to  Richfender
3 maanden geleden

Enige manier is om in opstand te komen is rustig blijven en de waarheid spreken.
Om te beginnen vertel u de mensen dat ze de reguliere media en de politiek niet moeten vertrouwen en er sceptisch er naar moeten kijken.
Ik zelf zou het niet weten waar we moeten beginnen.
Iemand die de dagelijkse nieuws vlogt had er ook er over.
Kalm blijven en de waarheid spreken is het enige wat we kunnen doen.
En de rest is maar hopen dat men het oppakt.

https://www.youtube.com/watch?v=fm0x3dVgJRk&feature=emb_logo

dreamteam
dreamteam
Reply to  Danny
3 maanden geleden

Danny, mensen die tegen de stroom in moeten zwemmen, worden over het algemeen sterker als zij die dat niet hoeven te doen!
Kijk maar eens naar de verbale vaardigheden van Thierry Baudet en niet te vergeten Geert Wilders, hoelang nog weten de media, Maurice de Hond en de globalistische politiek het beeld in stand te houden, dat zij ongelijk hebben? Het kantelpunt is allang heel dichtbij!

tonysMelody TM
tonysMelody TM
3 maanden geleden

Goed stuk zeg. Heb al tijden mensen wijs willen maken dat de EU een Sovjets 2.0 was. Hetzelfde vieze systeem en dezelfde nobodies die ondemocratisch 100-den miljoenen mensen willen controleren. De EUssr is niet ondemocratisch, maar anti-democratisch. Ik hoor het ze nog zeggen. Nee, de EU is wel democratisch. “Getrapte democratie” was het excuus-woord, maar erover nadenken wat ze nu eigenlijks tegen mij aan het aanbabellen waren deed er geeneen. Onmensen, al die wegkijkers en Deugende crypto-fascisten. Low-effort-thinking fucks. Allemaal. Geen genade of medelijden met die mensen, ik weet dat het de 4 stages van degeneratie (Yuri Bezmenov) is, maar… Lees verder »

tonysMelody TM
tonysMelody TM
Échte CSTV´er
Reply to  tonysMelody TM
3 maanden geleden

De derde stage of degeneracy is a “demoralized” person: (40, 50, 60-ers die Deugen en niet rascsitisch zijn tenkoste van alles, zelfs tenkoste van hun eigen kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties Nederlanders. Onmensen) “As I mentioned before, exposure to true information does not matter anymore,” said Bezmenov. “A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him. Even if I shower him with information, with authentic proof, with documents, with pictures; even if I take him by force to the Soviet Union and show him [a] concentration camp, he will refuse to believe… Lees verder »

Rob Peters
Rob Peters
3 maanden geleden

Fantastisch dat jullie er zijn!

dreamteam
dreamteam
3 maanden geleden

Danny, jij schrijft net als ik vanuit je hart, welke je hier lucht, het is heel herkenbaar, want dat doe ik ook! Iets wat je uit bezieling schrijft, kan rauw zijn maar behoeft geen gouden randje, het is hoe jij het ervaart en dan zijn taal- en stijlfouten het laatste waarover de lezer zich druk zal maken. Of deze keiharde aanpak ook vruchten af zal werpen, blijft vooralsnog de vraag, op een ander tijdstip kan zich een dergelijk virus zichzelf weer aandienen en als dan even de alertheid afwezig is kan het dus alsnog genadeloos toeslaan, onze economieën kunnen ook… Lees verder »

dreamteam
dreamteam
3 maanden geleden

Afgelopen week was er een Italiaans jongetje van een jaar of vijf, die samen met zijn moeder om boodschappen was, daar ik op een internationaal bedrijf werk, herkende ik de taal direct, de buurtsuper waar de hamster als verkoopslogan wordt gebruikt, werd op dat ogenblik erg druk bezocht. heel veel schappen waren leeg, het hamsteren was een ware obsessie geworden, plots kreeg dit knulletje een hoestaanval en hoestte keurig netjes aan de binnenkant van zijn elleboog, de mensen deinsden terug, het leek wel een film, laten we er een corona’tje op drinken, dan hebben we nog de keuze tussen bier,… Lees verder »

monach
monach
3 maanden geleden

In Spanje ben je niet je vrijheid kwijt, enkel je bewegingsvrijheid is voor onbepaalde tijd sterk beperkt. Bewegen doe je vooral thuis. Zo’n drama is het ook weer niet.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x